Liittovalmennus 


Valmennuksen tarkoitus 

Liittovalmennuksen, aiemmalta nimeltään aluevalmennuksen, tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa, kohtuullisella hinnalla. Tavoitteena on järjestää valmennusryhmiä eri puolilla Suomea, jotta mahdollisimman moni ratsukko pääsee valmennukseen. Valmennus järjestetään Suomen Islanninhevosyhdistyksen ja Suomen Ratsastajainliiton yhteistyönä.

Valmennuksen sisältö

Liittovalmennus on yksipäiväinen. Liittovalmennus ei korvaa lähivalmennnusta ja kotivalmentajaa, vaan se on lisätuki ja tuo näkemystä ratsukon kehitysvaiheeseen. Valmennettava tekee yhdessä kotivalmentajan kanssa valmennussuunnitelman, jota tarkastellaan liittovalmentajan kanssa yhdessä. Valmennussuunnitelma on nousujohteinen, ja tavoitteena on kehittää ratsukkoa siten, että uuden kisakauden alkaessa ratsukkolla on mahdollisimman hyvä tunne osaamisestaan. Hyvä kilpailukausi mahdollistuu. Liittovalmennuksen ja liittovalmentajan tavoitteena on myös auttaa kotivalmentajaa kehittymään ja pohtimaan kunkin ratsukon tilannetta eri näkökulmasta. Liittovalmennuksia pidetään viisi vuodessa, kaksi syksyllä ja kolme keväällä. Valmennukset järjestetään maneesissa, hyväpohjaisella kentällä tai ovaaliradalla. Valmennuksien lisäksi syyskaudella on tavoitteena järjestää myös kuivaleiri kaikille liittovalmennettaville sekä mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan myös muuta koulutusta


Valintakriteerit

Liittovalmennukseen hakeneissa ensisijalle asetetaan ratsukot, joilla on mahdollisuus menestyä islanninhevosten suomenmestaruuskilpailuissa. Muita kriteerejä liittovalmennukseen valittaville ovat mm. kilpailuaktiivisuus ja tulokset edelliseltä kilpailukaudelta, sekä potentiaali kvaalata suomenmestaruuskilpailuihin. Valintakriteereissä voidaan joustaa, mikäli valmennuksessa on vapaita paikkoja. Jos hakijoita valmennukseen on enemmän kuin mitä voidaan ottaa, pyritään kehityskelpoisille, aktiivisille nuorille ja junioreille antamaan etusija.


Hakeminen

Liittovalmennukseen haetaan pääsääntöisesti ennen syyskauden aloitusta täyttämällä . Ratsukoiden tulee ilmoittautua valmennuksiin KIPA:n kautta. Liittovalmentaja voi kutsua potentiaalisia ratsukoita liittovalmennukseen kesken kauden. Ratsukko voi myös pyrkiä liittovalmennusryhmään kesken kauden esimerkiksi kilpailunäyttöjen perusteella. 

Liittovalmennuksen hakeutuminen kaudeksi 2023-24 tapahtuu vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemuksessa mainittava ratsastajan ja hevosen nimi sekä lyhyesti kerrottava saavutuksista ja tavoitteista. Hakemus on lähetettävä viimeistään 30.6.2023 liittovalmennuksen sähköpostiin, aluevalmennus(at)islanninhevonen.net

Liittovalmentaja käsittelee hakemukset heinäkuun aikana.


Valmennusryhmät, kausi 2022-2023Lounais-Suomen ryhmäKeski-Suomen ryhmä
Viivi KallioLisa Finne
Fanni KaitilaJenna Heikkinen
Oona ValtanenAlisa Lahtinen
Sari Haijanen
Milla Rantala
Katariina Koskiniemi
Iina Välimaa
Hanna Huhta
Viljariina Mäkelä
Linda Purhonen
Vilma Vuori
Soile Säiniö


Liittovalmentaja: Sirpa Brumpton

Liittovalmennuskoordinaattori
Tiina Harrinkari, aluevalmennus(at)islanninhevonen.net

Valmennuksen tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa.