Gerda-Eerika Viinanen nappasi toisen kullan Svalalla!

14.8.2022

Sunnuntaina ratsastettiin Speedpassi P2, jossa aika otetaan lentävällä lähdöllä sadalta metriltä. Luokan kuningatar oli jälleen valkoinen Svala frá Minni-Borg ratsastajana Gerda-Eerika Viinanen.

Ensimmäinen lähtö juostaan starttilistan mukaan ja toinen käänteisessä nopeusjärjestyksessä. Kun toisen juoksun toiseksi viimeinen ratsukko oli juossut starttinsa, oli kultamitali Suomelle jo varma ja Kertulla oli aikaa tuulettaa radalla juoksunsa aikana viimeisenä starttaajana. Kultaa voitettiin ajalla 8,04 sekuntia.

”Pitkässä passijuoksussa ollaan tehty seurantaa tietenkin pitkin vuotta, joten kun sain toisella juoksulla pohja-ajan, uskalsin jättää viimeiset juoksut starttaamatta ja säästellä Svalan voimia seuraavan päivän 100 metrin passiluokkaan. Ja tänään Svala tuntuikin kevyeltä ja varmalta suorituksissa. Meillä jäi erilaisista syistä useammat arvokisat väliin menneinä vuosina, niin nyt on hienoa päästä näyttämään muille miten nopea Svala on!”, iloitsee Gerda-Eerika kultainen mitali kaulassaan.

”Passilajeissa nautin onnistuneen suorituksen jälkeen tulevasta adrenaliinista. Näissä lajeissa joko onnistuu tai sitten ei. Svala on iloinen päästessään juoksemaan. Se tuli minulle alunperin projektihevosena, mutta Suomen mestaruuskilpailuissa vuonna 2016 aloimme ymmärtämään sen todellisen potentiaalin. Nyt siirretään katseet kohti ensi kautta ja pidetään tasoa yllä.”

Nuorissa mukana oli myös Veera Niemi Hekla fra Víðarbrekkulla, jotka saivat parhaaksi ajakseen 9,55 sekuntia ollen sijalla 11.

Senioreiden P2:ssa Oona Ylipuranen Yngvi från Ålebyllä juoksi ajan 8,37 sekuntia ollen luokan 10. Jenni Mustonen Pinkpop frá Fitjumilla sijoittui 12. sijalle ajalla 8,77 sekuntia.

Miina Sarsama laittoi taitonsa peliin nuorten töltti T1 -luokan A-finaalissa, ratsastaen suomalaisella kasvatilla Freir frá Kaakkolalla. Kaikki sujui erinomaisesti kolmannen osion suunnanvaihtoon saakka. Kahden osion jälkeen Miina oli toisena, mutta oikeaan kierrokseen lisätyssä tempossa tulleet rikot askellajissa tiputtivat pisteitä osiosta. Lopputuloksissa Miina ja Freir olivat harmittavasti sijalla neljä, jääden vain 0,05 pistettä pronssista. Ratsukon loppupisteet olivat 6,56.

”Finaalin kaksi ensimmäistä osiota menivät tosi nappiin osaltamme. Juuri ennen viimeistä osiota sain kuulla, että olimme sillä hetkellä toisella sijalla, joka oli tietenkin upea uutinen. Lisätty on aina ollut Freirin vahvuus ja se sujuikin vasempaan kierrokseen todella hyvin. Suunnan muuttuessa jotain kuitenkin tapahtui ja Freir rikkoi lisätyn jatkuvasti laukalle. Tämä tietenkin pudotti mahdollisuutemme mitaleihin, joista olin jo varovaisesti alkanut haaveilla. Ei niin täydellisellä suorituksella saavutimme kuitenkin nuorten T1-luokan 4. sijan. Tällä kertaa paremmat ratsukot voittivat ansaitusti, mutta kyllä mekin täältä vielä nousemme ja näytämme mihin meistä on!”, kertaa Miina finaalin tapahtumia.

Paljon odotettiin myös gaedingakeppnin A-flokkurin A-finaalissa Arnór Dan Kristinsson ratsastamalta Vegur frá Kagaðarhólilta.  Hevonen valitettavasti polkaisi kengän irti heti ensimmäisessä osiossa ja joutui näin ollen keskeyttämään finaaliratsastuksen.

”Meillä on ollut hieno viikko, johon on mahtunut paljon onnistumisia ja ripaus myös epäonnea, mutta otamme täältä mukaan kaiken arvokkaan kokemuksen ja upeat yhteiset hetket. Tämän jälkeen on hyvä ottaa hetki aikaa pohtia mennyttä kisaviikkoa ja sen jälkeen lähdetään valmistautumaan ensi vuoden MM-kisoihin”, kokoaa Jenny Sternberger joukkueenjohtajen tunnelmat kisaviikon päätteeksi.