Liittovalmennus (entinen aluevalmennus)

Valmennuksen tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa.

Valmennuksen tarkoitus 

Aluevalmennuksen tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa, kohtuullisella hinnalla. Tavoitteena on pyrkiä järjestämään valmennustilaisuuksia eri puolilla Suomea, jotta mahdollisimman moni ratsukko pääsisi valmennuksen piiriin. Valmennusta tukee Suomen Islanninhevosyhdistys.

Valmennuksen sisältö

Aluevalmennus on yksipäiväinen. Valmennettava tekee yhdessä valmentajan kanssa valmennussuunnitelman ja sitä seurataan läpi kauden. Aluevalmennuksia pidetään viisi vuodessa, kaksi syksyllä ja kolme keväällä. Valmennukset tapahtuvat maneesissa, hyväpohjaisella kentällä tai ovaaliradalla. Valmennuksien lisäksi syyskaudella 2020 on tavoitteena järjestää myös kuivaleiri kaikille aluevalmennettaville.

Valintakriteerit

Aluevalmennushakemuksissa ensisijalle asetetaan ratsukot joiden realistinen tavoite on menestyä islanninhevosten suomenmestaruuskilpailuissa. Muita kriteerejä aluevalmennukseen valittaville ovat mm. kilpailuaktiivisuus ja tulokset edelliseltä kilpailukaudelta, sekä potentiaali kvaalata suomenmestaruuskilpailuihin. Valintakriteereissä voidaan joustaa mikäli valmennuksessa on vapaita paikkoja. Jos hakijoita valmennukseen on enemmän kuin mitä voidaan ottaa, pyritään kehityskelpoisille, aktiivisille nuorille ja junioreille antamaan etusija.

Ilmoittautuminen aluevalmennukseen

Kaikki ilmoittautumiset aluevalmennuksiin tehdään syyskaudella 2020 KIPA2:n kilpailukalenterin kautta. Ilmoittautuakseen ratsastajan tulee olla SIHY:n ja SRL:n jäsen, hänellä tulee olla vähintään D-kilpailulupa ja hevosen vuosimaksun on oltava maksettu. Ilmoittautumismaksu on maksettava ennen ilmoittautumisajan päättymistä, muutoin osallistuminen peruuntuu automaattisesti. Ilmoittautuminen valmennukseen päättyy viikkoa ennen valmennustapahtumaa. Valmennusmaksut palautetaan vain lääkärin- tai eläinlääkärintodistusta vastaan.      

Hinnat

Aluevalmennuksen hinta on 85 € + KIPA-maksu 3 €.
Jälki-ilmoittautumismaksu on 15 € + KIPA-maksu 3 €.

Hakeminen

Aluevalmennukseen haetaan pääsääntöisesti ennen kauden aloitusta täyttämällä aluevalmennushakemus. Ratsukoiden tulee ilmoittautua valmennuksiin KIPA2:n kautta. Aluevalmentaja voi kutsua erittäin potentiaalisia ratsukoita aluevalmennukseen kesken kauden. Ratsukko voi myös pyrkiä aluevalmennusryhmään kesken kauden esimerkiksi kilpailunäyttöjen perusteella.  

Aluevalmennuskoordinaattori
Tiina Harrinkari, aluevalmennus(at)islanninhevonen.net

Ryhmät ja valmennuskerrat kevätkausi 2021

Keski-Suomi: 14.3. (Saarijärvi), 11.4. (Saarijärvi) ja 6.6.

Etelä-Suomi: 24.1. (Jokioinen), 21.2. (Jokioinen) ja 18.4. (Ypäjä)

 

 

Aluevalmennusryhmät, kausi 2020-2021

Aluevalmentaja: Sirpa Brumpton

 

Alue: Etelä-Suomi

Ratsastaja / Hevonen

Hanna Huhta / Teitur från Marklanda

Viivi Kallio / Kyndill frá Lýtingsstöðum

Sofia Metsäkallas / Ferill frá Meginlandsmyri

Viljariina Mäkelä / Ilmari frá Saloranta

Sanna Määttänen / Tindur frá Terra

Piia Pensikkala / Illusia frá Àrtuni

Iina Välimaa / Hvekkur frá Silfurheidi

Vilma Mätäsniemi / Hvammur frá Hvolsvelli

varalla:

Sari Haijanen / Gnipa frá Forsnäs

 

 

Alue: Keski-Suomi

Ratsastaja / Hevonen

Nelly Loukiala / Trú frá Skáney

Marleena Mönkäre / Svarta-Skotta frá Hala

Emily Loukiala / Fimmund frá Reykhestum

Lumi Wagner / Hrisla frá Bjarnanesi

Lisa Finne / Kvika frá Ågreneset

Tenho Heimonen / Hrima frá Austurkoti

Pipsa Wager / Skuggadis frá Söðulsholti

Kirsikka Poikkimäki / Fjödur frá Kjarvalsstödum

Jenna Heikkinen / Lind frá Hamraendum