Kilpaileminen

Kiinnostaako kilpaileminen?

Paras tapa tutustua kilpailemiseen on tulla katsomaan askellajiratsastuskisoja. Kilpailukalenterista löydät kisat. Tervetuloa mukaan!

Islanninhevosten askellajiratsastuskilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Islanninhevosyhdistysten kattojärjestön FEIF:n (International Federation of Icelandic Horse Associations) sääntöjä. Kaikki sport-kilpailuihin liittyvät dokumentit ja ohjeet (esim. kilpailuluokat, varustesäännöt jne.) löytyvät FEIF:n sivuilta. Gæðingakeppnikilpailuissa noudatetaan LH:n (Landssamband Hestamannafélaga) sääntöjä. Valitettavasti SIHY ei suomenna sääntöjä ja ohjeita mutta mikäli tarvitset apua sääntöjen suomentamisessa, voit olla yhteydessä SIHY:n Urheiluvaliokuntaan. FEIF:n sivuilta löytyviä sääntöjä on pyritty erittelemään Kilpailusäännöt -osiossa. Lisäksi askellajiratsastuskilpailuissa noudatetaan SRL:n sääntöjä.

Lisätietoja kilpailuluokista, -luvista ja -vaatimuksista saat Urheiluvaliokunnan sivuilta. Mikäli sinulla on kysyttävää kilpailemisesta, säännöistä tai varusteista, voit epäröimättä ottaa yhteyttä Urheiluvaliokunnan jäseniin.