Tuomarikoulutus

Tuomarikoulutuksesta vastaa SIHY:n urheiluvaliokunta
Tuomarikoulutusta koskevat tiedustelut: urheilu@islanninhevonen.net

URHEILUTUOMARIKOULUTUS: 
PAIKALLISKERHOTUOMARI 

SIHY:n paikalliskerhotuomarikoulutus koostuu 6 kurssista:

1. KILPAILUTOIMEN PERUSTEET- TUOMARISIHTEERIKURSSI, 2 PV
2. ASKELLAJIT JA TAHTI- KURSSI, 1 PV
3. ASKELLAJIRATSASTUKSEN PERUSTEET- KURSSI, 1 PV
4. TUOMARIKOULUTUS OSA I, 1 PV
5. TUOMARIKOULUTUS OSA II, 1 PV
6. TUOMARIKOULUTUKSEN KÄYTÄNNÖN OSA, 2 PV + (2PV)

Kaikki kurssit (paitsi 6) ovat avoimia kaikille ja voidaan järjestää joko yksi- tai kaksipäiväisinä. Kurssit suositellaan käytävän yllä mainitussa järjestyksessä.


URHEILUTUOMARIKOULUTUS: 
KANSALLISEN TASON TUOMARI 
 

Henkilö voidaan nimittää kansalliseksi tuomariksi, kun hän on toiminut kaksi vuotta paikalliskerhotuomarina, arvostellut kahden perättäisen vuoden aikana yhteensä vähintään kuusissa kilpailuissa, osallistunut seminaareihin niin, että lisenssi on voimassa ja suorittanut hyväksytysti kansallisen tuomarin kokeen, joka sisältää FEIF-sääntöjen kertauskokeen ja käytännön kokeen. 

Lisäksi kansallisen tuomarin nimittämiseksi edellytetään dokumentoitu koulutus tai hevoskokemus, joka vastaa tasoltaan apuohjaajakurssia. 

Tuomarivaltuudet: Kansallisen tason tuomari on pätevä arvostelemaan SM-tason kilpailuissa ja World Ranking -kilpailuissa sekä sellaisissa kansainvälisissä kilpailuissa, joissa ei edellytetä FEIF- tuomarikoetta.


URHEILUTUOMARIKOULUTUS: 
KANSAINVÄLINEN FEIF-TUOMARI


Kun kansallisen tason tuomarilla on paljon kokemusta, mielellään myös ulkomailta, ja hän on mieluiten vähintään kerran osallistunut kansainväliseen FEIF-tuomariseminaariin, hän voi osallistua FEIF:n kansainvälisen tuomarin kokeeseen, johon sisältyy sekä teoreettinen että käytännön osa. 

Tuomarivaltuudet: Hyväksytyn kokeen jälkeen tuomari on pätevä arvostelemaan MM-kilpailuissa ja muissa kilpailuissa, joissa vaaditaan FEIF-tuomarin titteli.