SRL:n tiedote rokotuksien kirjaamisesta KIPA:an

Silvia Ufer
31.5.2018

SRL tiedotti jonkin aikaa sitten, että hevosten rokotusten kirjausmenetelmään KIPA-järjestelmään on tullut muutoksia (kts. tiedote alla olevasta linkistä).  Rokotustilannetta kirjataan nykyään "rokotettu SRL:n sääntöjen mukaan" ja "rokotettu Hippoksen sääntöjen mukaan", johtuen SRL:n ja Hippoksen eri rokotussäännöistä.

Vanhalla rokotustilannemerkinnällä "rokotettu sääntöjen mukaan" olevat ratsut siirtyvät Kipaan kommentilla "rokotukset puutteelliset". Tämä sisältää myös ne ratsut, joilla oikeasti on puutteelliset rokotukset.

Askellajiratsastuksessa seurataan puhtaasti FEI:n ja FEIF:in rokotussääntöjä, jotka eroavat SRL:n ja Hippoksen säännöistä. Islanninhevoskilpailuihin osallistuvien hevosten rokotukset tarkastetaan kisajärjestäjästä riippuen joko etukäteen KIPA:sta tai, mikäli KIPA:sta ei näy hevosen koko rokotushistoria, ilmoittautumisen yhteydessä kansliassa. Hevosen passi (ja rokotuskortti mikäli rokotuksia ei ole kirjattu passiin) on joka tapauksessa aina oltava mukana kuljetuksessa.

 

Lähde: SRL http://www.ratsastus.fi/srl/srl_tiedottaa/101/0/hevosten_rokotustiedot_muuttuneet