JALOSTUSNÄYTTELY KUTSU, kevät 19-20.5.2017, Turku

Jenni Kurki
21.3.2017

Kutsu islanninhevosten kansainväliseen jalostusarvosteluun sekä kansalliseen varsanäyttelyyn 19.-20.5.2017 Turkuun.

NÄYTTELYPAIKAT

Kaikkien näyttelyhevosten rakennearvostelut tapahtuvat Turun Metsämäen raviradan läheisyydessä sijaitsevassa Hevosklinikka Anivetin Maneesissa (os. Raviraitti 45, 20380 TURKU) Kokonaisarvosteltavien ratsastusarvostelut arvostellaan Turun metsämäen raviradalla (os. Vanha Tampereentie 235, 20380 Turku).

TUOMARIT JA ARVOSTELU

Näyttelyssä arvostelee kaksi FEIF-tuomaria, Gudlaugur Antonsson ja Arnar Bjarki Sigurdsson ja 3-vuotiaiden ja nuorempien sekä 4-vuotiaiden rakennearvosteltavien arvostelussa FEIF-tuomareiden lisäksi kansallinen jalostustuomari. Näyttelylautakuntaan kuuluvat myös Suomen Hippoksen edustaja ja eläinlääkäri.

Näyttelyssä noudatetaan kokonaisarvosteltavien hevosten osalta FEIF-sääntöjä kansainvälisille islanninhevosnäyttelyille (FIZO) sekä Suomen Hippoksen jalostusohjesääntöä. 4-vuotiaille ainoastaan rakennearvosteluun osallistuville sekä 3-vuotiaille ja nuoremmille em. sääntöjä sovelletaan kansallisena näyttelynä.

Näyttelyyn voivat osallistua 1-v. ja vanhemmat tammat, oriit ja ruunat. Hevosten tulee olla rekisteröity Suomen Hippoksen rekisteriin sekä Worldfenguriin. Hevosten polveutuminen tulee olla vahvistettu DNA testein ja hevoset tulee olla mikrosirutettuja. Mikäli hevosesta ei löydy mikrosirua, joudutaan myös yksilön polveutuminen määrittämään uudelleen DNA-testien avulla sirutuksen yhteydessä. Lisäksi hevosten tulee olla sääntöjen mukaisesti rokotettuja (HUOM! 3 rokotuksen perussarja rokotuksen alussa!)

1–3-vuotiaiden sekä 4-vuotiaiden rakennearvosteltavien liikkeet arvostellaan rakenteen lisäksi vapaana juoksutettuna (3-4 -vuotiaat vaihtoehtoisesti myös liinassa tai pitkin ohjin). 

4-vuotiaat ja vanhemmat kokonaisarvosteltavat hevoset esitetään sekä rakennearvostelussa että ratsain. 

5-vuotiaat ja vanhemmat hevoset on mahdollista esittää pelkästään rakennearvostelussa kokonaisarvosteltavien hevosten tavoin saaden viralliset rakennepisteet, mutta hevosille ei makseta näyttelypalkkioita eikä oriille myönnetä astutuslupia pelkän rakennearvostelun perusteella. 

ALUSTAVA AIKATAULU

Perjantaina näyttelypäivä alkaa aamusta ja silloin on kaikkien hevosten mittaukset ja rakennearvostelut sekä 3-4-vuotiaiden oriiden ja kokonaisarvosteltavien hevosten eläinlääkärin tarkastukset. Perjantaina on myös kokonaisarvosteltavien hevosten 1.ratsastusarvostelu.

Lauantaina aamusta on kokonaisarvosteltavien hevosten 2.ratsastusarvostelu ja palkitsemiset.

Tarkka hevoskohtainen aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Heppa-järjestelmän kautta. Ilmoittautumista varten tarvitset Oma Talli –tunnukset. Tunnushakemus: www.hippos.fi > Heppa-järjestelmä > Tunnushakemus.

Lisätietoja ilmoittautumisista Suomen Hippos ry/Piia Palonen p. 020 760 5259/piia.palonen@hippos.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 02.05.2017.

