Menestykäs 30-vuotisjuhlagaala!

Nina Auvinen
11.11.2012

30-vuotisjuhlan aluksi nautittiin hevosen malja!
30-vuotisjuhlan aluksi nautittiin hevosen malja!
Kunniajäsen Mervi Turtonen kertoi hauskan muiston SIHY:n aiemmista vuosijuhlista ja kehotti sihyläisiä pitämään huolta toisistaan jatkossakin.
Kunniajäsen Mervi Turtonen kertoi hauskan muiston SIHY:n aiemmista vuosijuhlista ja kehotti sihyläisiä pitämään huolta toisistaan jatkossakin.
Viikinkiloton päävoitto oli Icelandairin lahjoittama matkalahjakortti.
Viikinkiloton päävoitto oli Icelandairin lahjoittama matkalahjakortti.

3.11.2012 Hotelli Ilveksen Ball Room Tampereella täyttyi helisevästä naurusta juhlaväen muistellessa mitä herkullisempia muistoja yhdistyksen taipaleella. Gaalaan osallistujat pääsivät kurkistamaan 30-vuotishistoriikin kansien väliin, nauttimaan maukkaasta menyystä ja hyvien ystävien seurasta. Nauruhermoja kutkutti koomikko Tommi Tuominen. Illan huipennukseksi arvottiin Icelandairin lahjoittama lahjakortti, Viikinki-lottoarvonnassa. Onnekas lottovoittaja oli SRL:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen, Onnea! Ilta oli menestys, josta suuri kiitos kuuluu Johanna Ihalaiselle, leidille järjestelyjen takana!

Yhdistyksen 30-vuotisjuhlagaalassa palkittiin kunniajäseniä, muita ansioituneita jäseniä sekä vuoden 2012 parhaat seuraavasti
 


Kunniajäsenet
 


Nicola Bergman-Kankaala on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia kilpaurheilijoitamme. Hän on edustanut Suomen askellajimaajoukkueessa PM- ja MM-kilpailuissayhdeksäntoista kertaa vuosien 1988 - 2012 välillä.  Yhdeksän kertaa hän on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon, parhaimmillaan MM-hopealle.
Niki on ollut Sihyn jäsenenä lähes 30 vuotta, hän on ratsastuksen B-ohjaaja, nuorten hevosten kouluttaja, III-tason FEIF-ohjaaja, SRL-ratsstusvalmentaja ja paikalliskerhotuomari. Hän on ollut yhdistystoiminnassa mukana useita vuosia johtokunnassa sekä jalostus- ja urheiluvaliokunnissa.

Sirpa Brumpton on SIHY:n perustajajäsen, joka on ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa ja antanut valtavan panoksensa islanninhevosen ja askellajiratsastuksen tunnetuksitekemisessä. SIHY:n puheenjohtaja vuosina 1982-89 ja vaikuttanut useiden valiokuntien puheenjohtajana ja johtokunnan jäsenenä miltei SIHY:n koko 30-vuotiskauden. Kilpaili kansainvälisellä tasolla reilut kymmenen vuotta.
Sirpa on toiminut askellajiratsastusmaajoukkueen johtajana useita vuosia. Hän on III-tason FEIF-ohjaaja ja askellajiratsastuksen huippuvalmentaja ja toimii SIHY:ssä aluevalmentajana. Tehnyt Suomea tunnetuksia maailmalla.

Laura Pihkala-Posti on ollut mukana SIHY:n toiminnassa 28 vuotta aktiivitoimijana lähes tauotta. Löysi jo varhain kutsumuksensa askellajituomarin tehtävistä, joiden myötä hän on kansainvälisenä FEIF-tuomarina kiertänyt tuomaroimassa yli kahdetkymmenet. Kehittänyt ja vastannut SIHY:n tuomarikoulutuksesta 90-luvulta lähtien. Laura on luonut kansainvälisiä suhteita ahkerasti ja käyttänyt niitä tuodakseen askellajiratsastuksen huippuosaajia Suomeen erilaisia koulutuksia ja seminaareja pitämään. Laura oli kymmenen vuotta Islanninhevoskuulumisten päätoimittajana vapaaehtoispohjalta ja on osallistunut SIHY:n johtokunnan ja eri valiokuntien työhön useiden vuosien ajan.
 

