KIPA-kilpailujärjestelmä

KIPA on SRL:n ylläpitämä, internetissä toimiva kilpailujärjestelmä, jossa ylläpidetään keskitetysti kilpailukalenteria, julkaistaan kilpailujen tuloksia sekä -tilastoja. Järjestelmän avulla otetaan vastaan ilmoittautumisia sekä näihin liittyviä kilpailumaksuja.

KIPA tuo monia hyviä ominaisuuksia mm. 

  • Ilmoittautumiset tapahtuvat keskitetysti samassa osoitteessa 
  • Kilpailujen lähtölistat, kilpailijatiedotteet ja tulokset löytyvät yhdestä osoitteesta
  • Osallistumismaksujen maksaminen pankki- tai luottokortilla
  • Peruutustilanteissa osallistumismaksut palautetaan KIPAn kautta
  • Kilpailija voi itse muokata tai peruuttaa osallistumisen ilmoittautumisajan sisällä
  • KIPA kerää automaattisesti pisteet Ranking-tilastoja varten
  • Kilpailijan lisenssin ja hevosen vuosimaksun voimassaolo sekä hevosen rokotustiedot näkyvät KIPAssa

Kilpailukalenteri ja KIPA
Urheiluvaliokunnan KIPA-vastaava: Sanni Kosonen sanni_kosonen@hotmail.com

Lisätietoja:
SRL:n yleiset kilpailusäännöt
FEIF-säännöt
 

Huom! Kilpailut, joissa on rajoitettu osallistujamäärä

Kun ilmoittaudut KIPA:n kautta kisoihin, joissa on rajoitettu osallistujamäärä, vain maksamalla samalla kun ilmoittaudut, varmistat paikkasi kisoissa. Jos jätät ilmoittautumisen kesken eli ilmoittaudut, mutta et maksa ilmoittautumistasi, on mahdollista, että myöhemmin ilmoittautumisen tehnyt henkilö, joka on maksanut osallistumisensa, menee ilmoittautumisessa edelle. Tämä tarkoittaa sitä, että kesken jäänyttä ilmoittautumista ei pysty tekemään loppuun silloin, kun osallistujamäärä on täyttynyt maksetuista ilmoittautumisista, vaikka ennalta ilmoitettua ilmoittautumisaikaa olisikin vielä jäljellä. Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun osallistujamäärä maksettuja ilmoittautumisia on täynnä.

Kirjautuminen

KIPA:n käyttäjätunnus on jäsennumerosi tai sähköpostiosoitteesi.

Kirjautuminen tapahtuu SENSEn eli jäsenrekisterin tietojen perusteella. Mikäli et ole varma mikä sähköpostiosoitteesi on tallennettu SENSEen, tarkista/muuta se sähköistä jäsenkorttia käyttäen (https://oma.ratsastus.fi) tai ole yhteydessä SIHYn jäsensihteeriin. Voit myös kirjautua lisenssinumerollasi.

Avataksesi KIPA tunnuksesi, sinulla tulee olla voimassa oleva seurajäsenyys ja jokin voimassa oleva kilpailu tai toimihenkilölisenssi.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit hakea uuden "salasana unohtunut?"-linkin takaa. 

Kilpailuluvista tietoa SIHYn sivuilla: /islanninhevosyhdistys/jasenyys/jasenen-ja-kilpailijan-maksut/.
Lisätietoa ratsastajan kilpailuluvista SRL:n sivuilla: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/

Kilpailuluvan voit ostaa SRL:n lisenssikaupasta: https://ratsastus.lisenssikauppa.fi/shop/

Hevosen vuosimaksun saat ostettua Kipasta. Vuosimaksun maksaminen ei edellytä Kipaan kirjautumista.

Kipan sisältö

KIPAn yleisnäkymässä näkyy kaikki viralliset kilpailut ja valmennukset.

Kilpailukalenterin lisäksi Kipassa on nähtävillä mm. tuloshistoria, hevosten rokotukset ja kilpailuiden järjestäjät. Kirjautuneet käyttäjät näkevät myös henkilöt.

