Askellajiratsastusmerkki 

Suomen Ratsastajainliito ratsastusmerkkien joukkooon liittyi vuoden 2014 alusta lähtien myös askellajiratsastusmerkki. SIHY:n koulutusvaliokunnan työryhmä, johon kuuluivat FEIF-ratsastuksenohjaaja Riikka Räihä ja paikalliskerhotuomari Linda Åberg, valmisteli merkkiohjelman  yhdessä SRL:n Hanna Talvitien kanssa.

Askellajiratsastusmerkki on neljäs SRL:n lajimerkeistä. Käytössä ovat maastoratsastus-, valjakko- ja lännenratsastusmerkit.

Hyväksyttyyn askellajiratsastusmerkkisuoritukseen vaaditaan osallistuminen teoriatunnille sekä käytännön osuudet, jotka koostuvat hevosen varustamisesta ja ratsastuskokeesta. Ratsastuskokeessa pitää ratsastaa 20x40-metrisellä kentällä lyhyt ohjelma. Se sisältää käyntiä, tölttiä temponvaihteluin, laukkaa ja ravia. Varustamis- ja ratsastuskokeet arvostellaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Merkin saavat vastaanottaa kaikki FEIF-ratsastuksenohjaajat (tasot I – III), kaikki askellajiratsastuksen tuomarit sekä hevosharrasteohjaajat, jotka ovat itse suorittaneet näytöissään askellajiratsastuskokeen.

Merkkejä saavat suorittaa kaikki SRL:n jäsenet.  SRL:n merkkisäännöt löytyvät netistä: http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/103038_merkkisaannot_2016_netti_.pdf

Merkkipinssin hinta sen suorittajalle on 8 euroa ja merkin lisäksi saa SRL:n diplomin. Merkkejä saavat tilata yksittäisten merkkisuorittajien lisäksi SRL:n jäsentallit ja -seurat. Mikäli merkkejä suoritetaan islanninhevostalleilla, jotka eivät ole ratsastajainliiton jäseniä, pitää merkit tilata SIHY:n kautta (koulutus(at)islanninhevonen.net).

Lisätietoja merkkisuoritusten järjestämisestä ja vastaanottamisesta saa SIHY:n koulutusvaliokunnalta.

Askellajiratsastusmerkki