Kilpailijan maksut

Kilpailijoilta vaaditaan kaikilla tasoilla SIHY:n tai toisen seuran ja SRL:n jäsenyys. SRL:n jäsenyyteen sisältyy vakuutus, joka auttaa tapaturman varalta sekä kilpailutilanteessa, että myös kaikissa muissa hevosen käsittely- ja hoitotehtävissä.

Eri seuran jäsen ei voi anoa kilpailulupaa SIHY:n kautta, vaan se tulee anoa oman seuran kautta. Muut seurat saattavat vaatia aluelupakokeen suorittamisen B-lupaa hakiessa. Tätä ei (tällä hetkellä) vaadita SIHY:n jäseniltä.

Jäsenmaksun pitää olla maksettuna ennen luvan anomista.

Kilpailuluvat

  • Edellisvuoden kilpailuluvalla voi kilpailla 15.2. asti, sama koskee hevosen vuosimaksua
  • Seuraa vaihtavien tulee maksaa uuden seuran kilpailulupa heti vuoden alussa, jotta edustettava seura näkyy kilpailuissa oikein
  • Kilpailulupa ostetaan Kipan kautta https://kipa2.ratsastus.fi/
  • Kilpailuluvan voi saada vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt rekisteriin maksetuksi (muutama arkipäivä maksusta)
  • Kilpailulupamaksu kirjautuu Kipaan yön yli ja sen jälkeen kilpailuihin ilmoittautuminen onnistuu

Kilpailulupien hinnasto 

Ratsukot voivat vapaasti valita, missä luokissa ja millä tasoilla kilpailevat, edellyttäen, että heillä on vaadittava kilpailulupa ja että hevosen vuosimaksu on maksettu vaadituilla tasoilla. Ainoastaan kilpailulupa määrittelee, minkä tason kilpailuihin aloitteleva ratsukko saa osallistua.

SIHY ja SRL:lä suosittelevat, että lupa-anomus tehdään suoraan B-luvalle.

Vapaaehtoinen lisävakuutusmaksu, joka korvaa liiton perusjäsenvakuutusta laajemmin ratsastukseen liittyviä tapaturmia, on myynnissä lisenssikaupassa. Ratsastusseuran jäsenet voivat maksaa lisävakuutuksen liiton lisenssikaupassa TÄÄLTÄ. Verkko-osto edellyttää, että ratsastajan henkilötunnus on tallennettu jäsenrekisteriin. Henkilötunnuksen lisäyksissä rekisteriin olethan yhteydessä jäsensihteeriin. 


SRL:n jäsenyys

SRL:n jäsenyyttä vaaditaan kaikilla kilpailutasoilla, seurasta riippumatta. Ratsastajan pitää myös olla jonkun seuran jäsen, jotta hän voi anoa kilpailulupaa. SIHY:n jäsenyyttä ei siis tarvita, mikäli ratsastajan jäsenyys on voimassa toisessa seurassa. Eri seuran jäsen ei kuitenkaan voi anoa kilpailulupaa SIHY:n kautta, vaan se tulee anoa oman seuran kautta. 

Muut seurat saattavat vaatia aluelupakokeen suorittamisen B-lupaa hakiessa. Tätä ei (tällä hetkellä) vaadita SIHY:n jäseniltä.

Hevosen kilpailuluvat

Hevosen vuosimaksu 40€ maksetaan Kipassa.