Kilpailukalenterin näkymään voi valita halutut kilpailut lajin (askellajiratsastus), päivämäärän ja alueen mukaan.

Hevosen rekisteröinti

Kaikki hevoset on rekisteröity vuoden 2016 alusta Suomen Hippokseen.
Suomen Hippos tarjoaa kilpaileville hevosille ”kevytrekisteröinnin”, joka ei vaadi tunnistusta.
”Kevytrekisteröinti” kelpaa vain ja ainoastaan kilpailuihin, näyttelytoimintaa tai kantakirjausta varten hevonen tulee rekisteröidä Hippokseen tunnistuksen kanssa.

Lisätietoa hevosen rekisteröimisestä
Suomen Hippos
vaihde: 020 760 500
Yhteystiedot
Hevosen rekisteröinti

Hevosen vuosimaksu

Hevosen vuosimaksun voit maksaa Kipassa ilman kirjautumista. Etsi oikea hevonen Kipan hakutoiminnolla ja klikkaa ”maksa vuosimaksu”.

Seurakilpailut
Hevosen osallistuminen ei edellytä ratsun vuosimaksun maksamista.

Alue-, kansalliset- ja kansainväliset kilpailut 

Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen.
Hevosen vuosimaksu (40 €) tulee olla maksettuna ennen ilmoittautumista kilpailuun. Maksettu vuosimaksu päivittyy Kipaan heti.

Muistathan ostaa myös kilpailutasoon vaadittava lisenssin ajoissa ennen kilpailuun ilmoittautumista. Kilpailulisenssi päivittyy Kipaan parissa vuorokaudessa. Sitä ennen hevosta ei voi ilmoittaa kilpailuihin.

Ratsun kilpailurekisterinumero
on Hippokseen merkitty hevosen rekisterinumero.
Esimerkiksi: UELN-numero 352002006166998 tai P06-1547

Näet hevosesi kilpailurekisterinumeron hakemalla hevosen tiedot.

UELN-numero
Suomessa on otettu käyttöön kansainvälinen UELN-numero (Universal Equine Life Number) vuodesta 2009 syntyneistä varsoista lähtien. UELN-numero on yhteensä 15 luvun sarja ja se voi sisältää myös kirjaimia. Sarjan kolme ensimmäistä numeroa muodostavat Suomen maatunnuksen 246, kolme seuraavaa järjestön tunnuksen 001 (Suomen Hippos) ja loput yhdeksän numeroa ovat hevosen rekisteritunnus.
1.1.2009 lähtien tunnistetuille ja Suomeen Hippokseen rekisteröidyille tuontihevosille ja -poneille jätetään alkuperäinen UELN-numero, mikäli sellainen on merkitty niiden alkuperämaan passiin. Hevoselle annetaan ensirekisteröinnin yhteydessä UELN-numero ja sama numero seuraa hevosen mukana läpi sen elämän. Lisätietoa: http://www.ueln.net

Lajikohtainen ratsunumero / FEIF-ID
FEIF-ID-numero on 12 merkkiä pitkä ja alkaa kaksikirjaimisella maakoodilla, esim. IS2006166998 (ei pisteitä tai väliviivoja, maatunnus isoilla kirjaimilla)

Kilpailuihin ilmoittautuminen edellyttää, että hevosen FEIF ID on tuotuna Kipaan. FEIF ID:n automaattinen päivitys on vielä kesken ja joitain puutteita numeroissa vielä löytyy. Mikäli oman hevosesi FEIF-ID puuttuu, laita FEIF-ID lisäyspyyntö Kipa-vastaavalle: kipa@islanninhevonen.net.

Mikäli numeron puuttuminen estää kilpailuihin ilmoittautumisen, laita kiireellinen lisäyspyyntö suoraan Kipaan ”kysy apua” toiminteen kautta. Huomaa että sinun tulee tässä tapauksessa ilmoittaa itse hevosesi oikea FEIF ID SRL:ään.

Rokotukset

Rokotusten voimassaolo näkyy suoraan Kipassa eriteltynä yleisen rokotussäännön sekä kansainvälisen rokotussäännön mukaan. Islanninhevoskilpailuissa vaaditaan rokotukset kansainvälisen säännön mukaan.

