Näyttelykutsu

Mikaela Häggström
4.4.2013


Kutsu islanninhevosten kansainväliseen jalostusarvosteluun sekä kansalliseen varsanäyttelyyn 9.-11.5.2013.

NÄYTTELYPAIKAT
Varsojen ja nuorten rakennearvostelut, oriiden uusintatarkastukset ja mahdolliset arvosteluiden vahvistamiset Kuuman Kartanon maneesissa (Kuumantie 380, Latovainio). Kokonaisarvosteltavien rakenne- ja ratsastusarvostelut Pilvenmäen raviradalla (Pilvenmäentie 7, Forssa).

TUOMARIT JA ARVOSTELU
Näyttelyssä arvostelee kaksi FEIF-tuomaria (Herdís Reynisdóttir ja Sveinn Ragnarsson) ja 3-vuotiaiden ja nuorempien sekä 4-vuotiaiden rakennearvosteltavien arvostelussa FEIF-tuomareiden lisäksi kansallinen jalostustuomari. Näyttelylautakuntaan kuuluvat myös Suomen Hippoksen edustaja ja eläinlääkäri. Eläinlääkärinä toimii Bela Arosalo.

Näyttelyssä noudatetaan kokonaisarvosteltavien hevosten osalta FEIF-sääntöjä kansainvälisille islanninhevosnäyttelyille (FIZO) sekä Suomen Hippoksen jalostusohjesääntöä. 4-vuotiaille ainoastaan rakennearvosteluun osallistuville sekä 3-vuotiaille ja nuoremmille em. sääntöjä sovelletaan kansallisena näyttelynä.

Näyttelyyn voivat osallistua 1-v. ja vanhemmat tammat, oriit ja ruunat. Hevosten tulee olla rekisteröity Suomen Hippoksen rekisteriin.
1–3-vuotiaiden sekä 4-vuotiaiden rakennearvosteltavien arvostellaan rakenteen lisäksi liikkeet vapaana juoksutettuna (3-4 -vuotiaat vaihtoehtoisesti myös liinassa tai pitkin ohjin).
4-vuotiaat kokonaisarvosteltavat ja vanhemmat hevoset esitetään sekä rakennearvostelussa että ratsain.

Näyttelyssä on mahdollista vahvistaa aikaisempi, muussa maassa tehty FEIF-järjestelmän mukainen arvostelu. HUOM! Arvostelu on mahdollista vahvistaa myös ilman näyttelyyn tuomista!

Tarkempi aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Heppa-järjestelmän kautta. Ilmoittautumista varten tarvitset Oma Talli –tunnukset. Tunnushakemus: www.hippos.fi > Heppa-järjestelmä > Tunnushakemus. Huomioittehan, että tunnuksia myönnetään arkipäivisin virka-aikaan.

Lisätietoja ilmoittautumisista Suomen Hippos ry/Eeva Lehtinen, p. 020 760 5262, eeva.lehtinen@hippos.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.4.2013!

NÄYTTELYMAKSUT

Näyttelymaksu laskutetaan ilmoittajalta. Lasku lähetetään ilmoittajan sähköpostiin sekä Oma Talliin. Eräpäivä on 18.4.2013. Maksamalla näyttelymaksun varmistat ilmoitetun hevosen osallistumisen!

Näyttelymaksu palautetaan ainoastaan eläinlääkärin/lääkärin todistuksen perusteella. Todistus tulee lähettää joko sähköpostitse tai postitse alla olevaan osoitteeseen (kuukauden sisällä näyttelystä).

Huomioittehan, että peruuttamattomat osallistumiset sekä ilmoittautumisajan jälkeen ilman eläinlääkärintodistusta/lääkärintodistusta peruutetut osallistumismaksut laskutetaan!

