Kutsu elokuun jalostusnäyttelyyn

Mikaela Häggström
18.6.2013


Kutsu islanninhevosten kansainväliseen jalostusarvosteluun sekä kansalliseen varsanäyttelyyn 24.-25.8.2013.

NÄYTTELYPAIKAT

Varsojen ja nuorten rakennearvostelut, oriiden uusintatarkastukset ja mahdolliset arvosteluiden vahvistamiset Mäntsälän ratsastuskoululla (Kuokkamaantie 13, 04600 Mäntsälä). Kokonaisarvosteltavien rakenne- ja ratsastusarvostelut Orimattilan raviradalla (Ravitie 6, 16300 Orimattila).

TUOMARIT JA ARVOSTELU

Näyttelyssä arvostelee kaksi FEIF-tuomaria (Herdís Reynisdóttir ja Valberg Sigfússon) ja 3-vuotiaiden ja nuorempien sekä 4-vuotiaiden rakennearvosteltavien arvostelussa FEIF-tuomareiden lisäksi kansallinen jalostustuomari. Näyttelylautakuntaan kuuluvat myös Suomen Hippoksen edustaja ja eläinlääkäri. Eläinlääkäri vahvistetaan myöhemmin.

Näyttelyssä noudatetaan kokonaisarvosteltavien hevosten osalta FEIF-sääntöjä kansainvälisille islanninhevosnäyttelyille (FIZO) sekä Suomen Hippoksen jalostusohjesääntöä. 4-vuotiaille ainoastaan rakennearvosteluun osallistuville sekä 3-vuotiaille ja nuoremmille em. sääntöjä sovelletaan kansallisena näyttelynä.

Näyttelyyn voivat osallistua 1-v. ja vanhemmat tammat, oriit ja ruunat. Hevosten tulee olla rekisteröity Suomen Hippoksen rekisteriin. 1-3 -vuotiaiden sekä 4-vuotiaiden rakennearvosteltavien arvostellaan rakenteen lisäksi liikkeet vapaana juoksutettuna (3-4 -vuotiaat vaihtoehtoisesti myös liinassa tai pitkin ohjin). 4-vuotiaat kokonaisarvosteltavat ja vanhemmat hevoset esitetään sekä rakennearvostelussa että ratsain.

Näyttelyssä on mahdollista vahvistaa aikaisempi, muussa maassa tehty FEIF-järjestelmän mukainen arvostelu. HUOM! Arvostelu on mahdollista vahvistaa myös ilman näyttelyyn tuomista! Tarkempi aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Heppa-järjestelmän kautta. Ilmoittautumista varten tarvitset Oma Talli -tunnukset.

Tunnushakemus: www.hippos.fi > Heppa-järjestelmä > Tunnushakemus. Huomioithan, että tunnuksia myönnetään arkipäivisin virka-aikaan.

Lisätietoja ilmoittautumisista Suomen Hippos ry/Eeva Lehtinen, p. 020 760 5262, eeva.lehtinen@hippos.fi.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.7.2013!

NÄYTTELYMAKSUT

Näyttelymaksu laskutetaan ilmoittajalta. Lasku lähetetään ilmoittajan sähköpostiin sekä Oma Talliin. Eräpäivä on 30.7.2013. Maksamalla näyttelymaksun varmistat ilmoitetun hevosen osallistumisen! Näyttelymaksu palautetaan ainoastaan eläinlääkärin/lääkärin todistuksen perusteella. Todistus tulee lähettää joko sähköpostitse tai postitse osoitteeseen (kuukauden sisällä näyttelystä):

Suomen Hippos ry/Eeva Lehtinen, Tulkinkuja 3, 02650 Espoo. Huomioittehan, että peruuttamattomat osallistumiset sekä ilmoittautumisajan jälkeen ilman eläinlääkärintodistusta/lääkärintodistusta peruutetut osallistumismaksut laskutetaan!

