SM-kilpailut siirtyvät Ypäjältä Orimattilaan

16.5.2022

Myöhäinen lumenlähtö viivästyttää SIHY:n Ypäjällä sijaitsevan ovaaliradan kunnostusprojektia. Tästä syystä SIHY:n johtokunta on päättänyt siirtää 7.-10.7.2022 järjestettävät SM-kilpailut Orimattilaan. Kilpailuiden siirtämisellä varmistetaan tapahtuman järjestäminen.

Ypäjän Hevosopiston alueella sijaitseva ovaalirata tarvitsee vuosien käytön jälkeen perusteellista huoltoa. Rataan suunnitellussa kunnostusprojeksissa sitä on levennettävä, pohjaa korjattava ja aidat uusittava. Kunnostuksella rata saadaan jälleen täyttämään kansainväliset vaatimukset, jolloin jatkossakin kansallisten- ja WR-tason kilpailuiden järjestäminen Ypäjällä on mahdollista.


Kunnostusprojekti oli tarkoitus toteuttaa kevään aikana, jolloin rata olisi ollut valmis vuoden 2022 askellajiratsastuksen Suomenmestaruuskilpailuita varten.

Tarkastuskäynti radalla ja radan mittaaminen kuitenkin siirtyivät pitkään kestäneen talven takia toukokuulle asti. Aikaa kunnostusprojektin valmisteluun – tarvittavien toimenpiteiden kartoittamisesta aina urakoitsijan kilpailutukseen ja valintaan - sekä varsinaiseen kunnostukseen olisi ollut vähän, sillä huomioon oli otettava myös muut Ypäjän Hevosopiston tapahtumat.

Kuva: Johanna Vaurio-Teräväinen

Mikäli kunnostuksen alkukartoituksessa tai toimenpiteitä tehdessä ei olisi tullut vastaan yllätyksiä, aikaa olisi saattanut olla riittävästi. Ennalta arvaamattomien vastoinkäymisten yllättäessä rataa ei olisi saatu valmiiksi SM-kilpailuihin. Tämä olisi tarkoittanut kilpailuiden siirtämistä parin viikon varoitusajalla tai niiden perumista kokonaan.

Kunnostusprojektissa käytetään myös SIHY:n ratahankkeen baanametriomistajien tukirahoja, jonka vuoksi projektin toteutuksessa halutaan käyttää erityistä huolellisuutta - nyt urakan tarjouspyyntö ehditään valmistella perusteellisesti sekä kilpailutus ja valinta voidaan tehdä rauhassa ja harkiten. Lisäksi toimenpiteiden toteutukseen on riittävästi aikaa.

SIHY:n johtokunta on tietoinen siitä, että monet ovat tehneet jo majoitus- ja karsinavarauksia Ypäjälle ja olemme pahoillamme aiheutuneesta vaivasta.

SM-kilpailuiden rataan pääsee tutustumaan esimerkiksi Jálkurin järjestämissä WR-kilpailuissa 17.-19.6.


Lisätietoja Orimattilan talli-ja majoitusmahdollisuuksista julkaistaa pian.

Lisätietoja tapahtuman siirtymisestä: puheenjohtaja@islanninhevonen.net