Ajankohtaista

Euroopassa leviää ärhäkkä, vakavia hermostollisia oireita hevosille aiheuttava herpesvirus (EHV-1). Tämän takia nyt on kiinnitettävä erityistä tarkkuutta sekä tuontihevosten terveyteen että kaikkien hevosten liikkumiseen. Ratsastajien ja ammattilaisten (valmentajat, kengittäjät, eläinlääkärit ym.) on syytä tallilta toiselle liikkuessaan vaihtaa vaatteet ja kengät sekä huolehtia tarkasti käsihygieniastaan.
SIHY ei tällä hetkellä ole tehnyt omia koronaohjeistuksia, noudatamme SRL:n, THL:n ja AVI:n linjauksia.
Suomen islanninhevosyhdistyksen ohjaajakoulutukset ovat olleet viime maaliskuusta alkaen seisahduksissa. Koronarokotusten myötä valoa kajastaa tunnelin päässä ja koulutusvaliokunta uskoo, että ohjaajakoulutukset ja ohjaajien lisenssien uusimiseen vaadittavat seminaarit/vuosihuollot saadaan käyntiin tämän vuoden aikana.
Lauantaina 14.11. pidettiin SIHY:n syyskokous Teivon Ravikeskuksen isossa Grand Prix -katsomossa. Ennen kokousta kuultiin Minna Tallbergin luento ”Hevosen käyttäytyminen ja sen vaikutus hevosharrastuksessa”.
SIHY:n syyskokouksessa la 14.11.2020 klo 13.30-16.30 suunnitellaan vuoden 2021 toimintaa ja valitaan uudet toimijat vapautuville johtokuntapaikoille. Kokouksessa kuullaan tilannekatsaukset PM22 -kilpailuiden järjestelyistä sekä ratahankkeen tilanteesta. Lisäksi palkitaan vuoden 2020 parhaat. Kokousta ennen kuullaan mielenkiintoinen Minna Tallbergin luento klo 11.-13.00 ”Hevosen käyttäytyminen ja sen vaikutus hevosharrastuksessa”.
Sana hallussa ja kokemusta lehden teosta? Islanninhevonen -lehti hakee uutta päätoimittajaa!
RSS ATOM