Aluevalmennus 


Valmennuksen tarkoitus 

Aluevalmennuksen, jota kutsutaan myös liittovalmennukseksi, tarkoituksena on tarjota kilpauralle tähtääville ja kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa, kohtuullisella hinnalla. Tavoitteena on järjestää valmennusryhmiä eri puolilla Suomea, jotta mahdollisimman moni ratsukko pääsee valmennukseen. Valmennus järjestetään Suomen Islanninhevosyhdistyksen ja Suomen Ratsastajainliiton yhteistyönä.

Valmennuksen sisältö

Aluevalmennus on yksipäiväinen. Aluevalmennus ei korvaa lähivalmennnusta ja kotivalmentajaa, vaan se on lisätuki ja tuo näkemystä ratsukon kehitysvaiheeseen. Valmennettava tekee yhdessä kotivalmentajan kanssa valmennussuunnitelman, jota tarkastellaan aluevalmennuksesta vastaavan liittovalmentajan kanssa yhdessä. Valmennussuunnitelma on nousujohteinen, ja tavoitteena on kehittää ratsukkoa siten, että uuden kisakauden alkaessa ratsukkolla on mahdollisimman hyvä tunne osaamisestaan. Hyvä kilpailukausi mahdollistuu. Aluevalmennuksen ja liittovalmentajan tavoitteena on myös auttaa kotivalmentajaa kehittymään ja pohtimaan kunkin ratsukon tilannetta eri näkökulmasta. Valmennukset järjestetään maneesissa, hyväpohjaisella kentällä tai ovaaliradalla. Valmennuksien lisäksi syyskaudella on tavoitteena järjestää myös kuivaleiri kaikille aluevalmennettaville sekä mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan myös muuta koulutusta


Valintakriteerit

Aluevalmennukseen hakeneissa ensisijalle asetetaan ratsukot, jotka haluavat alkaa kilpailemaan tai ovat jo kilpailleita. Muita kriteerejä aluevalmennukseen valittaville ovat mm. kilpailuaktiivisuus ja tulokset edelliseltä kilpailukaudelta, sekä potentiaali kvaalata suomenmestaruuskilpailuihin. Valintakriteereissä voidaan joustaa, mikäli valmennuksessa on vapaita paikkoja. Jos hakijoita valmennukseen on enemmän kuin mitä voidaan ottaa, pyritään kehityskelpoisille, aktiivisille nuorille ja junioreille antamaan etusija.


Hakeminen

Aluevalmennukseen hakeutuminen kaudeksi 2023-24 tapahtuu täyttämällä ja lähettämällä SRL:n sivuilla oleva lomake. Lomakkeessa ratsastajaa pyydetään valitsemaan se valmentaja, jolle hakee. Haku on avoinna 20.8.2023 asti, minkä jälkeen muodostetaan ryhmät eri valmentajille. HUOM! Etelä-Suomen ja Keski/Itä-Suomen ryhmien lisähaku on avoinna 1.9.-15.9.23. 

Haun päätyttyä liittovalmentaja voi kutsua potentiaalisia ratsukoita liittovalmennukseen kesken kauden. Ratsukko voi myös pyrkiä liittovalmennusryhmään kesken kauden esimerkiksi kilpailunäyttöjen perusteella. 


Haun jälkeen

Ryhmien muodostamisen jälkeen aluevalmennuksiin hakijoille ilmoitetaan ryhmäjako. Ilmoittautuminen valmennuksiin tapahtuu KIPAssa, samoin valmennukset maksetaan KIPAssa. Valmennusten lukumäärä, paikka, hinta yms käytännön seikat selviävät ryhmäjaon myötä.

Lisätietoja: aluevalmennus(at)islanninhevonen.net


Valmennusryhmät, kausi 23-24

Liittovalmentajat (kausi 23-24): Leila Salovaara, Laura Pihkala-Posti

Liittovalmennuskoordinaattori
Tiina Harrinkari, aluevalmennus(at)islanninhevonen.net

Valmennuksen tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa.