Kilpailujärjestelmän suosituspisterajat ja kvaalautuminen SM-kisoihin

3.5.2023

Kilpailujärjestelmän suosituspisterajat

Vuonna 2020 vahvistetussa kilpailujärjestelmässä on määritelty suosituspisterajat eri luokkatasojen välille, joiden tarkoitus on toimia ohjenuorana kilpauralla. Urheiluvaliokunta suosittelee, että uudet aloittelevat ratsukot aloittavat kilpauransa ryhmäluokista, joista edetään vasta suositeltujen pisterajojen saavuttamisen jälkeen yksilöluokkiin. Ratsastajien on hyvä myös keskustella sopivista kilpailuluokista sekä kilpailusuunnitelman laatimisesta yhdessä valmentajan kanssa.

Ryhmäluokat V3, V4, V5, V6, T5, T6, T7, T8

WR-Ryhmäluokat V2, F2, T3, T4

Yksilöluokat V1, F1, T1, T2

Passiluokat P1, P2, P3, PP1, PP2

 

Suomenmestaruuskilpailuihin on karsintarajat, jotka urheiluvaliokunta vahvistaa vuosittain. Karsintarajat ovaaliluokkiin voi ylittää yksilöluokissa (T1, T2, V1, F1) aluekilpailuissa, kansallisissa kilpailuissa tai WR-kilpailuissa Suomessa tai ulkomailla. Rajan ylitys yhdessä yksilöluokassa antaa osallistumisoikeuden kaikkiin SM-kilpailuiden yksilöluokkiin. Passilajeihin ilmoittautuvien ratsukoiden tulee olla osallistunut vuoden 2023 kilpailukauden aikana vähintään yksiin virallisiin kilpailuihin ja saavuttanut hyväksytyn tuloksen.

Ryhmäluokissa riittää ylitys yhdessä luokassa ja se oikeuttaa osallistumaan SM-kilpailuissa molempiin ryhmäluokkiin (T8 ja V5). Ryhmäluokkiin voi kvaalautua kaikista saman tason ryhmäluokista. 

Mikäli rajat on ylitetty askellajiratsastuksen suomenmestaruuskilpailuissa 2022 tai syksyllä 2022 suomenmestaruuskilpailujen jälkeen, ratsukolla on oikeus osallistua suomenmestaruuskilpailuihin vuonna 2023. Ratsukon on kuitenkin vuoden 2023 kevään aikana osallistuttava vähintään yksiin virallisiin kilpailuihin.

 

SM-karsintarajat 2023

                              Seniorit         Nuoret         Juniorit

V1, T1                   5,6                  5,4                     4,7

F1                          5,1                  4,6                     4,3

T2                          5,6                  5,0                     4,4

T8, V5                   5,4                  5,1                     4,6

 

1.4.2023 voimaan astuvat uudet FEIF säännöt sallivat myös osallistumisen useampaan tölttiluokkaan tai askellajiluokkaan saman kilpailun aikana, päiväkohtaiset starttimäärät huomioiden (Sport Rules and Regulations G7.3.2.). Näin ollen ratsukko voi myös valita ilmoittautumisen esimerkiksi T8- ja T1-luokkiin tai F1- ja V1-luokkiin. Ratsukoilla on siis entistä enemmän valinnan mahdollisuuksia suunnitella kilpailut itselleen ja hevoselleen parhaalla mahdollisella tavalla! 

Urheiluvaliokunta toivottaa kaikille hienoa kisakautta 2023!