Islanninhevosradat Ypäjälle -hanke etenee!

Annastiina Jäppinen
11.7.2018

Teivon ratahankkeen kaaduttua vuosi sitten Islanninhevosyhdistys aloitti keskustelun Ypäjän Hevosopiston ja Suomen Ratsastajainliiton kanssa Gaedingakeppni -radan rakentamisesta Ypäjälle.

Paikkaa kartoitettiin ja päädyttiin että järkevintä olisi rakentaa samalla täysin oma kisa-alue, missä samassa paikassa olisi sekä Sport- että GK-rata sekä passisuora lämmittelyalueineen. Radalle löydettiin tilat Varsanojantien vierestä, Opistohallia vastapäätä.

Ypäjän Hevosopisto siirtyi vuosi sitten valtakunnallisten valmennuskeskusten tuen piiriin. Kasvavana lajina askellajiratsastus halutaan entistä vahvemmin mukaan toimintaan.

Investointihankkeen arvio on noin 150 000 euroa sisältäen kaiken infran. Rataan haetaan investointitukea 50% ja osa rahoituksesta tulee Ypäjän Hevosopistosta ja Suomen Ratsastajainliitolta. Yhdistyksen 45 000 euron omarahoitusosuus kerätään erilaisin varainhankintakampanjoin, muun muassa myymällä baanametrejä yksityishenkilöille, yhteisöille ja yrityksille sekä ohjaamalla osa Suomen Islanninhevosyhdistyksen vuosittaisista jäsentuloista hankkeeseen.

Ypäjän kunta on myöntänyt alustavan rakennusluvan ja Ypäjän Hevospisto on kilpailuttamassa urakoitsijoita. Syksyn aikana kartoitetaan rahoitusmahdollisuudet. Rakentaminen pyritään aloittamaan viimeistään keväällä 2019 niin että rata olisi huippukunnossa kesän 2020 SM- ja PM-kilpailuissa.

Haluatko olla edistämässä ratahanketta ja kansainvälisen tason askellajiratsastuksen kisa- ja valmentautumismahdollisuutta? Ole yhteydessä yhdistykseen!

Yhteyshenkilö:
Annastiina Jäppinen
puheenjohtaja@islanninhevonen.net
0408657737