AAA eli Arnella Ansaitusti A-finaaliin

Anu Siivonen
11.8.2017

Arnella ja Thór /T2
Arnella ja Thór /T2
Desiree ja Theyr /T2
Desiree ja Theyr /T2
Veera ja Jarl /T2
Veera ja Jarl /T2
Desiree ja Theyr / P1
Desiree ja Theyr / P1
Annika ja Jara / P1
Annika ja Jara / P1
Fiiliskuva passijuoksusta
Fiiliskuva passijuoksusta
Freir ja Sölvi
Freir ja Sölvi

Perjantai valkeni aurinkoisena ja sosiaalista mediaa seuranneena voisi sanoa kaikkien suomalaisten paikanpäälle saapuneiden kannattajien olevan nyt paikalla. Päivä koostui T2 -tölttiluokasta, pitkän passijuoksun 1. ja 2. startista sekä jalostushevosten 2.ratsastusarvostelusta.

T2-luokassa kärki on kovassa iskussa. Senioreiden Arnella Nyman Thór från Järstalla esitti tasaisen varman suorituksen, joita on totuttu häneltä kilpailuissa näkemään. Hymyilevä ratsastaja ja pitkäjalkainen ori saivat tuomareilta kokonaispisteet 7,33, karsinnan 5. sijan ja paikan sunnuntain A-finaalista.

 

”Odotin innolla T2-suoritustani, vaikka aamulla flunssani olikin pahentunut sen verran, että minulla ei ollut enää edes ääntä. Lämmittelyssä jouduimme väistämään tiellä isoa rekkaa niin, että kömmimme syvän ojan kautta takaisin tielle. Silti tsemppasin kovasti ja radalle tultaessa sain kylmiä väreitä yleisön kannustuksesta. Ensimmäinen sekä vapain ohjin osio tuntuivat todella hyvältä, hitaassa tempossa olisi saanut olla hieman enemmän energiaa. Jännitimme kovasti karsintojen loppuun asti olenko A- vai B-finaalissa, joten A-finaalipaikka sunnuntaina tuntuu todella mahtavalta,” iloitsee Arnella.

 

Nuorista ratsastajista T2-luokkaan osallistuivat Veera Siren Jarl frá Mid-Fossumilla sekä Desiree Alameri Theyr frá Guldbaekilla. Veeran ja Jarlin kahdessa ensimmäisessä osiossa oli hetkittäin pientä epätasaisuutta, mutta vapain ohjin –osiossa Jarl tikutti tasaisesti kuin juna. Ratsukon pisteet olivat 6,37 ja seitsemäs sija, jääden harmittavasti vain kymmenesosan päähän nuorten finaalipaikasta. ”Jarl tuntui lämmittelyssä todella hyvältä ja näytti hienoja pätkiä, mutta rikkonaisen ja lyhyeksi jääneen kilpailukautemme takia tämän hetkinen suoritusvarmuus ei riittänyt ylläpitämään tätä tunnetta täysin koko suorituksen läpi. Jarl on mahtava persoona ja rakas ystäväni, opimme paljon tästä kokemuksesta ja jatkamme ahkerasti treenejä kohti ensi kautta,” toteaa Veera.

Desiree ja Theyr sijoittuivat ilman virheitä ratsastetulla suorituksella nuorten sijalle 13 pistein 5,93. Luokkaa johtaa 42 osallistujan joukosta saksalainen Jolly Schrenk / Glæsir von Gut Wertheim pistein 8,43.

 

Kopeista pareittain lähdettävä 250 metrin passijuoksu P1 nostaa aina niin hevosten ratsastajienkin adrenaliinit kattoon. Startteja ratsastetaan yhteensä neljä, kaksi lähtöä kahtena eri päivänä. Kuka saa nopeimman ajan ihan miltä tahansa kierrokselta voittaa. Alun siirtymäalueen jälkeen passissa on tultava koko matka maaliin saakka tai muuten ratsukko jää ilman aikaa. Hevoset saattavat käydä niin kuumina etteivät siirry passiin tarpeeksi ajoissa tai rikkovat laukalle kesken matkan. Tänään kuitenkin Annika Kyrklund Jara frá Hornilla sai yhden hyväksytyn ajan, 26,27 sekuntia, sekä Desiree Alameri Theyr frá Guldbaekilla sai kaksi hyväksyttyä aikaa, joista 25,78 sekuntia oli niistä nopeampi ja riittää tällä hetkellä nuorten kuudennelle sijalle.

 

Oona Ylipurasen helposti kuumuva ori Yngvi från Åleby ei saanut tänään aikaa. Startit 3 ja 4 ratsastetaan heti huomen aamulla. Tällä hetkellä, kahden startin jälkeen, nopeimman ajan on juossut iso-britannialainen ratsukko Charlotte Cook / Sæla frá Þóreyjarnúpi aikaan 21,87 sekuntia.

 

Jalostuspuolella Sölvi Sigurdarssonin esittämä Freir frá Kaakkola ei korottanut 2. ratsastusarvostelussa pisteitään, joten voimaan jäivät kokonaispisteet 8,28. Kokonaispisteet koostuivat siis ratsastusominaisuuksien 8,25 pisteestä ja rakenneominaisuuksien 8,31 pisteestä. ”Olen tyytyväinen hevoseen, se teki tänään kaiken minkä pyysin. Se oli läsnä ja keskittynyt minuun täysin koko ajan. Tämä on ollut hyvä kokemus Freirille,” analysoi Sölvi välittömästi ratsastuksensa jälkeen.

 

Lauantaina suomalaiset tulessa:

  • P1 Passijuoksun 3. ja 4. startissa seniori Annika Kyrklund / Jara frá Horni ja nuorista Oona Ylipuranen / Yngvi från Åleby sekä Desiree Alameri / Theyr frá Guldbaek

 

Seuraa MM-kilpailuita:

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen fb-sivu:

https://www.facebook.com/askellajiratsastus/

MM-kilpailuiden nettisivut:

http://wk2017.nl

Seuraa livelähetystä (30 euroa koko viikko):

http://wk2017.nl/livestream-wc2017/

 

Kuvat: Johanna Vaurio-Teräväinen