Kilpailutasot

Viralliset kilpailutasot ovat seurakilpailut, aluekilpailut, kansalliset kilpailut ja kansainväliset kilpailut.

Kaikissa kilpailuissa noudatetaan FEIF:in, SRL:n askellajiratsastuksen lajisääntöjä sekä SRL:n yleisiä kilpailusääntöjä sovelletusti. 


Seurakilpailut

Seurakilpailut ovat kouluttavia pieniä kilpailutapahtumia, jotka ovat tarkoitettu lähinnä aloitteleville ratsastajille, harrastekilpailijoille ja nuorille hevosille koulutustavoitteena ja harrastemahdollisuutena. Kilpailut ovat avoimia seurakilpailuluvasta alkaen ja niissä voidaan järjestää luokkia myös niille, joilla ei ole kilpailulupia. Hevosten pitää olla rokotettu rokotusohjelman mukaisesti. Seurakilpailuissa luodaan kilpailutilanteen mukaiset olosuhteet ja käytetään pätevyyden omaavia toimihenkilöitä, katso tarkemmin lajisäännöistä. Kilpailuissa on oltava 3-5 vähintään paikalliskerhotuomaria. Seurakilpailuissa suositellaan jakamaan ruusukkeita ja mahdolliset tavarapalkinnot. Kilpailuista julkaistaan viralliset tulokset. Seurakilpailuja voivat järjestää SIHY:n paikalliskerhot tai SRL:n seurat ja jäsentallit. Seurakilpailuissa on helpotuksia kilpailuasussa, esim. kypärän käyttö pakollista, mutta asu on muuten vapaa. Kilpailijan tulee olla SRL:n ja SIHY:n tai jonkun muun seuran jäsen. Seurakilpailukutsut julkaistaan Kipassa. 


Aluekilpailut

Aluekilpailut ovat tarkoitettu kaikille jo kisanneille vähintää aluekilpailuluvan omaaville ratsastajille. Hevosien vuosimaksu tulee olla maksettuna ja hevoset rokotettu rokotusohjelman mukaisesti. Aluekisoja voivat järjestää SIHY:n paikalliskerhot tai SRL:n seurat ja jäsentallit. Kilpailujärjestäjien täytyy olla järjestänyt seurakilpailu ennen aluekilpailun järjestämistä tai toimihenkilöiden pitää olla järjestänyt aluekilpailuja. Aluekilpailuissa on oltava yhteensä 3-5 tuomaria, joista vähintään yhden pitää olla kansallisen tason tuomari. Etenkin pienillä paikkakunnilla alueen päivystävää eläinlääkäriä on informoitava kilpailuista. Paikalla pitää olla ensiaputaitoinen henkilö ja ensiapuvälineet. Lääkintä- ja eläinlääkintähuolto on järjestettävä niin, että vahingoittunut kilpailija, hevonen, toimihenkilö tai katsoja saa mahdollisimman pikaisen ja asiantuntevan avun. Aluekilpailuissa suositellaan jaettavaksi sekä ruusuke- että esinepalkintoja. Kilpailijan tulee olla SRL:n ja SIHY:n tai jonkun muun seuran jäsen. Aluekilpailuissa on mahdollista saavuttaa karsintatulos Suomenmestaruuskilpailuihin.

 

Kansalliset- ja WR-kilpailut

Kansalliset ja WR -kilpailut ovat avoimia kaikille kansallisen B-kilpailuluvan omaaville ratsastajille jotka ovat SRL:n ja SIHY:n tai jonkun muun seuran jäseniä. Hevosen vuosimaksu tulee olla maksettu ja hevosten pitää olla rokotettu rokotusohjelman mukaisesti. Kansallisia ja WR -kilpailuita voivat järjestää SIHY, SIHY:n paikalliskerhot ja SRL:n seurat ja jäsentallit. Kansallisissa kilpailuissa on oltava 5 tuomaria joista vähintään 3 kansallisen tason tuomaria ja 2 paikalliskerhotuomaria. WR-kilpailuissa on oltava 5 tuomaria joista vähintään 3 FEIF-tuomaria ja 2 kansallista tuomaria. Kilpailujärjestäjien täytyy olla järjestänyt aluekilpailu ennen kansallisten tai WR -kilpailujen järjestämistä tai toimihenkilöiden pitää olla järjestänyt kansallisia tai WR -kilpailuja. Alueen päivystävää lääkäriä on informoitu kilpailuista. Paikalla pitää olla ensiaputaitoinen henkilö ja ensiapuvälineet. Lääkintä- ja eläinlääkintähuolto on järjestettävä niin, että vahingoittunut kilpailija, hevonen, toimihenkilö tai katsoja saa mahdollisimman pikaisen ja asiantuntevan avun.  Kansallisissa ja WR -kilpailuissa käytetään virallista kilpailuasua. Kilpailuissa on suositeltavaa jakaa ruusukkeita ja esinepalkintoja. Kilpailuista julkaistaan viralliset tulokset. Kansallisissa ja WR -kilpailuissa on mahdollista saavuttaa karsintatulos Suomenmestaruuskilpailuihin.


SM-kilpailut

SM-kilpailuissa eläinlääkäri on paikalla suorittamassa hevosille alkutarkastuksen. Alueen päivystävää lääkäriä on informoitu tapahtumasta. Kilpailupaikalla on nimetty EA-vastaava. Lääkintä- ja eläinlääkintähuolto on järjestettävä niin, että vahingoittunut kilpailija, hevonen, toimihenkilö tai katsoja saa mahdollisimman pikaisen ja asiantuntevan avun. Turvallisuuspäällikkö ovat nimetty ja kirjallinen turvallisuussuunnitelma tehty. SM-kilpailuissa jaetaan ruusuke-, pokaali- ja esinepalkintoja.


Kansainväliset kilpailut

Kansainväliset kilpailut ovat avoimia kaikille kansainvälisen B-kilpailuluvan omaaville ratsastajille jotka ovat SRL:n ja SIHY:n tai jonkun muun seuran jäseniä. Hevosien vuosimaksu on maksettu ja hevosten pitää olla rokotettu rokotusohjelman mukaisesti. Kansainvälisiä kilpailuita voivat järjestää SIHY ja SIHY:n paikalliskerhot ja SRL:n seurat ja jäsentallit. Kilpailuissa on oltava 5 tuomaria joista 3 FEIF-tuomaria ja 2 kansallisen tason tuomaria. Kisajärjestäjien täytyy olla järjestänyt kansallinen tai WR -kilpailu ennen kansainvälisen kilpailun järjestämistä tai toimihenkilöiden pitää olla järjestänyt kansainvälisiä kilpailuja. Alueen päivystävää lääkäriä on informoitu kilpailuista. Paikalla pitää olla ensiaputaitoinen henkilö ja ensiapuvälineet. Lääkintä- ja eläinlääkintähuolto on järjestettävä niin, että vahingoittunut kilpailija, hevonen, toimihenkilö tai katsoja saa mahdollisimman pikaisen ja asiantuntevan avun. Kansainvälisissä kilpailuissa käytetään virallista kilpailuasua. Kilpailuissa on suositeltu jakaa ruusukkeita ja esinepalkintoja. Kilpailuista julkaistaan viralliset tulokset. Kansainvälisissä kilpailuissa on mahdollista saavuttaa karsintatulos Suomenmestaruuskilpailuihin.

MM- ja PM-kilpailuissa on oltava 5 FEIF-tuomaria. Ratsastajan tulee olla SIHY:n ja SRL:n jäsen ja he ovat joko maajoukkueen jäseniä tai heidät kutsutaan kisoihin.