Liittovalmennus (entinen aluevalmennus)

Valmennuksen tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa.

Valmennuksen tarkoitus
Liittovalmennuksen, aiemmalta nimeltään aluevalmennuksen, tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa, kohtuullisella hinnalla.
Tavoitteena on järjestää valmennusryhmiä eri puolilla Suomea, jotta mahdollisimman moni ratsukko pääsee valmennukseen. Valmennusta tukee Suomen Islanninhevosyhdistys.

Valmennuksen sisältö
Liittovalmennus on yksipäiväinen. Liittovalmennus ei korvaa lähivalmennnusta ja kotivalmentajaa, vaan se on lisätuki ja tuo näkemystä ratsukon kehitysvaiheeseen. Valmennettava tekee yhdessä kotivalmentajan kanssa valmennussuunnitelman, jota tarkastellaan liittovalmentajan kanssa yhdessä. Valmennussuunnitelma on nousujohteinen, ja tavoitteena on kehittää ratsukkoa nousujohteisesti siten, että uuden kisakauden alkaessa ratsukkolla on mahdollisimman hyvä tunne osaamisestaan ja siten mahdollistaa hyvä kilpailukausi.
Liittovalmennuksen ja liittovalmentajan tavoitteena on myös auttaa kotivalmentajaa kehittymään ja pohtimaan kunkin ratsukon tilannetta eri näkökulmasta. Liittovalmennuksia pidetään viisi vuodessa, kaksi syksyllä ja kolme keväällä. Valmennukset järjestetään maneesissa, hyväpohjaisella kentällä tai ovaaliradalla. Valmennuksien lisäksi syyskaudella on tavoitteena järjestää myös kuivaleiri kaikille liittovalmennettaville sekä mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan myös muuta koulutusta.

Valintakriteerit
Liittovalmennukseen hakeneissa ensisijalle asetetaan ratsukot, joilla on mahdollisuus menestyä
islanninhevosten suomenmestaruuskilpailuissa. Muita kriteerejä liittovalmennukseen valittaville ovat mm. kilpailuaktiivisuus ja tulokset edelliseltä kilpailukaudelta, sekä potentiaali kvaalata suomenmestaruuskilpailuihin.
Valintakriteereissä voidaan joustaa, mikäli valmennuksessa on vapaita paikkoja. Jos hakijoita valmennukseen on enemmän kuin mitä voidaan ottaa, pyritään kehityskelpoisille, aktiivisille nuorille ja junioreille antamaan etusija.

Hakeminen
Liittovalmennukseen haetaan pääsääntöisesti ennen syyskauden aloitusta täyttämällä
liittovalmennushakemus. Ratsukoiden tulee ilmoittautua valmennuksiin KIPA2:n kautta. Liittovalmentaja voi kutsua potentiaalisia ratsukoita liittovalmennukseen kesken kauden. Ratsukko voi myös pyrkiä liittovalmennusryhmään kesken kauden esimerkiksi kilpailunäyttöjen perusteella.

Ilmoittautuminen liittovalmennukseen
Kaikki ilmoittautumiset liittovalmennuksiin tehdään KIPA2:n kilpailukalenterin kautta. Ilmoittautuakseen ratsastajan tulee olla SIHY:n ja SRL:n jäsen, hänellä tulee olla vähintään aluekilpailulupa ja hevosen vuosimaksun on oltava maksettu. Ilmoittautumismaksu on maksettava ennen ilmoittautumisajan päättymistä, muutoin osallistuminen peruuntuu automaattisesti. Ilmoittautuminen valmennukseen päättyy viikkoa ennen valmennustapahtumaa. Valmennusmaksut palautetaan vain lääkärin- tai eläinlääkärintodistusta vastaan.

Hinnat
Liittovalmennuksen hinta on 85 € + KIPA-maksu 3 €.
Jälki-ilmoittautumismaksu on 15 € + KIPA-maksu 3 €.

Aluevalmennuskoordinaattori
Tiina Harrinkari, aluevalmennus(at)islanninhevonen.net

Ryhmät ja valmennuskerrat kevätkausi 2021

Keski-Suomi: 14.3. (Saarijärvi), 11.4. (Saarijärvi) ja 6.6.

Etelä-Suomi: 24.1. (Jokioinen), 21.2. (Jokioinen) ja 18.4. (Ypäjä)

 

 

Aluevalmennusryhmät, kausi 2020-2021

Aluevalmentaja: Sirpa Brumpton

 

Alue: Etelä-Suomi

Ratsastaja / Hevonen

Hanna Huhta / Teitur från Marklanda

Viivi Kallio / Kyndill frá Lýtingsstöðum

Sofia Metsäkallas / Ferill frá Meginlandsmyri

Viljariina Mäkelä / Ilmari frá Saloranta

Sanna Määttänen / Tindur frá Terra

Piia Pensikkala / Illusia frá Àrtuni

Iina Välimaa / Hvekkur frá Silfurheidi

Vilma Mätäsniemi / Hvammur frá Hvolsvelli

varalla:

Sari Haijanen / Gnipa frá Forsnäs

 

 

Alue: Keski-Suomi

Ratsastaja / Hevonen

Nelly Loukiala / Trú frá Skáney

Marleena Mönkäre / Svarta-Skotta frá Hala

Emily Loukiala / Fimmund frá Reykhestum

Lumi Wagner / Hrisla frá Bjarnanesi

Lisa Finne / Kvika frá Ågreneset

Tenho Heimonen / Hrima frá Austurkoti

Pipsa Wager / Skuggadis frá Söðulsholti

Kirsikka Poikkimäki / Fjödur frá Kjarvalsstödum

Jenna Heikkinen / Lind frá Hamraendum