PM22 / NC22

Kohti kotikisoja 

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut pidetään vuorotellen kaikissa pohjoismaissa, ja tämän vuoden elokuun 9. - 14. Suomi toimii kilpailujen isäntänä.

Ahvenanmaa, jonka sijainti Itämerellä on kilpailuja ajatellen ihanteellinen, on uusine islanninhevosten kilparatoineen ja hyvinvarusteltuine kilpailualueineen eräs Suomen parhoista kilpailuareenoista. Yllämainitut seikat olivat osaltaan syy siihen, että 
PM-kilpailut 2022 järjestetään Ahvenanmaalla. 

Kilpailut järjestetään yhteistyössä islanninhevosyhdistys Álenskurin, Ahvenanmaan hevosurheiluyhdistyksen ja Suomen Islanninhevosyhdistyksen, SIHY:n kanssa.

PM-kilpailut järjestetään normaalisti joka toinen vuosi. Vuonna 2020 kilpailut oli suunniteltu pidettäviksi Ruotsista, mutta ne jouduttiin perumaan pandemian vuoksi. Tämän vuoksi on kulunut joneljä vuotta edellisistä PM-kilpailuista. Kesän PM-kilpailut tulevat olemaan iso tapahtuma ja naapurimaat ennustavat jo nyt yleisöennätystä.

Kilpailuja tekemässä on kisojen eri osa-alueista vastaavista tiimeistä koostuva kisaorganisaatio, johon kuuluu tiimiläisiä sekä Ahvenanmaalta että manner-Suomesta. Tiimejä on vetämässä ja kisojen valmisteluja aikatauluttamassa kokenut johtoryhmä. Kisoja tehdään positiivisissa tunnelmissa ja hyvää yhteistyötä tehden. Tuntuu siltä, että näistä kisoista on tulossa kaikkien aikojen kisat!

Kaikkien aikojen kisat ovat luvassa kisavieraillekin. Elokuussa Ahvenanmaalla kesä jatkuu vielä lämpimänä ja lämpimistä kesäilloista voi nauttia kauniissa merellisessä ympäristössä. Kisabaana sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä  Maarianhaminan ravintoloista ja palveluista. 

Kilpailualueella kisavieraiden käytössä on Foodstreet ruokavaunuineen sekä erilaisia myyntiständejä. Kilpailualueella tulee olemaan myös markkinakatu, jonka varrella on myyntipisteitä, joissa sekä ahvenanmaalaiset että ulkomaiset yritykset myyvät tuotteitaan.
Varaa jo kisapäivämäärät kalenteriisi ja tule kisavieraaksi!

Lisätietoa PM-kilpailuista 2022 löydät täältä, seuraa kilpailuja myös Facebookissa sekä Instagramissa.

PM-KILPAILUJEN TUOMARIT VALITTU

Gaedingakeppni-kilpailuissa tuomaroivat:

Päätuomari: Valdimar Ólafsson
Jón þorberg Steindórsson
Olafur Arnason
Marcus Ljungqvist
Mathilde Hjort
Nina Bergholtz

Sport-kilpailuissa tuomaroivat:

Päätuomari: Pia Andreasson
Anna Andersén
Elisabeth Jansen
Hinrik Már Jónsson
Jacqueline Wahlström
Karin Hassing
Laura Pihkala-Posti
Lise Brouér
Malin Elmgren
Per Kolnes
Pétur Vopni Sigurðsson