Huippuratsukot edustamassa Helsinki International Horse Showssa

7.10.2023

Huippuratsukot edustamassa Helsinki International Horse Showssa

Helsinki International Horse Show kokoaa jälleen 18.-22.10.2023 Helsinkiin maailman huippuratsukoita sekä laajan kattauksen mielenkiintoista ohjelmaa. Lauantain iltaohjelmassa areenalle tölttää valikoima maamme parhaita T2-ratsukoita näytökseen, jonka juontavat Anna Andersén ja Teemu Ahtee. Näytöksessä esiintyvät ratsukot ovat:

Arnella Backlund ja Dýri frá Hrafnkelsstöðum

Arnella on voittanut yli kolmekymmentä Suomenmestaruutta ja edustanut Suomea maajoukkueessa 11 kertaa ratsastajana ja kerran maajoukkuejohtajana. Hänen suurimpiin saavutuksiinsa kuuluu kaksi MM-pronssia, yksi PM-hopea ja yksi PM-pronssi. Näistä kansainvälisistä mitaleista kaksi on saavutettu yhdessä Thórin kanssa, joka nähdään HIHS iltanäytöksessä maailmanmestarin ratsuna. Arnellan ja Thórin parhaat T.2 karsintapisteet ovat 8.27, ja he ovat ylittäneet kolme kertaa karsinnoissa maagisen 8.0 rajan. Vuonna 2015 Arnella valittiin SRL:n Vuoden Esikuvaksi ja hän sai Mestariratsastajamerkin. Dýri on Arnellan uusi kilparatsu, 10-vuotias ruuna, joka on kilpaillut Islannissa Töltti T.2-luokassa korkein pistein (parhaat WR-karsintapisteet 7.67).

Arnella ja Thór, kuvaaja Ulrich Neddens

Arnór Dan Kristinsson ja Viktor frá Reykjavík

Arnór Dan on Islantilainen Suomen maajoukkueen jäsen. Hän on moninkertainen Islannin mestari, kuusinkertainen Suomen mestari sekä kaksinkertainen Pohjoismaiden mestari. Arnór Dan on Islannin mestari lajissa T2 ja kilpaillut Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa kyseisen lajin A-finaalissa.

Viktor on kahdeksan vuotias ensimmäisen palkinnon ori omasta kasvatuksesta. Viktor ja Arnór Dan ovat yhdessä moninkertaisia Suomen mestareita kaudella 2022, Viktor saavutti myös pronssia nuoren ratsastajan kanssa Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa vuonna 2022. Viktor kilpaili kaudella 2023 lajissa T2 ensimmäistä kertaa saavuttaen pisteet 7.2 sekä edustaen Suomea Hollannin MM-kilpailuissa ratsastajanaan Veera Sirén.

Arnór Dan ja Viktor

Veera Sirén ja Jarl frá Mið-Fossum

Veera on moninkertainen Suomenmestari ja ollut Suomen maajoukkueen jäsen viimeisen 10 vuoden ajan edustaen Suomea 7 kertaa arvokilpailuissa eri hevosilla. Veeralla on niin nuorissa- kuin myös senioriluokissa useita sijoituksia kansainvälisellä tasolla, merkittävimpänä Berliinin MM-kilpailujen 4. sija vuonna 2019 luokassa T2 hevosensa Jarlin kanssa. Jarl on jo seniori-ikään ehtinyt menestynyt urheiluhevonen joka on edustanut useasti maajoukkueessa ja saavuttanut mm. yli 8 pisteen kokonaistuloksen niin T1 kuin T2 luokassa. Veeran ja Jarlin parhaat Töltti T2-karsintapisteet ovat 8.10 vuonna 2019 Ruotsin mestaruuskilpailuissa, sijoittuen finaalissa toiseksi.

Veera ja Jarl, kuvaaja Töltaren/Sofie Lahtinen-Carlsson

Máni Hilmarsson ja Thór från Järsta

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Máni Hilmarsson on ruotsalaistunut islantilainen ja hän voitti upealla kahdeksanvuotiaalla orillaan Gljátoppur frá Miðhrauni maailmanmestaruuden Töltti T.2-luokassa tänä vuonna, tämän lisäksi he olivat viisikäynnissä neljänsiä. Heidän parhaat T.2 WR-karsintapisteet ovat huikeat 8.67! Hän on omistanut Gljátoppurin kolmevuotiaasta lähtien. Máni kokee, että on suuri kunnia omistaa ja ratsastaa niin lahjakasta hevosta. Máni on voittanut maailmanmestaruuden myös viisikäynnissä nuorena ratsastajana vuonna 2017. Ratsunaan Helsingissä hänellä on Arnellan 20-vuotias ykköspalkittu ori, Thór från Järsta, joka on Arnellan kanssa tuttu näky niin MM- kuin PM-kisojen A-finaaleista. Thór on saavuttanut MM-pronssia nelikäynnin kombinaatiossa vuonna 2015 ja PM-hopeata Töltti T.2-luokassa vuonna 2016. Nykyään Thór viettää leppoisia eläkepäiviä kotona Sipoossa.

Máni ja Gljátoppur, kuvaaja Henk Peterse