Vuoden parhaat palkittiin 24.11. Helsingissä Suomen islanninhevosyhdistyksen syyskokouksen yhteydessä.

Saija Tanttu
24.11.2018

Vuoden parhaat valitsee Suomen islanninhevosyhdistyksen valiokunnat ja johtokunta.

Vuoden toimihenkilö: Minna Toivonen

Minna Toivonen on esimerkki tekemisen meiningistä. Minna on 30-vuotiaan Paikalliskerho Jalkurin perustajäsen ja pitkäaikainen puheenjohtaja. Minna on toiminut pitkään jalostusvaliokunnassa, ollut isossa osassa näyttelyiden toteutumisessa mm. radanrakentajana, tuomarina ja kuuluttajana. Minna on myös Hippoksen Ratsu- ja ponivaliokunnassa aktiivinen. Minna on myös islanninhevosharrastajien äiti ja kuljettaa tyttäriään kilpailuihin ja valmennuksiin usein.

Vuoden kasvattaja: Anne Peltomaa, Réttarholti

Jalostusvaliokunta on valinnut vuoden 2018 kasvattajaksi Anne Peltomaan. Annen kasvattama 6-vuotias ori Sólfari frá Réttarholti saavutti 1.palkinnon kevään näyttelyssä ja oli lisäksi best in show.

 

Vuoden 2018 ratsastajat ovaalilajeissa:

Vuoden senioriratsastaja: Katie Sundin Brumpton

Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden senioriratsastajaksi Katie Sundin Brumptonin perustuen Katien sijoituksiin vuoden 2018 WR-Rankingissa, aktiivisuuteen, kilpailemiseen useilla eri hevosilla ja useissa lajeissa kansainvälisellä tasolla hyvillä sijoituksilla sekä harmonisen ratsastajan nominointiin useasti ja jo viidentenä vuotena.

Vuoden nuoriratsastaja: Desirée Alameri

Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden nuoreksi ratsastajaksi Desirée Alamerin perusteinaan Desiréen paras sijoitus Rankingissä sekä pronssimitali F1 PM-kisoista.

Vuoden junioriratsastaja: Anniina Kanerva

Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden junioriratsastajaksi Anniina Kanervan perusteinaan hopea T1 ja pronssi V1 PM-kisoista sekä harmonisen ratsastajan nominointi 2 kertaa toisena vuotena.


Vuoden 2018 parhaat ratsastajat passilajeissa:

Vuoden senioriratsastaja: Katie Sundin Brumpton

Urheiluvaliokunta on valinnut Katie Sundin Brumptonnin vuoden senioriratsastajaksi myös passilajeissa perustuen Katien vuoden parhaimpiin Ranking-sijoituksiin sekä hänen 8. sijaansa PM-kisaoissa lajissa PP1.

Vuoden nuoriratsastaja: Marleena Mönkäre

Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden nuoreksi ratsastajaksi Marleena Mönkäreen perustuen hänen tuloksiinsa PM-kisoissa (2x 6. (P1 ja PP1) sekä 8. (P2) sija) sekä Good & Harminious Riding listalla.

Vuoden junioriratsastaja: Gerda-Eerika Viinanen

Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden junioriratsastajaksi Gerda-Eerika Viinasen huikeilla tuloksilla PM-kisoista: 2x hopea (P1 ja P2) sekä pronssi PP1.

Vuoden Gaedingakeppni-ratsastaja:

Vuoden parasta Gaedingakeppni-ratsastajaa ei vielä palkita koska osallistujamäärät niin pieniä mutta päätettiin antaa GK-menestyksestä Katie Sundin Brumptonille perustuen 6. sijaan PM-kisoissa.

Tänä vuonna Nuorisovaliokunta haluaa muista stipendillä ja kunniakirjoilla junnuja ja nuoria, jotka ovat kovan työn ja ahkeran harjoittelun tuloksena menestyneet KV-kisoissa:

Anniina Kanerva

Gerda-Eerika Viinanen

Marleena Mönkäre

Desiree Alameri

Nicole Hiltunen

Hanna Huhta

Henna Videnoja

Miina Sarsama