Leila Salovaara on SIHY:n perustajajäseniä ja toiminut aktiivisesti useissa valiokunnissa puheenjohtajana ja jäsenenä sekä johtokunnan jäsenenä. Pitkän linjan ratsastustalliyrittäjänä on tutustuttanut vuosikymmenten ajan ihmisiä islanninhevoseen ja islanninhevosratsastukseen. Leilan Ófeigur-talli on SRL:n hyväksymä harrastetalli, joka on kahden sukupolven hoidossa.


Satu Söderlund, os. Paul oli SIHY:n 25 ensimmäisen toimintavuoden ajan aktiivinen sihyläinen sekä kilpailijana että yhdistystoimijana. Edusti Suomea kahtenatoista vuonna sijoittuen useita kertoja mitalisijoille ja voittaen kansainvälisissä kilpailuissa kaikenvärisiä mitaleita ja tukuttain Suomenmestaruuksia. Kilpauransa lopetettuaan Satu toimi useita vuosia vapaaehtoistyössä muun muassa koulutus- ja urheiluvaliokunnissa. 

Minna Toivonen on ollut islanninhevosharrastaja vuodesta 1975 lähtien ja tuli mukaan SIHY:n toimintaan heti alkuaikoina. Minnan ansiota on moni hyvä asia, joilla on edistetty islanninhevosjalostusta Suomessa. Hän oli ensimmäisten Suomessa valmistuneiden jalostustuomareiden joukossa ja on toiminut jalostusvaliokunnassa sekä puheenjohtajana että käytännön työrukkasena kymmenissä jalostusnäyttelyissä. Jalostusagronomina Minna on aina antanut asiantuntemustaan SIHY:n käyttöön jalostusasioissa niin käytännössä kuin teoriassakin ja hoitanut yhdistyksen suhteet Suomen Hippokseen. 


Pauli Väyrynen on yksi SIHY:n perustajajäsenistä, joka vuodesta 1982 lähtien on elänyt ja hengittänyt islanninhevosen tahtiin. Pauli on kouluttanut, kilpaillut, kengittänyt, valmentanut ja tuomaroinut yhdistyksen koko 30-vuotisrupeaman. Hän on yksi kolmesta kansainvälisestä FEIF-tuomaristamme ja tuttu näky edelleenkin monissa islanninhevostapahtumissa ja -kilpailuissa. 
 

SIHYn kaikki kunniajäsenetYhdistyksen tunnustukset aktiivisesta vapaaehtoistyöstä
 


Linda Bergström monivuotinen ja asiantunteva työ SIHY:n jalostusvaliokunnan ja suomalaisen islanninhevosjalostuksen hyväksi.

Annika Kyrklund on antanut aikaansa ja osaamistaan vapaaehtoisesti yhdistyksen hyväksi useiden vuosien ajan muun muassa valiokuntatöissä. Lisäksi tämä puualan artesaani on tuonut SIHY:n tapahtumiin lisäarvoa maalaamalla kymmenittäin palkintotauluja erilaisiin tarkoituksiin. 

Tarja Nordman on ollut positiivinen ja aktiivinen toimija johtokunnassa vuosien ajan muun muassa sihteerinä ja PR-valiokunnan puheenjohtajana. Toimi muun muassa PM-kilpailujen johtajana vuonna 2010. 

Minna Paananen on ihminen, jolle voi SIHY:n asioissa soittaa melkein milloin vain ja aina vastaus on iloinen: "Joo, kyllä mä voin tehdä." Graafisen suunnittelun osaajana hän on ollut luomassa visuaalisuutta moniin tapahtumiin ja tuotteisiin ja viime vuodet Minna on vastannut jäsenlehteemme ulkoasusta.  

 

Vuoden 2012 parhaat
 

Senioriratsastaja Jenni Kurki

Nuori ratsastaja Elisa Tani

Junioriratsastaja Edda Ollikainen

Paras ori Heiður fra Eilífðskógi, kasv. Kati Ahola, om. Åsa Storm-Nygård

Paras tamma Sigurdís fra Réttarholti, kasv. Anne Peltomaa, om. Jaana Ikonen

Paras varsa/nuori  4-vuotias tamma Svala fra Västerbränno, kasv. Uthardt Lorenz, om. Katriina & Milla Jokinen

Parhaana näyttelyesittäjänä palkittiin Guðmundur Sigurbjörnsson


Kuvat: Johanna Veijanen