Karsintoja, B-finaaleita sekä uudet P3 passijuoksun Suomen Lajimestarit!

Pia Ralli
29.8.2020

Camilla Eskola – Adam frá Réttarholti
Camilla Eskola – Adam frá Réttarholti
Jenni Kurki - Narri frá Vestri-Leirárgörðum
Jenni Kurki - Narri frá Vestri-Leirárgörðum
Gerda-Eerika Viinanen – Fengur fra Suluholti
Gerda-Eerika Viinanen – Fengur fra Suluholti
Miina Sarsama – Freir frá Kaakkola
Miina Sarsama – Freir frá Kaakkola
Nuorten V1 B-finaalin palkintojenjako
Nuorten V1 B-finaalin palkintojenjako
Gerda-Eerika Viinanen - Svala frá Minni-Borg ja Tiina Kari - Saga fra Kakkola P3 Passijuoksussa
Gerda-Eerika Viinanen - Svala frá Minni-Borg ja Tiina Kari - Saga fra Kakkola P3 Passijuoksussa
Senioreiden V1 B-finaalin palkintojenjako.
Senioreiden V1 B-finaalin palkintojenjako.
T2 yhdistetty B-finaali palkintojenjako
T2 yhdistetty B-finaali palkintojenjako
Aamulehti livestriimin kommentaattorit Tanja Ufer ja Johanna ”@tavoitteeton_tätiratsastaja” Veijanen
Aamulehti livestriimin kommentaattorit Tanja Ufer ja Johanna ”@tavoitteeton_tätiratsastaja” Veijanen

Askellajiratsastuksen lajimestaruuksien toinen päivä oli täynnä hienoja askellajisuorituksia kaikilla viidellä vaihteella. Nelikäynnin karsinnoissa parhaimmat suoritukset ratsastivat junioreissa Miina Sarsama – Freir frá Kaakkola huippupistein 6,20, nuorissa Gerda-Eerika Viinanen – Fengur fra Suluholti pistein 5,90 ja senioreissa pistein 6,03 Mari Väyrynen-Kunnas - Heimur frá Austurkoti. B-finaalit järjestetään, kun luokassa on yli 15 ratsukkoa. Tästä syystä junioreille on vain A-finaali sunnuntaina, mutta nuorten ja senioreiden V1 B-finaalit ratsastettiin lauantain päätteeksi. Näistä A-finaaliin nousivat nuorista Camilla Eskola - Adam frá Réttarholti pistein 5,97 ja senioreista Heli Käck – Vaskur frá Talma pistein 5,00. 
 

B-finaaleista nähtiin myös T2 luokan ikäryhmien yhdistetty B-finaali ja siitä sunnuntain A-finaaliin nousi nuori ratsastaja Natalie Slögs – Heidi frá Kaakkola pistein 5,57. Saimme nähdä myös T1 luokan nuorten B-finaalin, mistä A-finaaliin nousi Camilla Eskola – Adam frá Réttarholti pistein 5,61.
 

Viisikäynnin karsinnoissa oli poikkeuksellisen vähän osallistujia. Tästä syystä luokassa ei järjestetä B-finaalia ja A-finaali on ikäryhmien yhdistetty. Lauantain karsinnassa ainoa juniori Julia Airola - Fold frá Thjódólshaga saavutti pisteet 3,53. Nuorissa karsintasuoritukset olivat todella tasaisia pisteissä, kun kolmanneksi tuli Anna Hynninen – Bragur frá Seljabrekku pistein 4,07, toiseksi Anna Ketola – Dimma frá Sidu pistein 4,33 ja parhaimmat pisteet 4,60 ratsasti Veera Niemi – Hekla fra Vidarbrekku. Senioreissa karsinnan toiseksi tuli Laura Nyström – List fra Kuuma ja A-finaaliin kärkipaikalle ratsasti Jenni Kurki - Narri frá Vestri-Leirárgörðum upein pistein 6,30. 
 

Iltapäivällä ratkottiin P3 150m passijuoksun uudet Suomen Lajimestarit. Kilpailussa oli yksi ratsukko jokaisesta ikäryhmästä, joten ikäryhmien voittajista ei sinällään ollut tiukkaa kisaa. Kolmikon nopeimman ajan 14,82” ja nuorten Suomen Lajimestaruuden 2020 saavutti Gerda-Eerika Viinanen - Svala frá Minni-Borg. Toiseksi nopein oli Tiina Kari - Saga fra Kakkola ajalla 17,35” ja täten senioreiden uusi Lajimestari. Juniori Siiri Anttonen - Lisa Fra Eystri-Hol parhaimman juoksun aika oli 21,78” ja hän on junioreiden P3 passijuoksun Lajimestari.
 

Lauantain kilpailuja oli mahdollista seurata Aamulehden livestriimistä. Lähetyksessä oli kommentaattoreina Tanja Ufer sekä Johanna ”@tavoitteeton_tätiratsastaja” Veijanen. Päivän aikana kuultiin monta mielenkiintoista haastattelua, vastattiin katsojien kysymyksiin, kuultiin paljon tietoa niin islanninhevosesta kuin askellajiratsastuksesta ja eri kilpailuluokista. Livestriimi jatkuu myös koko sunnuntain finaalipäivän. Pääset mukaan TÄSTÄ Aamulehden jutun linkistä. 
 

Sunnuntai on perinteisesti juhlava päivä, kun ovaalilla nähdään kaikkien eri luokkien parhaimmat ratsukot, yhteensä kahdeksan eri A-finaalia! Kisojen viimeinen luokka on P2 Speedpassi, missä ratsukot kisaavat 100m matkalla nopeimmasta ajasta puhtaassa passissa. Askellajiratsastuksessa kilpaillaan myös eri luokkien ja lajien sijoitusten perusteella kombinaatioiden lajimestaruuksista. Nelikäyntikombinaatiossa ratsukko on sijoittunut joko T1 tai T2 luokassa sekä V1 luokassa. Viisikäyntikombinaatiossa ratsukon on pitänyt osallistua kolmeen eri lajiin eli joko T1 tai T2 sekä F1 ja johonkin passiluokkaan. Näiden luokkien sijoitukset antavat ratsukolle pisteitä ja näiden pisteiden perusteella ratkotaan kombinaatioiden mestaruudet. Sunnuntaina lopuksi palkitaan nämä kombinaatioiden voittajat ja lisäksi jaetaan tuomareiden Hyvä ja Harmoninen Ratsastus -palkinto.

Kisat on parasta kokea paikan päällä, joten tulkaahan mukaan kisahuumaan!

Tulokset löytyvät SM2020 Tulokset -sivulta.

Tulosseuranta online Islanninhevosten askellajimestaruuskilpailut -Facebook sivu.

Luokkia sponsoroivat:

T1 Hestbakki

T2 Vetcare

V1 Tuulensillan talli

F1 JauJau Icelandic Horses

PP1 Nutrolin

P3 Nutrolin

P2 Nutrolin

Kombinaatiot Ice’n Ride

Hyvä ja Harmoninen Ratsastus Fysiofabella