Paikalliskerhojen välinen mestaruus

Vuosittain kilpaillaan paikalliskerhojen väliset mestaruudet.

Mestaruus ratkotaan aina edellisen vuoden voittaja kerhon määrittelemän kilpailun yhteydessä, pääsääntöisesti mestaruudet on kilpailtu kisakauden loppupuolella.


Kerhojenvälisten kilpailujen säännöt

Kerhojenväliset kilpailut on tarkoitettu paikalliskerhoille, jotka voivat lähettää kisoihin joukkueen/joukkueet edustamaan kerhoaan.

Kilpailuluokat ovat:

• Työtöltti

• Vapaavalintainen tempo tölttiä

• Lisätty töltti

• Töltti vapain ohjin

• Tempon vaihtelut töltissä

• Ravi

• Käynti

• Laukka

• Passi

Luokat ratsastetaan kuten finaaleissa, kuuluttajan opastamana molempiin suuntiin (pl. passi, jossa jokaisella ratsukolla on kolme yritystä). Vapainohjin töltissä kaikki tulevat radalle ensin oikeaan kierrokseen ja kun kaikki ovat radalla, vaihdetaan suunta vasempaan ja aloitetaan suoritus.

Kussakin luokassa paikalliskerhoa edustaa yksi ratsukko, ellei paikalliskerho ole lähettänyt kisoihin useampaa joukkuetta. Radalla on samanaikaisesti enintään kuusi ratsukkoa. Jos luokkaan osallistuu useampi ratsukko, niin osallistujat jaetaan kahteen eri ryhmään.

Osallistuvat ratsukot

Jokainen paikalliskerho valitsee luokkiin osallistuvat ratsukot eli joukkueen tai joukkueet. Valinta voidaan tehdä karsintakilpailulla tai muilla perusteilla. On suositeltavaa, että jokaisessa lajissa on eri ratsukko. Jos paikalliskerho niin päättää, sallitaan sama ratsukko useammassa lajissa kuitenkin niin, että sama ratsukko voi esittää maksimissaan kaksi eri askellajia. Kilpailuissa ei ole erikseen luokkia eri ikäryhmille.

Hevosen on oltava Suomen Hippoksen rekisterissä islanninhevosena tai rekisteröity World Fenguriin tai hevosella on alkuperäistodistus FEIF-maasta. Hevosella tulee olla voimassa oleva rokotus.

Rokotustodistus on esitettävä kisapaikalla ilmoittautumisen yhteydessä.

Ratsastajan on oltava edustamansa paikalliskerhon jäsen. Edustaa voi vain yhtä paikalliskerhoa.

Joukkueet merkataan yhtenäisillä värinauhoilla ja on suotavaa, että joukkue muutoinkin suosii yhtenäistä teemaa pukeutumisessa, jotta joukkueiden edustajat ovat erotettavissa toisistaan.

Pisteytys ja palkitseminen

Tuomarit antavat ratsukoille pisteet jokaisen luokan jälkeen. Tämän jälkeen jokainen luokka pisteytetään siten, että paras ratsukko saa 10 pistettä, toinen 8 pistettä, kolmas 6 pistettä, neljäs 4 pistettä ja kaikki loput 2 pistettä. Jos joukkueella ei ole edustajaa askellajissa, joukkue saa kyseistä osiosta 0 pistettä. Luokkien jälkeen paikalliskerhon ratsukoiden pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä kerännyt kerho voittaa kilpailun. Jos kaksi paikalliskerhoa päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan voittaja parhaimmilla luokkakohtaisilla pisteillä (=kaikkien luokkien arvostelupisteet lasketaan yhteen). Voittanut paikalliskerho palkitaan kiertopokaalilla.