HINNASTO 2013

  • Varsat 45€
  • Rakennearvosteltavat tammat ja ruunat 60€
  • Kokonaisarvosteltavat tammat ja ruunat 190€
  • 3-4 vuotiaat oriit (sis. orilisenssin v.2013) 140€
  • Kokonaisarvosteltavat oriit (sis. orilisenssin v.2013) 320€
  • Ulkomaisen FEIF-arvostelun vahvistus, oriit 110€
  • Ulkomaisen FEIF-arvostelun vahvistus, tammat 60€
  • Uusintatarkastettavat oriit (sis. orilisenssin v.2013) 65€
  • Oriin röntgenkuvien tarkastus 20€

NÄYTTELYISTÄ MAKSETTAVAT RAHAPALKINNOT

Näyttelyistä maksettavat rahapalkinnot maksetaan aikaisintaan näyttelyvuotta seuraavan vuoden syksyllä. Palkinnot maksetaan omistajan ja kasvattajan tileille. Tilitiedot tulee toimittaa Suomen Hippokseen kirjallisesti (vuoden 2013 palkkioita varten 31.3.2015 mennessä). Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa www.hippos.fi –sivuilta.

Vanhemmat (yli 3-vuotiaat) ruunat eivät ole oikeutettuja saamaan palkkioita.

Jalostusarvosteltavien palkkiot

Palkkio maksetaan omistajalle 100 % hevosista ja poneista, jotka ovat Suomessa syntyneitä ja joiden ensirekisteri on Suomessa, ulkomailla syntyneistä hevosista maksetaan 50 % summista.

Jalostusarvosteltavat oriit

Hevoset 590 eur
Isot ponit 475 eur
Pienet ponit 340 eur

Ip Jalostusarvosteltavat tammat

Hevoset 505 eur
Isot ponit 425 eur
Pienet ponit 320 eur

IIp Jalostusarvosteltavat tammat

Hevoset 340 eur
Isot ponit 270 eur
Pienet ponit 190 eur

Varsojen näyttelypalkkiot

Palkkio maksetaan Suomessa syntyneille ja Suomeen ensirekisteröidyille, jalostusohjesäännön mukaisille yksilöille. Palkkiosta maksetaan 30 % kasvattajalle ja 70 % omistajalle.

I palkinto

Hevoset 340 eur
Isot ponit 254 eur
Pienet ponit 170 eur

II palkinto
Hevoset 170 eur
Isot ponit 130 eur
Pienet ponit 86 eur

RÖNTGENKUVAT JA ELÄINLÄÄKÄRINTARKASTUS

5-vuotiaiden ja vanhempien oriiden on käytävä pattiröntgenkuvissa ja saatava vapauttava lausunto ennen näyttelyä. Jos oriin röntgenkuvat on toimitettu jo aiemmin ei niitä tarvitse uusia, mutta ne voi ottaa aikaisintaan sen vuoden alussa, jolloin ori täyttää 5 vuotta. Kuvat tulee toimittaa Suomen Hippokseen 30.7.2013 mennessä, mistä ne toimitetaan edelleen lausuttavaksi eläinlääkäritiimille.

Kokonaisarvosteltavien oriiden osalta myös muut röntgenkuvat on otettava ennen näyttelyä ja ne tulee toimittaa Suomen Hippokseen viimeistään 30.7.2013.

3-4-vuotiaiden oriiden osalta röntgenkuvat toimitetaan näyttelyn jälkeen (kuukauden sisällä näyttelystä). Röntgenkuvien palautus: Suomen Hippos ry/Eeva Lehtinen, Tulkinkuja 3, 02650 Espoo

Yleinen eläinlääkärintarkastus tehdään näyttelyssä paikan päällä. Katso tarkemmat ohjeet täältä

POLVEUTUMISEN VARMISTAMINEN

Oriiden polveutuminen (emä ja isä) on varmistettava DNA-tutkimuksella ennen näyttelyä. Oriin omistaja vastaa tarvittavien näytteiden toimittamisesta laboratoriolle hyvissä ajoin, viimeistään ilmoittautumispäivään (28.7.2013) mennessä.

NÄYTTELYSSÄ NOUDATETAAN FEIF:IN ROKOTUSSÄÄNTÖJÄ JA SUOMEN HIPPOKSEN DOPING-SÄÄNTÖJÄ.

Lisätietoja näyttelystä Annastiina Jäppinen, jalostus@islanninhevonen.net, puh. 0407617971

Tervetuloa!

 

Suomen Islanninhevosyhdistys ry & Suomen Hippos ry