Heimir Gunnarssonin näyttelykurssi ja jalostusaiheinen luento kasvattajille ja jalostuksesta kiinnostuneille

Jenni Kurki
12.1.2018

Kansainvälinen FEIF-tuomari ja Ruotsin jalostusvaliokunnan vetäjä on tulossa Suomeen huhtikuun puolessa välissä 14 tai 15.4. Näyttelykurssilla ratsastajien mahdollisuus harjoitella jalostusnäyttelyssä esittämistä ja saada yksityiskohtaisia neuvoja

Kurssi on suunnattu kaikille jalostusnäyttely toiminnasta ja kasvatuksesta kiinnostuneille! Kasvattajille, ratsastajille, näyttelyiden toimihenkilöille ja jalostuskoulutusta kaipaaville suunnatulla kurssilla Heimir luennoi mm. Ruotsin jalostustoiminnan kehittämistään viime vuosina sekä käy läpi jalostusnäyttelyn toimintaa tuomaroinnin näkökulmasta antaen arvokkaita vinkkejä kasvattajille ja ratsastajille. 

Hevosten esittämistä ja tuomarointia harjoitellaan käytännössä jalostusnäyttelyn kaltaisissa puitteissa. Ratsastajilla mahdollisuus harjoitella ja saada yksityiskohtaisia neuvoja suorituksen aikana ja näyttelykurssilaiset saavat harjoitella arvostelua.

Näyttelykurssi on myös osana SIHY:n järjestämää jalostuskoulutusta ja urapolkuna kohti kansallisen tuomarin koulutusta. Kurssille osallistuvien on suoritettava myös Jalostuksen peruskurssi edetäkseen koulutuspolullaan. Suositeltavaa on, että jalostuksen peruskurssi on suoritettuna ennen näyttelykurssia, mutta on myös suoritettavissa jälkikäteen. Talven ja kevään aikana peruskursseja paremmin saatavilla. (HUOM! Paikalliskerhot ja tallit voivat tilata jalostuksen peruskurssia myös lisenssikurssina)

Kurssin paikka ja hinta varmistuu tammikuun aikana. Kurssille mahtuu maksimissaan 10 hevosen kanssa. Muutoin osallistujamäärää ei ole rajoitettu. Kurssista kiinnostuneet voivat jo olla yhteydessä jalostusvaliokuntaan jalostus@islanninhevonen.net / Jenni Kurki.