Maajoukkuerinki

Haku maajoukkuerinkiin kaudelle 2024 on avattu! 

Maajoukkuerinkiin voivat hakea ratsukot, joiden tavoitteena on valmentautua pitkäjänteisesti ja tähdätä kansainvälisiin arvokilpailuihin. Maajoukkueringin tulevina päätavoitteina ovat PM-kilpailut 2024 Tanskassa ja MM-kilpailut 2025 Sveitsissä. Haku maajoukkuerinkiin on jatkuva. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella.

Maajoukkuejohto hyväksyy A-maajoukkuerinkiin ratsukot, jotka ovat potentiaalisia edustajia PM24-kilpailuihin ja B-maajoukkuerinkiin pääosin ratsukot, joilla tavoitteena joukkuepaikka PM24 tai MM25-kilpailuihin. B-ringistä voi nousta kisakauden aikana myös A-rinkiin, mikäli tulostaso kehittyy. Maajoukkuejohto seuraa aktiivisesti maajoukkuerinkeihin kuuluvien ratsukoiden kisakautta.  

Suuntaa antavat pisterajat maajoukkuerinkeihin:

  • Seniorit 6,1 
  • Nuoret 5,6 
  • Juniorit 5,5

Mikäli ratsukolla ei ole yhteisiä pisteitä edelliseltä kaudelta, voi hakemuksessa vapaamuotoisesti perustella kvaalautumista rinkiin. Päätökset rinkiin tehdään tapauskohtaisesti, pisterajat ovat suuntaa antavia.

Rinkiin hyväksymiseen vaikuttavia tekijöitä: 

  • tulosten nousujohteisuus
  • ratsukoiden potentiaali 
  • pitkäjänteinen sitoutuneisuus
  • maajoukkuepaikka edellisessä joukkueessa

Maajoukkuejohto on yhteydessä maajoukkueringin ratsukoihin ja heidän valmentajiinsa, antaa neuvoja pitkin kautta, jakaa infoa mahdollisista valmennuksista ja kilpailuista, joihin ratsukoiden on hyvä osallistua. 

Reitti maajoukkueeseen kulkee maajoukkueringin kautta, mutta paikka ringissä ei takaa paikkaa maajoukkueessa. Maajoukkuejohto seuraa rinkiläisiä koko kauden ajan ja lopullinen maajoukkue julkistetaan Suomenmestaruuskilpailuissa heinäkuussa.

Vuonna 2024 Maajoukkuerinkiin kuulumisesta veloitetaan 50 € sitoutumismaksu. Ilmoittautuneille lähetetään lasku. Ennen laskun maksamista ei voi osallistua maajoukkueringin tapahtumiin maajoukkueringin jäsenenä eikä hyötyä ringin eduista. Maajoukkuerinkimaksua ei palauteta.

Maajoukkueringin jäsenyys on voimassa vuoden kerrallaan, syyskuun alusta elokuun loppuun. Rinkiin voi liittyä milloin tahansa, mutta maajoukkuerinkiin kuuluminen on ehtona maajoukkueeseen valitsemiselle.

Maajoukkuejohtajat seuraavat ensisijaisesti maajoukkueringin suorituksia aina ringin jäsenyyden ajan. Maajoukkueringin ratsukoiden tulee lähettää maajoukkuevalintaan vaikuttavat kilpailutiedot (missä, milloin, mistä tulokset löytyvät) maajoukkuetyöryhmälle. Kilpailutulokset voi toimittaa suoraan maajoukkuetyöryhmälle, mikäli tulokset eivät ole löydettävissä (ulkomailla olevat kilpailut). Kilpailutiedot osoitteeseen urheilu.tulokset@islanninhevonen.net 

Maajoukkuejohto pyrkii luomaan kumppanuuksia ja tekemään sponsorointisopimuksia maajoukkueen ja maakoukkueringin tukemiseksi. 

Lisätietoja: maajoukkue@islanninhevonen.net 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Maajoukkuerinkihakemus 2024