FEIF-ohjaaja, hae askellajiratsastuksen aluevalmentajaksi!

10.4.2023

Aluevalmentajahaku on nyt käynnissä 1.5.2023 asti. Askellajiratsastuksen aluevalmentajaksi haetaan SRL:n yhteishaussa. Hakuajan päätyttyä SIHYn Urheiluvaliokunta valitsee aluevalmentajat yhdessä SRL:n kanssa. Valinnassa painotetaan koulutusta, kokemusta sekä alueellista sijaintia.

SRL tekee sopimuksen valmentajien kanssa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. SRL maksaa valmennuspalkkiota 100e/60min, lisäksi maksetaan mahdolliset matka- ja majoituskulut. Valmennustunnit toteutuvat ryhmätunteina. Valmennuspäiviä on perinteisesti ollut vuodessa noin viisi kappaletta, lisäksi yksi yhteinen kuivaleiri alueiden kanssa. Valmentajille muodostetaan SIHYn Urheiluvaliokunnan alle yhteinen työryhmä ja he osallistuvat valmennuskauden suunnitteluun ja toteutukseen.

SIHYn tavoitteena on saada uusia valmentajia ympäri Suomen ja valmentajia toivotaan erityisesti alueille, joilla on pulaa askellajiratsastuksen valmentajista. Valmennuksen tavoitteena on saada uusia kilparatsastajia mukaan meidän lajiin valtakunnallisesti. Aluevalmennuksen painotus on aloittelevissa kilparatsastajissa sekä kilpailusta kiinnostuneissa ratsastajissa, varsinkin junioreissa ja nuorissa.

Aluevalmentajan tärkein tehtävä on ohjata ja auttaa ryhmissään olevia ratsastajia oman harjoittelun jokapäiväisen laadun parantamisessa. Aluevalmentajana vastaat aluevalmennusrenkaan nimeämisestä, teet tavoitesuunnittelua ratsastajien kanssa sekä suunnittelet sen perusteella yksilöllisen valmennuspolun kullekin valmennettavalle. Aluevalmentajat raportoivat valmennettavien kehityksestä Urheiluvaliokunnalle. Urheiluvaliokunta seuraa valmennettavien kilpailutuloksia.

SIHYn tavoitteena on kehittää aluevalmennusta tulevaisuudessa. Muutaman vuoden päästä on tarkoituksena jakaa aluevalmennus kahteen osaan: aluerenkaaseen, sekä ns. B-rinkiin, jonne kutsutaan korkeammat kilpailutavoitteet omaavat ratsastajat. B-rinkiä tulee valmentamaan korkeammin koulutettu valmentaja ja sieltä tulee olemaan polku kohti maajoukkuerinkiä.

 

Askellajiratsastuksen aluevalmentajien hakukriteerit vuonna 2023:

FEIF 2- tai 3-ohjaajakoulutus.

Tai FEIF 1-ohjaajakoulutus, jonka lisäksi vaaditaan kokemusta kilparatsastajien ohjaamisesta sekä omaa henkilökohtaista kilpailukokemusta.

Kerro hakemuksessasi tarkasti oma ohjaaja- ja ratsastuskokemuksesi sekä koulutukset. Lisäksi listaa kaikki alueet, joilla sinun on mahdollista valmentaa. Valittujen henkilöiden tulee toimittaa rikostaustaote. Kysymyksiä askellajiratsastuksen hakuun liittyen voi lähettää: urheilu@islanninhevonen.net.

 

Hakemusten lähettäminen:

Vapaamuotoiset hakemukset tulee lähettää osoitteeseen:

jutta.koivula@ratsastus.fi (laita kopio: urheilu@islanninhevonen.net) 1.5.2023 mennessä.

 

Hakemuksesta tulee ilmetä seuraavat asiat:
 
Nimi
Yhteystiedot
Alue / Alueet, joille haet valmennustehtävää
Haettava laji/lajit: askellajiratsastus
Oma valmentajakoulutus ja valmentaja- sekä kilpailukokemus
Muu tehtävän hoitoon liittyvä ammattitaito