Kilpailun Suojelija 2024 
- Satu Rämö

Islantiin sijoittuvista matkakirjoista ja Hildur-kirjasarjasta tunnettu suomalaisislantilainen kirjailija Satu Rämö on tämän vuoden Ypäjällä järjestettävien Askellajiratsastuksen Suomenmestaruuskilpailuiden suojelija.

Suojelija kiittää kunniatehtävästä ja kertoo ottavansa sen vastaan iloisena. Islanninhevosten merkitys ja yhteys omaan elämään on suuri. Islanninhevoset olivat minulle yksi tärkeä syy hakeutua vaihto-oppilaaksi Islantiin vuonna 2003. Halusin nähdä, millaisia islanninhevoset ovat kotisaarellaan. Luonnossa kulkeminen yhdessä hevosen kanssa on ollut minulle tärkein osa hevosharrastusta. 

Islanninhevonen on tutustuttanut minut Islantiin ja saanut minun kotiutumaan tälle saarelle ja saaren asukkaisiin. Olen saanut monta hyvää ystävää nimenomaan issikoiden kautta. Olen saanut täällä tutustua islanninhevosen monipuolisuuteen, suojelija kuvailee.

Suomenmestaruuskilpailuiden suojelijan rooli on lähellä sydäntä, sillä varman ja suurisydämisen maastokaverin lisäksi ne ovat upeita kisahevosia. Olen monesti istunut askellajikilpailuissa yleisössä ja ihaillut näiden pienikokoisten ja lihaksikkaiden hevosten karismaattista esiintymistä, Satu kertoo. Askellajeista oma suosikkini on hidas töltti kapeilla lammaspoluilla Islannin ylängöillä. Siinä ehtii ihailla maisemia, nauttia hetkistä eikä kummallakaan ole kiire minnekään.

Kilpailuun osallistuville ratsukoille, toimihenkilöille ja yleisölle hän lähettää terveiset. Voitto on tietysti hienoa, mutta ei tärkeintä. Matka on. Islanninhevonen on luotettava, lempeä ja tasavertainen matkatoveri, jonka kanssa hetkien jakaminen tuo elämään säihkettä ja syvyyttä. Nautitaan kaikista yhteisistä hetkistä yhdessä.

Suuret kiitokset tuestasi @satu_ramo ❤️🙏🏻
Kuva: Björgvin Hilmarsson