Rakenne

YKSITYISKOHTAISET JALOSTUSTAVOITTEET

Rakenne yleisesti
Rakenteen tulee olla toimiva ja tukea hevosen terveyttä ja kestävyyttä, jolloin kantokyky, luonnollinen askellajitaipumus ja kyky liikkua ratsastajan kanssa tasapainossa ja itseään oikein käyttäen ovat erittäin tärkeitä. Rakenteen tulisi myös kuvastaa hevosen kauneutta ja miellyttävää ulkonäköä, painottaen voimaa ja lihaksikkuutta.

Pää 
Erittäin kaunis, kevyt ja hienopiirteinen pää. Ohuet korvat, jotka ovat hyvin kiinnittyneet eivätkä liian avoimet. Suuret, avoimet ja valppaat silmät, joiden ympärillä on hyvä luustorakenne. Kevyet leukaperät. Suora profiili, avoimet sieraimet ja suu on riittävän pitkä.

Kaula, säkä ja lapa
Erittäin hyvin muodostunut kaula, joka on joustava, ryhdikäs ja ylöskiinnittynyt. Kaulan ylälinja on pitkä ja kaartuva. Kaula erottuu selkeästi lavasta ja siro. Kaulan ja pään liittymä on ohut ja joustava. Säkä on korkea ja pitkä, ja lavat ovat pitkät ja viistot.

Selkä ja takaosa
Selällä on hyvä kantokyky; selän etuosa on korkea ja selän matalin kohta on keskellä, selkä on leveä ja hyvin lihaksikas. Lanne on lyhyt, leveä ja lihaksikas. Lanteen ja lautasen liittymä on joustava. Lautanen on pitkä, riittävän loiva ja tasaisesti muodostunut. Lautanen ja reisi ovat lihaksikkaat.

Sopusuhtaisuus 
Vaikuttava kokonaisvaikutelma. Hevonen on vahva ja tasapainonen; etu-, keski- ja takaosa ovat yhtä suuret. Hevonen on ryhdikäs, lihaksikas ja riittävän leveä rinnasta. Hevosella on pitkät jalat ja sylinterinmallinen, tasainen ja kohtuullisen kevyt runko. Hevosen rungon pituus muodostuu pitkistä lavoista, sopusuhtaisen pitkästä selästä ja lautasesta. Rungon pituus on suurempi kuin lautaskorkeus (suositus: noin 4-6 cm ero).

Jalkarakenne 
Etu- ja takajalkojen asento sivusta katsottuna; Etujalat ovat asettuneet siten, että muodostuu suora pystylinja kyynärvarresta vuohiseen. Vuohinen on riittävän pitkä ja viisto. Takajalat ovat asettuneet siten, että suora pystylinja kulkee istuinluusta kintereeseen ja sääriluun suuntaisesti. Takajalkojen nivelissä on riittävä kulmaus. Kuivat, erittäin vahvat ja selkeästi erottuvat jänteet, vahvat nivelet. Etujalat ovat lihaksikkaat ja jaloissa on hyvin vuohiskarvoja.

Jalka-asennot
Täysin korrektit jalat: Etujalat ovat täysin suorat hevosen seisoessa ja liikkeet ovat suorat ja riittävän väljät. Takajalkojen tulee olla myös suorat, tai mahdollisesti hieman hajavarpaiset, ja liikkuvat suoralla linjalla riittävän väljästi, liikkeiden väljyys lisääntyy vauhdissa..

Kaviot 
Erittäin vahvat, terveet ja hyvän muotoiset kaviot. Kavion seinämä on paksu, vahva ja tasainen. Ruunu on leveä ja ruunun ja kavion leveydessä on riittävä ero. Kannat ovat paksut, vahvat ja riittävän pitkät vahvoilla kulmatuilla ja kantojen kulma on sopiva. Päkiäiset ovat tasaiset ja paksut. Kavion antura on paksu, holvautunut ja symmetrinen. Säde on tasainen ja terve.

Jouhet 
Paksut jouhet. Otsatukka ylettyy selkeästi hevosen silmien yli, harja on paksu kummallakin puolella ja häntä ulottuu vuohisiin. Harja kasvaa tasaisesti niskasta säkään.