NÄYTTELYMAKSUT

Näyttelymaksu laskutetaan ilmoittajalta. Lasku lähetetään ilmoittajan sähköpostiin sekä Oma Talliin. Eräpäivä on 02.05.2017. Maksamalla näyttelymaksun varmistat hevosen osallistumisen näyttelyyn!

HINNASTO 2017

 • Varsat 50 €
 • Rakennearvosteltavat tammat ja ruunat (3-4-vuotiaat)  90 €
 • Rakennearvosteltavat oriit (3-4-vuotiaat) (sis v. 2017 orilisenssin) 140 €
 • Rakennearvosteltavat tammat, ruunat ja oriit (yli 4-vuotiaat) 140 €
 • Kokonaisarvosteltavat tammat ja ruunat  190 €                             
 • Kokonaisarvosteltavat oriit (sis. v. 2017 orilisenssin) 320 €
 • Rakennearvosteltavat 5-vuotiaat ja vanhemmat hevoset140 €
 • Ulkomaisen FEIF-arvostelun vahvistus, oriit (sis. v. 2017 orilisenssin) 110 €
 • Ulkomaisen FEIF-arvostelun vahvistus, tammat 60€
 • Röntgenkuvien tarkastus 50 €
 • Orilisenssi, islanninhevoset (vanhan luvan aktivointi, vuosittainen orilisenssin maksu) vuonna 2017:
  • Maksettu 30.4. mennessä 25€
  • Maksettu 1.5.-30.6. 65€
  • Maksettu 1.7. tai sen jälkeen 205€

Karsinapaikkojen varaamisesta tiedotetaan näyttelykirjeessä. Karsinapaikat ovat Metsämäen raviradan yhteydessä. Karsinoita on saatavilla sekä yön yli, että päiväkarsinaksi.

RÖNTGENKUVAT JA ELÄINLÄÄKÄRINTARKASTUS

Kokonaisarvosteltavien oriiden osalta röntgenkuvat on otettava ennen näyttelyä ja näistä toimitetaan lausunto Suomen Hippokseen viimeistään 02.05.2017.

5-vuotiaiden ja vanhempien oriiden on käytävä pattiröntgenkuvissa ja saatava vapauttava lausunto ennen näyttelyä. Jos oriin kuvat on toimitettu jo aiemmin ei niitä tarvitse uusia. Pattiröntgenkuvat voi ottaa aikaisintaan sen vuoden alussa, jolloin ori täyttää 5-vuotta. Kuvien on oltava Hippoksessa viimeistään 18.4.2017, mistä ne toimitetaan edelleen lausuttavaksi eläinlääkärille.

3-4-vuotiaiden hyväksyttyjen oriiden osalta röntgenkuvat toimitetaan näyttelyn jälkeen.

Eläinlääkärintarkastus tehdään näyttelyssä paikan päällä!

Katso tarkemmat ohjeet oriiden hyväksymiseen täältä

ROKOTUSMÄÄRÄYKSET

Näyttelyssä noudatetaan FEIF:in rokotussääntöjä. Lisätietoa rokotuksista:

Rokotussäännöt

POLVEUTUMISEN VARMISTAMINEN

Oriiden polveutuminen (emä ja isä) on varmistettava DNA-tutkimuksella ennen näyttelyä. Oriin omistaja vastaa tarvittavien näytteiden toimittamisesta laboratoriolle hyvissä ajoin, viimeistään ilmoittautumispäivään (2.5.2017) mennessä. Lisätietoja Piia Paloselta (piia.palonen@hippos.fi) tai www.yml.fi.

DNA-näytteet saatteineen lähetetään:

YHTYNEET MEDIX LABORATORIOT OY

GENETIIKKA/ELÄINTUTKIMUKSET, NÄYTTEIDEN VASTAANOTTO

KIVIHAANTIE 7, 00310 HELSINKI

 

NÄYTTELYSSÄ NOUDATETAAN SUOMEN HIPPOKSEN DOPINGSÄÄNTÖJÄ.

Lisätietoja näyttelystä Jenni Kurki, jalostus@islanninhevonen.net, puh. 044 504 5590

Tervetuloa!                             '

Suomen Islanninhevosyhdistys ry  &  Suomen Hippos ry