PM-KILPAILUISSA HYVÄ STARTTI SUOMELLE – Miina ja Freir nuorten T1-luokan A-finaaliin

9.8.2022

Islanninhevosten pohjoismaiset mestaruuskilpailut alkoivat suomalaisten kannalta upeasti. Nuori ratsastaja Miina Sarsama ratsasti suomalaista kasvatustyötä olevalla orilla Freir fra Kaakkolalla komeasti kolmanneksi töltti T1-luokan karsinnoissa pistein 6,43 ja ratsastaa näin ollen sunnuntain A-finaalissa.

“Olen erittäin tyytyväinen Freirin suorittamiseen. Hevonen on tuntunut aina vain paremmalta päivä päivältä. Tänään alkusuorituksessamme näkyi oma jännittämiseni, joka tietenkin heijastui vähän myös hevoseen. Olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen, miten saimme parannettua suorittamistamme kahteen viimeiseen osioon. A-finaalipaikka oli täysin odottamaton yllätys, joten en voisi olla tyytyväisempi!”, iloitsee Miina.

Vaikka kyseessä onkin kotikisat, on Ahvenanmaan uusi kilpailubaana vielä monelle mantereella asuvalle ratsukolle vähemmän tuttu kuin perinteiset Ypäjän tai Orimattilan kilpailualueet. Mutta Miinan ratsu ei turhia jännitä.

"Freir on kokenut hevonen, jota ei uusi paikka yleensä hirveästi heilauta. Meillä ei varsinaisesti ole päälajia, koska olemme suorittaneet tällä kaudella todella tasaisesti sekä töltti- että nelikäyntiluokissa. Huomenna starttaamme nelikäynnissä, jossa yritämme suorittaa omalla tasollamme ja katsoa mihin se riittää”, toteaa Miina realistisesti.

Toinen ensimmäisenä kilpailupäivänä startanneista ratsukoista oli samassa luokassa kilpaillut Nicole Hiltunen Vottur frá Grafarkotilla pistein 5,67.

Luokkaa johtaa ruotsalainen Lowa Walfridsson Dögg från Väbylundilla pistein 7,13.

”Joukkueen sisällä on todella positiivinen ja kannustava ryhmähenki. Aamun avajaisseremonia sujui hyvin ja oli hienoa, että kisat vihdoinkin alkoivat. Nicole ja Miina avasivat ensimmäisen kilpailupäivän vahvoilla T1-suorituksilla. Kilistelimme joukkueen kanssa A-finaalin kunniaksi Suomen tiimiteltalla Miinalle ja Freirille”, kertoo joukkueenjohtaja Linda Åberg.

 

Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja käydään Maarianhaminassa Ålandstravetin raviradan yhteyteen rakennetulla uudella islanninhevosten kilpailuradalla9.-14.8.

 

Tuloksia voi seurata: https://ticker.icetestng.com/event.cfm?id=78e96dea-0104-46d5-b72430dbb2a3b218&lang=en_US

Maajoukkueen FB-sivu: https://www.facebook.com/askellajiratsastus

PM-kilpailuiden FB-sivu: https://www.facebook.com/NC2022Icelandichorses

Kilpailuiden nettisivut: http://www.ncicelandichorse.com/?fbclid=IwAR02-UWa0q4nDMmA67TiaixQhRfNcaOcoCkxZyUzRusKNwbnVp4YskRWGwE