FEIF YouthCup 2014

Nina Auvinen
1.4.2014

Tänä vuonna islanninhevosratsastuksen kansainvälinen nuorten kilpailutapahtuma, FEIF Youth Cup järjestetään järjestetään Hólarissa, Pohjois-Islannissa.

Suomea lähtee edustamaan kolme nuorta: Satu Hynninen Espoosta, Sanni Kosonen Pieksämäeltä ja Rauha Hirvonen Kangasalta. Satu ja Sanni täyttävät tänä vuonna 17 vuotta ja Rauha 16 vuotta. Suomen joukkuetta johtaa ja valvoo Sandra Wickholm.

 

Oman hevosen vieminen Islantiin ei ole mahdollista, joten nuorille etsitään tapahtumaan lainahevoset. Kisaviikko sisältää aluksi viisipäiväisen, tiiviin valmentautumisjakson, jonka aikana tutustutaan kisahevoseen ja kansainväliseen porukkaan 18 eri maasta, joiden 

osallistujamäärät jakautuvat seuraavasti:

ISLANTI 10

SAKSA, TANSKA JA RUOTSI 8

ITÄVALTA, SVEITSI, ALANKOMAAT JA NORJA 5

BELGIA, KANADA, RANSKA, FÄRSAARET, SUOMI, BRITANNIA 3

ITALIA, LUXEMBURG, SLOVENIA JA USA 3

 

FEIF nuorisotoiminnan johtaja kokoaa kansainväliset joukkueet. Ne ilmoitetaan valmentautumisjakson päätyttyä, ja jokaiselle kilpailujoukkueelle arvotaan johtaja. Näin nuoret voivat edustaa paitsi maataan, myös kansainvälistä joukkuettaan. Kilpailuluokissa on yleisimpien ovaali- ja passiradoilla kisattavien luokkien lisäksi myös harvinaisempia 

lajeja, kuten FR1 lippujuoksu, CR1 maastorata, FS2 kouluratsastus ja FS3 maasta käsin esitys.

 

Toivotamme nuorelle joukkueelle opettavaista ja antoisaa matkaa ja odottelemme raporttia tunnelmista tapahtuman jälkeen!

Kilpailutapahtuman kotisivu: http://www.lhhestar.is/is/youth-cup-2014