Hinnasto 2013

  • Varsat 45€
  • Rakennearvosteltavat tammat ja ruunat 60€
  • Kokonaisarvosteltavat tammat ja ruunat 190€
  • 3-4 vuotiaat oriit 140€
  • Kokonaisarvosteltavat oriit (orilisenssi v.2013 sisältyy hintaan) 320€
  • Ulkomaisen FEIF-arvostelun vahvistus, oriit 110€
  • Ulkomaisen FEIF-arvostelun vahvistus, tammat 60€
  • Uusintatarkastettavat oriit  (sis. orilisenssin v.2013)
  • Oriin rtg-kuvien tarkastus 20€

NÄYTTELYISTÄ MAKSETTAVAT RAHAPALKINNOT
Näyttelyistä maksettavat rahapalkinnot maksetaan aikaisintaan näyttelyvuotta seuraavan vuoden syksyllä. Palkinnot maksetaan omistajan ja kasvattajan tileille. Tilitiedot tulee toimittaa Suomen Hippokseen kirjallisesti (vuoden 2013 palkkioita varten 31.3.2015 mennessä).

Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa www.hippos.fi –sivuilta.

Vanhemmat (yli 3-vuotiaat) ruunat eivät ole oikeutettuja saamaan palkkioita.
 
Jalostusarvosteltavien palkkiot
Palkkio maksetaan omistajalle 100 % hevosista ja poneista, jotka ovat Suomessa syntyneitä ja joiden ensirekisteri on Suomessa, ulkomailla syntyneistä hevosista maksetaan 50 % summista.
 
Jalostusarvosteltavat oriit

Hevoset 590 eur
Isot ponit 475 eur
Pienet ponit 340 eur

Ip jalostusarvosteltavat tammat
Hevoset 505 eur
Isot ponit 425 eur
Pienet ponit 320 eur

IIp jalostusarvosteltavat tammat
Hevoset 340 eur
Isot ponit 270 eur
Pienet ponit 190 eur

Varsojen näyttelypalkkiot
Palkkio maksetaan Suomessa syntyneille ja Suomeen ensirekisteröidyille, jalostusohjesäännön mukaisille yksilöille. Palkkiosta maksetaan 30 % kasvattajalle ja 70 % omistajalle.
 
I palkinto
Hevoset 340 eur
Isot ponit 254 eur
Pienet ponit 170 eur

II palkinto
Hevoset 170 eur
Isot ponit 130 eur
Pienet ponit 86 eur

RÖNTGENKUVAT JA ELÄINLÄÄKÄRINTARKASTUS
5-vuotiaiden ja vanhempien oriiden on käytävä pattiröntgenkuvissa ja saatava vapauttava lausunto ennen näyttelyä. Jos oriin kuvat on toimitettu jo aiemmin ei niitä tarvitse uusia, mutta ne voi ottaa aikaisintaan sen vuoden alussa, jolloin ori täyttää 5 vuotta. Kuvat tulee toimittaa Suomen Hippokseen 19.4.2013 mennessä, mistä ne toimitetaan edelleen lausuttavaksi eläinlääkäritiimille.

Kokonaisarvosteltavien oriiden osalta myös muut röntgenkuvat on otettava ennen näyttelyä ja ne tulee toimittaa Suomen Hippokseen viimeistään 19.4.2013.

3-4-vuotiaiden oriiden osalta röntgenkuvat toimitetaan näyttelyn jälkeen.

Röntgenkuvien palautus: Suomen Hippos ry/Eeva Lehtinen, Tulkinkuja 3, 02650 Espoo

Yleinen eläinlääkärintarkastus tehdään näyttelyssä paikan päällä.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

POLVEUTUMISEN VARMISTAMINEN
Oriiden polveutuminen (emä ja isä) on varmistettava DNA-tutkimuksella ennen näyttelyä. Oriin omistaja vastaa tarvittavien näytteiden toimittamisesta laboratoriolle hyvissä ajoin, viimeistään ilmoittautumispäivään (16.4.2013) mennessä.

NÄYTTELYSSÄ NOUDATETAAN FEIF:IN ROKOTUSSÄÄNTÖJÄ JA SUOMEN HIPPOKSEN DOPINGSÄÄNTÖJÄ.

Lisätietoja näyttelystä Annastiina Jäppinen, jalostus@islanninhevonen.net, puh. 0407617971

Tervetuloa!

Suomen Islanninhevosyhdistys ry & Suomen Hippos ry