Hevoset Kaivarissa 20.-21.5.2017!

Annastiina Jäppinen
13.5.2017

Alueen kartta
Alueen kartta

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettävä Hevoset Kaivarissa on ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävä ilmainen hevosfestivaali, jossa hevoset tuodaan keskelle kaupunkia ja kaupunkilaisia. Tapahtumapaikalle on tulossa toista sataa hevosta ja kävijöitä odotetaan saapuvaksi n. 30 000. Neljän päivän rakennusurakan aikana ratsastuskilpailuja ja -näytöksiä sekä Suomen ensimmäisiä Cityraveja varten paikalle ajetaan 900 tonnia hiekkaa, minkä lisäksi alueelle nousee 3 000 neliötä telttoja ja kolme kilometriä aitaa.

Passikisassa esiintyy kahdeksan ratsukkoa:

Oona Ylipuranen /Yngvi från Åleby

Elisa Tani /Röskur frá Dynum

Milja Kuismin /Herakles frá Herriðarhóli

Annika Kyrklund /Jara fra Horni

Anna Tupala /Myrra frá Reykjum

Riikka Räihä /Sölvey frá Steinnesi

Marleena Mönkäre /Svarta-Skotta frá Hala

Gerda-Erika Viinanen /Svala frá Minniborg

Passikisa juostaan pareittain tapahtumaa varten rakennetulla ravisuoralla sunnuntaina iltapäivällä.

Myös Suomen Islanninhevosyhdistys on koko viikonlopun mukana omalla osastollaan. Paikan päällä on mahdollista saada lisätietoa issikoista, ostella PR-tuotteita ja myös jäseneksi liittyminen onnistuu.

Passijuoksu ei ole veikkauskohteena, mutta tapahtuman pääyhteistyökumppani Veikkaus järjestää vedonlyöntiä Suomen ensimmäisiin Cityraveihin sekä esteratsastuksen Kaivopuisto GP-kilpailuun. Veikkauksen urheilupeleissä kohteina ovat Voittajaveto ja Päivän Pari.

Cityraveissa miljöön ja suoran radan lisäksi on poikkeuksellista kilpailumuoto, jossa hevoset ravaavat 150 metrin kilpailumatkan pareittain. Molempina päivinä mukana olevat kahdeksan hevosta ravaavat ensin neljä alkuerää. Niiden voittajien etenevät välieriin, joista voittajat pääsevät finaaliin ja häviäjät jäävät pronssiotteluun.

Islanninhevosia nähdään myös lauantaina polocrosse -esityksessä kun Ingrid Väyrynen ja Ninni Kullberg ratsastavat hevosilla Katla frá Hrisdal ja Kolfinnur frá Vinkaergård. Polocrossea on pelattua Suomessa vuodesta 2013 asti. Tällä hetkellä pelaajia on noin viisikymmentä. Polocrosse on joukkuepeli, jossa ratsastajat tavoittelevat pehmeää palloa haavipäisellä mailallaan. Pelissä kaksi kolmen hengen joukkuetta yrittää tehdä maaleja. Laji parantaa sekä ratsastajan että hevosen tasapainoa ja kuntoa, ja mikä tärkeintä, on äärimmäisen hauskaa!

Hevoset Kaivarissa-tapahtuma järjestetään lauantaina 20.5. klo 10-20 ja sunnuntaina 21.5. klo 9-17.

Hevoset Kaivarissa: www.hevosetkaivarissa.fi ja www.facebook.com/hevosetkaivarissa  

Hevosalan järjestöt osallistuvat itsenäisyyden juhlistamiseen yhteisellä Mahdollisuuksien hevonen -kokonaisuudella, joka on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Projektin koordinoinnista vastaa Hippolis. Suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Suomen Ratsastajainliitto, Hippolis – Hevosalan Osaamiskeskus ry, Suomen Hippos ry, Suomen Hevosurheilumuseo ry, Suomenhevosliitto ry, Hevosopisto Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, Suomen Hevosurheilulehti Oy, Vermon ravirata Oy, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Satakunnan Alueen Hevosjalostusliitto ry.