Urheiluvaliokunta

FEIF julkaisee joka vuosi listan ratsastajista, jotka ovat ehdokkaina Good and Harmonious Riding -palkinnolle. FEIF-tuomareilla on WorldRanking –kilpailuissa mahdollisuus ehdottaa nimettömänä ratsastajia FEIF:in ylläpitämälle listalle. Lista laaditaan joka vuosi uudelleen ja se päivittyy jokaisen kilpailun jälkeen aina siihen asti, kunnes vuoden kaikki WR-kilpailut on käyty.
Tämänkin vuoden Islanninhevosten Suomenmestaruuskilpailuissa ratsastajia palkittiin kolmella eri statuksella: virallisella Suomenmestaruudella, lajimestaruudella tai epävirallisesti. SM-kisojen jälkeen tietoon tulleen sääntösoveltamismahdollisuuden myötä muutamalle luokalle myönnetään jälkikäteen lajimestaruus.
Juuri alkuun päässyttä kisakautta varjostavat liikkeellä olevat taudit. Tautien nopea tunnistaminen ja vastustustoimenpiteiden välitön aloittaminen ehkäisevät leviämistä. Tautien vastustaminen on tallinpitäjän ja hevosenomistajan vastuulla.
Hestneistin 21.06.2017 järjestettäviin iltakarsintoihin osallistuneilla ratsukoilla on mahdollisuus karsiutua suomenmestaruuskilpailuihin, vaikka SM-kisojen ilmoittautuminen päättyykin kaksi päivää aikaisemmin.
Mestaruuslajien virallinen Suomenmestaruusstatus on kiinni ko. luokkien osallistujamääristä niin itse mestaruuskilpailuissa, kuin alustavissa 3-tason kansallisissa ja/tai 4-tason WR-kilpailuissakin. Tämän hetkisen kilpailu- ja osallistujamäärän mukaan on edelleen mahdollista saavuttaa virallinen SM-status joissakin luokissa ja ikäryhmissä, edellyttäen, että osallistujamäärä kauden viimeisissä WR-kilpailuissa ennen SM-kilpailuita on riittävä.
Kilpailuluvat 2017 (30.1.2017)
Uusi vuosi on alkanut ja on aika hankkia uudet kilpailuluvat. Kilpailijan tulee olla SRL:n ja SIHY:n tai jonkun muun seuran jäsen.
SIHY:n GK-maajoukkuekatselmus ma 18.7 Jalkurin baanalla Orimattilassa n. 15.00-17.00
Kiinnostusta Geadingakeppnijoukkueeseen pääsystä on herännyt viime hetkillä ja tiedustelemme nyt kuinka monta ratsastajaa olisi kiinnostunut osallistumaan karsintaan koskien PM-kilpailuiden Gaedingakeppnijoukkuetta.
SM-arpajaiset (16.6.2016)
Olisiko sinulla kiinnostusta lahjoittaa SM-kilpailuissa järjestettäviin arpajaisiin lahjakorttia tai tavarapalkintoa? Arpajaisten voitto käytetään pääasiassa maajoukkueen tukemiseen sekä toissijaisesti SM-kilpailuiden kulujen kattamiseen.
Paikka: Biri Travbane, Paradisvegen 3-7, 2836 Biri
Jäsenmaksut ovat kolahtaneet postilaatikoista. Jäsensihteerillemme tämä aika vuodesta on kiireisin ja välillä hakemukset ja sähköpostit ruuhkautuvat. Pyytäisimme kaikkia olemaan kärsivällisiä vastausta odotellessa koska lupien käsittely saattaa kestää hieman. SIHY muistuttaa siitä, että jäsenmaksun pitää olla maksettuna ennen kilpailuluvan anomista. Mikäli sinulla on kysyttävää jäsenmaksuista tai kilpailuluvista, ota yhteyttä jäsensihteeriin jäsenlomakkeen kautta. SIHY kiittää kaikkia kärsivällisyydestä!
Maajuokkuevalmennukset käynnistyvät jälleen tauon jälkeen. Valmentajaksi on valittu joukkueen kanssa jo aiemminkin yhteistyötä ja valmennustyötä tehnyt Hjalti Gudmundsson. 
Kilpailulupamaksut (25.1.2015)
Kilpailujärjestelmäuudistus Islanninhevoset
Karsintarajat 2015 (2.12.2014)
Suomen Islanninhevosyhdistys, yhteistyössä paikalliskerho Snöggurin kanssa, järjestää luennon aiheesta "Mitä on Gaedingakeppni?".
Herning Messecenter, Kaj Zartowsvej, 7400 Herning
Mikäli suuntaatte kilpailemaan ulkomaille tai olette jo tänä vuonna kilpailleet ulkomailla lähettäisittekö Tiina Savolaiselle tiedot seuraavasti:
Maajoukkuetapaaminen järjestettiin Helsingissä SRL:n tiloissa 31.1.2014. Paikalla oli parikymmenhenkinen osallistujajoukko.
Vuonna 2014 SIHY ottaa laajemmin SRL:n KIPA-ohjelman käyttöön.
Fipo-luokkien uudet arvosteluohjeet (Sport Judges Guidelines) tulevat voimaan 1.4.2014 alkaen. FEIF julkaisee arvosteluohjeet piakkoin ja Sihy tulee tiedottamaan niiden ilmestymisestä välittömästi. Sihy tulee myös järjestämään tuomarikoulutusta ja ratsastajille suunnatun tiedotus- ja keskustelutilaisuuden uusiin arvosteluohjeisiin liittyen.
Try out-kilpailut 2.6.2013 klo 10:00-14:00 Ypäjän ovaaliradalla.
FEIFin urheilutuomarikomitean jäsen ja tuomari Thorgeir Gudlaugsson tulee Suomeen luennoimaan kilpailuarvostelusta ja FEIFin kilpaurheilun tulevaisuudennäkymistä.
SIHYn 30-vuotisjuhlagaalassa palkittiin vuoden 2012 parhaat ratsastajat seuraavasti: