Suomen Islanninhevosyhdistys hakee maajoukkuejohtajia!

6.10.2023

Islanninhevosten askellajiratsastuksen maajoukkueelle haetaan joukkuejohtajia kaudelle 2024.

 Joukkueenjohtaja on koko toimikautensa ajan vastuussa kokonaisuudessaan maajoukkuetoiminnan organisoinnista ja toteutuksesta yhdessä maajoukkuekoordinaattorin ja maajoukkuetyöryhmän kanssa. Joukkueenjohdon velvollisuuksiin kuuluu valvoa ratsastajien ja joukkueen etuja sekä toimia tiedonvälittäjänä kilpailuorganisaation ja ratsastajien välillä. Maajoukkuejohtaja ja -työryhmä toimii urheiluvaliokunnan alla ja päätökset hyväksytään sekä urheiluvaliokunnassa että SIHY:n johtokunnassa.  

Tavoitteena on, että maajoukkuetyöryhmässä tulee olemaan joukkuejohtajien apuna eri osaamisalueiden tekijöitä, kuten tiedottaja, somevastaava, talousvastaava, tulosvastaava, Pr- ja sponsorivastaava. Työryhmä kokoontuu kerran viikossa etänä suunnittelemaan ja toteuttamaan maajoukkuetoimintaa.

Nykyinen maajoukkuetyöryhmä järjestää kaikille sen toimintaan mukaan haluaville avoimen infotilaisuuden etänä ma 9.10. klo 20. Tilaisuuteen ilmoittautumiset maajoukkue@islanninhevonen.net 

Joukkueenjohtajan tehtävät yhdessä työryhmän kanssa:

Viestintä ja Pr-toiminnan johtaminen: tiedotus, some-viestintä, toimintasuunnitelman ja -kertomuksen laatiminen sekä mahdollisten edustustilaisuuksien organisoiminen, joukkuevaatteet ja kannatustuotteet.

Joukkueen mahdollisten tapaamisten, yhteistreenien ja valmennusten järjestäminen toimikaudella.

Kilpailukaudella seurata kilpailutuloksia ja tehdä näiden pohjalta ehdotus joukkueesta urheiluvaliokunnalle. Kilpailutuloksia raportoidaan urheiluvaliokunnalle koko kisakauden ajan ja maajoukkuevalinnasta tehdään alustava ehdotus aina jo kesäkuussa viimeisten WR-kilpailuiden jälkeen urheiluvaliokunnalle ja johtokunnalle. Lopullisessa valintaprosessissa on mukana myös SRL:n edustaja.

Ennen PM-kilpailuita olla yhteistyössä kilpailujärjestäjän sekä tarvittaessa FEIF-toimiston ja urheiluvaliokunnan kanssa. Lisäksi auttaa tarvittaessa joukkuetta matka- tai majoitusjärjestelyjen kanssa.

Kilpailupaikalla olla läsnä ensimmäisenä sekä viimeisenä ja tässä välissä joukkueen tavoitettavissa lähes 24/7. Auttaa ratsukoita valmistautumaan kilpailusuorituksiin, olla mukana eläinlääkärin tarkastuksissa, treeneissä, lämmittelyssä, collectingissä, varustetarkastuksessa ja palkintojenjaossa. Joukkueenjohtajat organisoivat joukkuepalaverit ja -valokuvaukset, avajaiset ja päättäjäiset. He osallistuvat joukkuejohtajien kokouksiin kilpailujärjestäjien kanssa ja tiedottavat aktiivisesti joukkuetta koko kilpailuiden ajan.

Hallinnollisina tehtävinä mm. maajoukkuetoiminnan budjetin laadinta ja seuranta sekä raportointi urheiluvaliokunnalle sekä perehdyttää seuraavat joukkueenjohtajat tehtävään yhteistyössä urheiluvaliokunnan kanssa.

Taidot ja osaaminen, mitä tehtävässä on hyvä olla:

hyvä laji- ja sääntötuntemus

hyvä järjestely- ja paineensietokyky

hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot

kielitaito hyvä suomi ja englanti, ruotsin kielen taito on eduksi

hyvät tietotekniset taidot (Office, Drive, Dropbox, nettisivut) sekä sosiaalisen median (FB, IG) taidot

Joukkueenjohtajalle maksettavat korvaukset:

SM-kilpailuiden majoitus- ja ruokailukulut. WR-kilpailuista korvaukset tapauskohtaisesti ja erikseen ennalta sovitusti budjetin raameissa. PM-kilpailuista maksetaan pieni palkkio sekä kohtuulliset matka-, majoitus- ja ruokailukulut.

Tämä rekrytointi kattaa vuoden 2024. Toimikausi alkaa 1.11.2023 ja päättyy 31.12.2024.

Vapaamuotoiset hakemukset 20.10.2023 mennessä urheiluvaliokunnalle urheilu@islanninhevonen.net ja maajoukkuetyöryhmälle maajoukkue@islanninhevonen.net

Hakemusten lähettäneille ja mahdollisesti valittaville tullaan varaamaan mahdollisuus myös haastatteluun.

Hakemukseen olisi hyvä liittää seuraavia tietoja:

-        nimi

-        yhteystiedot

-        kokemus kv-kisoista

-        kokemus askellajiratsastuksen maajoukkuetoiminnasta

-        miksi olisit hyvä joukkueenjohtaja

-        kielitaito

-        laji- ja sääntöosaaminen

-        mahdolliset koulutukset, jotka tukevat joukkueenjohtajan tehtävän hoitoa

-        kerro, miten näet PM-joukkueen kokoonpanon ja sen valinnan prosessin

-        mahdolliset sidonnaisuudet (valmennatko joukkueeseen tavoittelevia, oletko sukua joukkueeseen tavoittelevalle, onko hevosesi mahdollisesti tulossa joukkueeseen)