Viisikäynnin karsinnoista finaaliratsukot selvillä

Anu Siivonen
14.7.2018

Magnus ja Hvammur
Magnus ja Hvammur
Iida ja Kolka
Iida ja Kolka
Rauha ja Imynd
Rauha ja Imynd

Senioreiden karsintoja johtaa tasaisen varmoilla askellajeilla Magnús Jónsson Hvammur frá Hvolsvellillä pistein 6,23.

”Passi on meidän tuorein askellaji ja sen löytyminen baanalla on ottanut aikaa. Haluan kuitenkin edetä sen kanssa rauhallisesti, odottaa että hevonen on valmis tarjoamaan itse sitä ja löytämään siinä tasapainon. Nyt se tunne alkaa vähitellen löytymään ja tänään hevonen tuntui valmiilta suoritukseen”, kertoo Magnús.

 

Nuorissa Rauha Hirvonen ja Imynd frá Gröf saivat ikäluokan korkeimmat pisteet 4,33.

”Meni ihan hyvin siihen nähden, että meillä oli pieniä vastoinkäymisiä vielä lähiaikoina. Vahvin askellajimme on ehdottomasti käynti. Tänään ravisiirtymisessä oli pientä ongelmaa, mutta toivottavasti se on parempi finaalissa. Tavoitteenamme vuoden aikana on ollut pitää hyvää fiilistä ja viime vuoden tasoa yllä. Olemme kisanneet myös gaedingakeppniä tällä kaudella. Immyä on helppo ratsastaa molemmissa kisamuodoissa, koska se on reipas mutta hyvinkin kuuliainen. Sen voi antaa revitellä mutta sen energisyys on helppo hallita sport-luokissa”, Rauha hymyilee.

Junioreissa korkeimmat pisteet vei Iida Niemi tammalla Kolka frá Neðri-Rauðalæk (4,33).

”Kolka oli tänään tosi kuuliainen ja yhteistyökykyinen. Kiva että saatiin eheä suoritus, siinä on ollut hieman haasteita tällä kaudella”, sanoo Iida.

Jostain syystä viivikäynnissä oli tänä vuonna suhteellisen vähän osallistujia. Luokassa ratsastetaan yhteinen finaali, jossa on kolme senioria, nuorten Rauha sekä junioreiden Iida.