Tuomarit / Domare 2023

Andreas Windsio, FEIF

Vuonna 2009 FEIF-tuomariksi valmistunut Andreas Windsio on kotoisin Saksan Lyypekistä. Vapaa-aikansa Andreas viettää mieluiten islanninhevosensa selässä ja tapaamalla ystäviään. Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Andreas toivoo näkevänsä runsaasti harmonisia suorituksia SM-kisojen kaikissa luokissa.

Andreas Windsio

Birgit Quasnitschka, FEIF

Saksassa lähellä Frankfurtia asuvalla Birgit Quasnitschkalla on yli 20 vuoden kokemus tuomaroinnista. FEIF-tuomarina hän on toiminut vuodesta 2009 lähtien, ja häneltä löytyy lisäksi FEIF II-ohjaajan lisenssi. Birgit oppi jo lapsena ratsastamaan. Vakavan, vuonna 2000 tapahtuneen ratsastusonnettomuuden takia hän joutui kuitenkin luopumaan rakastamastaan askellajiratsastuksestaan. Birgit on arvostanut monissa Saksanmestaruuksissa ja useissa Keski-Euroopan Mestaruuksissa. Tänä vuonna hän pääsee ensimmäistä kertaa tuomaroimaan MM-kilpailuihin. Myös käynti Suomessa on hänen ensimmäisensä ja Birgit odottaa innolla vierailuaan.

Birgit Quasnitschka Kuvalähde: gpf-aegidienberg.de

Fi Pugh, FEIF

Iso-Britannialainen Fi Pugh on toiminut FEIF-tuomarina vuodesta 2008 lähtien. Hän on tuomaroinut Suomessa lukuisia kertoja uransa aikana ja osallistui myös viime vuoden PM-kilpailuihin varustetarkastustuomarina. Fi on FEIF:n tuomarikomitean jäsen. Hän edistää askellajiratsastusta aktiivisesti myös kotimaassaan vastaamalla tuomareiden koulutusohjelmasta ja auttamalla kilpailuiden järjestämisessä. Fi kilpailee myös itse luokissa F1 ja T1 aina kun mahdollista. 

Fi Pugh

Laura Pihkala-Posti, FEIF

Laura Pihkala-Posti kuuluu maailman kokeneimpiin, tällä hetkellä (edelleen) aktiivisiin FEIF-tuomareihin. Kuluva kausi on hänen 32. tuomarointikautensa. Lukuisien kotimaisten eri tasoisten kisojen lisäksi hän on arvostellut 9 MM-kisoissa, 12 PM-kisoissa, tuomaroinut kaikissa Pohjoismaissa mestaruuskilpailuissa sekä muissa lukuisissa WR-kisoissa lähes kaikissa FEIF-maissa. Laura on harmonisen ja hevosystävällisen ratsastuksen puolustaja ja seuraa jatkuvasti myös uusinta tutkimusta hevosen hyvinvointiin ja ratsastukseen liittyen FEIF:n nykylinjauksen hengessä.

Laura Pihkala-Posti

Tanja Ufer, kansallinen tuomari / nationell domare

Tanja Ufer on pitkän linjan islanninhevosammattilainen, jolla on monipuolista koulutus- ja kokemustaustaa. Aikoinaan Saksassa askellajiratsastusuransa aloittanut Tanja on valmistunut vuonna 2006 FT nuorten hevosten kouluttajaksi ja kouluttanut nuoria hevosia Saksassa, Islannissa ja Suomessa. Hän on myös kilpaillut kaikissa näissä maissa, ja voittanut kilpauransa aikana lukuisia askellajiratsastuksen SM-mitaleita. Vuonna 2016 tuomariksi valmistunut Tanja toimii SIHY:n tuomarivastaavana ja kuuluu aktiivisimpiin tuomareihin Suomessa. Lisäksi hän on Figures-tuomari ja suoritti vuonna 2022 onnistuneesti sekä Gæðingakeppni- että kansallisen tuomarin kokeet.

Tanja Ufer

Johanna Korpi, paikalliskerhotuomari / lokalklubbsdomare

Vuonna 2013 paikalliskerhotuomariksi valmistunut Johanna Korpi toimii kahdeksatta kertaa varustetarkastustuomarina SM-kisoissa. Monta hevosen suuta ja kenkää on siis jo tullut tarkastettua viimeisen kymmenen vuoden aikana. Johanna tykkääkin erityisesti varustetuomarina toimimisesta, sillä siinä saa olla suoraan tekemisissä monen erilaisten hevosten kanssa. Myös FEIF I-ohjaajana, EFL coachina (equine facilitated coach) ja SIHY:n jalostusvaliokunnan puheenjohtajana toimiva Johanna pitää Viljakkalassa SRL:n korkeimman talliluokitusten Laatutalli-statuksen omaavaa Tuulensillan tallia.

Johanna Korpi