Vuoden Ratsastaja -valintakriteerit

Vuoden Ratsastaja valitaan FEIF:in Ranking listan mukaan. Ranking lista perustuu samaisena vuonna saavutettuihin tuloksiin WorldRanking kisossa. Huomioon otetaan myös arvokilpailusijoituksia, suomenennätyksiä ja sijoituksia World Tölt ja/tai IceTölt -kilpailuissa. Jokaisessa ikäluokassa valitaan Vuoden Ratsastaja. Jokaisessa ikäluokassa valitaan erikseen Vuoden Passiratsastaja.

Mikäli jonkin ikäluokan ratsukkoja ei löydy Rankingistä katsotaan kauden parhaimmat tulokset urheiluvaliokunnan kotimaisesta kisatulosrekisteristä.

Keltaisen ja punaisen kortin saaminen vaikuttaa alentavasti pisteisiin. Kortteja katsotaan kaikkien tasojen kilpailuista, ei pelkästään WR-kilpailuista. Vakituista alentavaa pistemäärää kuitenkaan ei ole vaan jokainen kortti katsotaan yksityiskohtaisesti. Syy tähän on se, että keltaisen kortin antaminen voi olla huomattavasti vakavammasta rikkeestä (=hevosen hyvinvoitiin liittyvästä) kun taas punainen kortti saattaa olla esim. väärän radan ratsastamisesta.

Urheiluvaliokunta ja johtokunta pidättävät oikeuden näiden kriteerien muutoksiin ja uudelleen tarkasteluun, sekä erityistilanteissa Vuoden Ratsastaja -tittelin luovuttamiseen muulle taholle kuin valintakriteerien pisteytyksen perusteella määräytyvälle. Näissä tapauksissaa vaaditaan muutosta puoltavana 2/3 urheiluvaliokunnan äänistä.