Harjoituskilpailut

Aloittelevan ratsukon on hyvä aloittaa kilpauransa harjoituskilpailuista. Askellajiratsastuksen harjoituskilpailuita järjestetään ympäri vuoden monella eri paikkakunnalla. Harjoituskilpailuissa järjestäjä saa itse päättää kilpailuiden vaatimuksista ja säännöistä. Siitä huolimatta hevosen hyvinvoinnin on aina oltava etusijalla.

Harjoituskilpailuissa rokotusten täytyy olla kilpailujärjestäjän ohjeistuksen mukaiset. Mikäli harjoituskilpailut järjestetään virallisten kilpailuiden yhteydessä, on rokotusten oltava rokotusohjelman mukaiset.

Harjoituskilpailuissa SRL:n jäsenyyttä ei yleensä vaadita, mutta jonkun seuran tai paikalliskerhon jäsenyys on suositeltavaa. Harjoituskilpailuissa ratsukko voi kilpailla missä luokassa vain.

Vaikka kyse onkin harjoituskilpailuista, ovat tuomarit yleensä viralliset tuomarit tai tuomariaspirantit, ja arvostelu tapahtuu virallisen arvostelumenetelmän (Judges Guidelines) mukaan. Kuten virallisissa kilpailuissakin, saa jokainen kilpailija tuomareiden arvostelupaperit, jotka auttavat kehittämään omaa suoritustaan.

Harjoituskilpailut ja kilpailukutsut voidaan julkaista SIHY:n sivuilla kilpailujärjestäjän niin halutessa.