Osa rokotusmerkinnöistä on tuotu Kipaan suoraan Heppa-järjestelmästä mutta merkinnöissä on vielä paljon puutteita.

Hevosen omistajan/ratsastajan tulisi jatkossa tarkistaa itse että kaikki hevoselle tehdyt rokotukset näkyvät Kipassa ja tarvittaessa lisätä ne itse hevosen tietoihin passin rokotusmerkintöjen mukaan. Rokotusmerkinnässä tulee tällöin näkymään lisääjän nimi joka on vastuussa merkinnän oikeellisuudesta. Vääristä merkinnöistä voi SRL langettaa sanktion.

Kilpailuiden järjestäjä voi tarkistaa hevosen rokotusten voimassaolon Kipasta sekä varmistaa tietojen oikeellisuuden hevosen passista. Rokotusmerkinnät tulee kuitenkin aina esittää kisapaikalla pyydettäessä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen edellyttää, että ratsastajan jäsenyydet, kilpailuluvat ja hevosen vuosimaksu on maksettu! 

Etsi oikea kilpailu kilpailukalenterista ja klikkaa ”Ilmoittaudu”

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautumismaksu/luokka maksetaan kilpailyiden jälkeen, kun kilpailuiden järjestäjä on lisännyt jälki-ilmoittautumiset Kipaan.

Jälki-ilmoittautunut maksaa luokkakohtaiset ilmoittautumismaksut Kipaan kilpailun jälkeen. Maksut siirretään kilpailijan KIPA-tilille tulosraportoinnin yhteydessä.

Jälki-ilmoittautuneen tulee käydä maksamassa Kipan ostoskorissa kilpailumaksut välittömästi kilpailujen jälkeen. Mikäli kilpailijan tilinumero puuttuu vielä Kipasta, niin se tulee lisätä omaan profiiliin sekä kilpailun ilmoittautumislomakkeeseen avaamalla Kaikki ilmoittautuneet kohdasta oma ilmoittautuminen. Muokkaa ilmoittautumista ja valitse Aseta tilinumero. Syötä tilinumerot ja tallenna. Huolehdi, että omissa tiedoissasi on voimassaoleva tilinumero.

Maksut ja maksaminen

Kilpailumaksut
Kilpailumaksut ovat luokkakohtaisia, ilmoittautumismaksu ja lähtömaksu ja SRL-maksu 3€ / luokka.

Ote yleisistä kilpailusäännöistä KS1 29 Kilpailumaksut ”29.3. Kilpailijan tulee maksaa maksamattomat kilpailumaksut viiden (5) pankkipäivän kuluessa kilpailun päättymisestä. Jos maksuja ei suoriteta annetussa määräajassa, voi kurinpitolautakunta määrätä kilpailijalle rangaistuksen.

Kilpailumaksujen maksaminen

Kilpailumaksut maksetaan aina KIPAssa pankki- tai luottokortilla.​Maksupalveluntarjoajana toimii Stripe Oy. 

Peruutukset

Ilmoittautumisajan sisällä KIPAssa kilpailijan peruuttamista ilmoittautumisista palautetaan kaikki maksut SRL:n 3e maksua lukuunottamatta.

Viimeiseen lähdönperuutuspäivämäärään mennessä peruutetuista ilmoittautumisista palautetaan lähtömaksu.

Peruuttamattomista ja määräajan jälkeen peruutetuista lähdöistä peritään ilmoittautumis- ja lähtömaksut kilpailusääntöjen mukaisesti.

Kipa- ongelmatilanteet ja ohjeet

Kipan sivuilta löytyy selkeät ohjeet erilaisiin toimintoihin ja ongelmatilanteisiin sekä videona että kirjallisen otsikoituna aiheen mukaan.

https://kipa.ratsastus.fi/support

Tarkistathan ensimmäisenä löytyykö apu valmiista ohjeista.

Mikäli tarvitset kiireellistä apua ja/tai et löydä vastausta annetuista ohjeista voit käyttää Kipan ”Kysy apua” toiminnetta sivun vasemmasta alareunasta.