Ohjaaja I ja II -kurssit tarjolla

Kati Susi
12.7.2021

SIHY järjestää pitkän tauon jälkeen Ohjaaja I ja Ohjaaja II -kurssit Ryttylässä, Iso-Tuomiston tilalla. Myös kurssimuotoisen "Ruotsin mallin" mukaisen FEIF-ohjaajakoulutuksen toivotaan jatkuvan mahdollisimman pian.

Ohjaajakurssit sisältyvät FEIF-ratsastuksenohjaajakoulutukseen niille, jotka opiskelevat hevosalan oppilaitoksessa ja suorittavat perustutkinnon lisäksi FEIF-ohjaajastatukseen kuuluvat SIHY:n kurssit. Näillä kursseilla perehdytään islanninhevosen erityispiirteisiin ja askellajiratsastuksen ohjaamiseen.

Ohjaaja I -kurssi järjestetään 9.-10.8. Ryttylässä (350 e täysihoidolla)
Ohjaaja II -kurssi järjestetään 6.-7.9. Ryttylässä
 (350 € täysihoidolla)
Ilmoittaudu tästä

Ohjaaja I -kurssille tulee ilmoittautua viimeistään 26.7.21 ja Ohjaaja II -kurssille 23.8. Kurssin opettajina ovat Annika Kyrklund ja Mari Väyrynen-Kunnas.

Kurssit toteutuvat, jos vähintään kuusi henkeä ilmoittautuu.  Maksimiosallistujamäärä on yhdeksän. Jos kursseille ilmoittautuu yli yhdeksän henkeä, kurssilaiset valitaan ilmoittautumislomakkeella kerrotun kokemuksen mukaan.

Koska kurssit ovat näin lähekkäin, Ohjaaja II -kurssi on mahdollista maksaa kahdessa erässä. Kurssit laskutetaan ilmoittautuneilta.

Tästä näet, millainen reitti FEIF-ohjaajaksi on oppilaitosopiskelijoille.

Kurssimuotoisen reitin koulutuksia tulossa

Kurssimuotoiset FEIF-ohjaajakurssit ("Ruotsin malli") järjestetään myös mahdollisimman pian, kunhan Camilla Hed pääsee Ruotsista Suomeen. Koulutukset ovat viivästyneet koronan takia, koska Hedillä hevosalan oppilaitosopettajana ei ole ollut mahdollisuutta matkustaa ja pitää pitkiä karanteeneja molemmissa päissä. 
Ensimmäisenä kurssimuotoisen polun opiskelijoille järjestetään valmistava FEIF-ohjaajakoulutus (3 päivää), joka jouduttiin perumaan pääsiäiseltä 2020. Ensimmäinen valmistava koulutus oli elokuussa 2019.

Näiltä kahdelta valmistavalta jaksolta (2019 ja 2021) Camilla Hed valitsee kymmenen opiskelijaa varsinaiseen FEIF-ratsastuksenohjaakoulutukseen (5 + 5 + 2 päivää).
Ennen valintaa koulutusvaliokunta on yhteydessä 2019 valmistavan koulutuksen käyneisiin opiskelijoihin ja sovitaan mahdollisesti tarvittavista ratsastus- ja opetusnäytöistä. Näytöt järjestetään yhteisesti sovitussa paikassa ratsastuskouluhevosilla, ne videoidaan ja lähetetään Ruotsiin. Tiedotamme tästä lisää lähiviikkoina.