Harjoituskilpailut

Aloittelevan ratsukon on hyvä aloittaa kilpauransa harjoituskilpailuista. Askellajiratsastuksen harjoituskilpailuita järjestetään ympäri vuoden monella eri paikkakunnalla.  Harjoituskilpailuissa järjestäjä saa itse päättää kilpailuiden vaatimuksista ja säännöistä. Siitä huolimatta hevosen hyvinvoinnin on aina oltava etusijalla.

Harjoituskilpailuissa rokotusten täytyy olla kisajärjestäjän ohjeistuksen mukaiset. Mikäli harjoituskilpailut järjestetään virallisten kilpailuiden yhteydessä, on rokotusten oltava rokotusohjelman mukaiset.

Harjoituskilpailuissa SRL:n jäsenyyttä ei yleensä vaadita ja jonkun seuran tai paikalliskerhon jäsenyys on suositeltavaa. Harjoituskilpailuissa ratsukko voi kilpailla missä luokassa vaan.

Vaikka kyse onkin harjoituskilpailuista, ovat tuomarit yleensä viralliset tuomarit tai tuomariaspirantit, ja arvostelut tapahtuvat virallisen arvostelumenetelmän (Judges Guidelines) mukaan. Virheiden kohdalla tuomarit katsovat kuitenkin enemmän sormien läpi kuin virallisissa kilpailuissa. Kuten virallisissa kilpailuissakin, saa jokainen kilpailija tuomareiden arvostelupaperit, jotka auttavat kehittämään omaa suoritustaan.

Harjoituskilpailut ja kilpailukutsut voidaan julkaista SIHY:n sivuilla kilpailujärjestäjän niin halutessa.