Korjauksia SM-luokkakuvauksiin

17.9.2023

Aikaisemmin uutisoituihin luokkakuvauksiin koskien SM-kilpailuiden uusia ryhmäluokkia oli valitettavasti päässyt virheitä. Sekä korjatut luokkakuvaukset että ensi vuoden SM-karsintarajat on nyt julkaistu osoitteessa (https://www.islanninhevonen.net/urheilu/suomen-askellajimestaruuskilpail/karsintarajat/). Huomioithan, että luokkakuvaukset ovat vapaasti suomennettuja ja ajantasaiset voimassaolevat säännöt tulee aina tarkistaa FEIF:n säännöistä osoitteesta ( https://www.feif.org/sport-dept/documents/).

F3 luokan SM karsintarajan ylittämiseen hyväksytään myös vastaava tulos F2 luokasta. Tällä haluamme kannustaa viisikäyntiratsukoita osallistumaan rohkeasti myös näihin luokkiin. Kilpailijoiden määrä on ilahduttavasti kasvanut ja tällä myönnytyksellä toivomme saavamme meille lisää myös viisikäyntiratsukoita.

Vuoden 2024 SM-kilpailuissa ratsastetaan luokat: T1, T2, T5, T6, V1, V3, F1, F3, P1, P2, P3 ja PP1.

Muistutuksena vielä, että säännöistä poiketen on SIHY:n aikaisemmin tehty päätös sallia kilpailuiden järjestämisen seura- ja aluetasolla myös alle 250 m. radalla on edelleen voimassa. Tämä mahdollistaa myös ns. hallikilpailuiden järjestämisen sekä lisää kilpailumahdollisuuksia eri radoilla.