FEIF seminaari 2014 Reykjavik

Nina Auvinen
17.2.2014

SIHYn nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Sirpa Brumpton osallistui FEIFin seminaariin Reykjavikissa helmikuussa. Seminaarissa myös nuorisoväki kokoontui erikseen kahtena päivänä ja uusien edustajien sekä puheenjohtajan ansiosta keskustelu ja tulevaisuuden suunnittelu oli vilkasta.

Hólarissa järjestettävä Youth Cup vaatii mittavat järjestelyt ja sen suunnitteluun käytettiin seminaarissakin runsaasti aikaa. Tapahtumaan suunnitellaan valmennusten ja itse kisan lisäksi retkiä lähiympäristöön. Treenareita ja tuomarieta on jo kysytty mukaan tapahtumaan. Hólar vuokraa kisaan myös omia hevosiaan ja lisäksi tiloilta ympäristöstä otetaan hevosia. Kilpailijat voivat hankkia hevosia myös itsenäisesti. Hólarin hevosen vuokra viikoksi on 150 euroa ja itse tapahtuman hinta osallistujalle on 750 euroa. Tämän lisäksi jokaisen on kustannettava omat lennot. 

Jokaisen osallistuvan maan tulee maksaa tuomarikuluja 60 euroa/ratsastaja. Kilpailevien nuorten lisäksi tarvitaan joka maasta maan oma valvoja (Country leader). Suomi ja Ruotsi ovet ennenkin olleet yhteistyössä tässä ja tänäkin vuonna voimme käytää samaa valvojaa. Tämän lisäksi tulee lähettää mukaan yksi joukkuejohtaja (Team Leader). Molempien toimitsijoiden tulee olla 21-vuotta täyttäneitä, ja hyvä englanninkielen taito ja hyvät sosiaaliset valmiudet vaaditaan molemmilta. Youth Cup julkiasee lähiaikoina oman kotisivun.

 

Saksa järjestää Gaedingakeppni- ja jalostusseminaarit Feldmanin tilalla nuorille 16.-17.8. 2014 Seminaarit on suunnattu 21-26-vuotiaille. Järjestäjillä on iso sponsori tapahtumaan, joten osallistujille se maksaa vain noin 21 euroa/päivä. Saamme lisätietoa piakkoin.

 

Sirpa on luvannut luvannut järjestää 2015 MM-kisoihin nuorisolle tilan jossa järjestämme heille mahdollisuuden yhteistapaamiseen ja toisen jossa heille ohjelmaksi parin tuntia ohjelmaa tunnettujen ratsastajien kanssa. Olisi mielenkiitoista saada ohjelmistoon heidän elämäntarinoitaan, 

kertomuksia siitä, mitä kaikkea uralla voi tapahtua.

 

Ruotsin uusi nuorisovastaava My Kolskog on erittäin innostunut yhteistyöstä meidän kanssamme jatkossa.

 

Seminaarissa visioitiin myös islanninhevosharrastajanuorten nuorisovaihdoista, ja pohdittiin voisiko FEIF toimia välittäjänä. Selvitystyön alla ovat jo vastuukysymykset, tarvittavat viralliset todistukset ja muut käytännön asiat. Nuorisovaihdossa olisi kyse parin viikon perhemajoituksesta, ei työsuhteista. Puheenjohtaja selvittää FEIF- johtokunnalta mikäli saamme hakea itsenäisesti tukea jostain rahastosta kansainväliseen nuorisotyöhön. 

 

Kilpailurintamalta puolestaan saatiin kuulla, että FEIF-delegaatit hyväksyivät MM-kisoissa nuorten voittajien paluun seuraaviin kisoihin puolustamaan voittoaan, mikäli starttaavat edelleen nuorten luokissa.

 

USA voitti pokaalin hyvästä ja edistyksellisestä nuorisotyöstä vuonna 2013.

 

Kokous oli hyvä ja idearikas ja iloinen yhteistyöhalukkuus nousi esiin monen maan kohdalla.