Kilpailunjärjestäjien edustajat kokoontuivat suunnittelemaan vuoden 2024 kilpailukalenteria

21.9.2023

Vuosittaisessa askellajiratsastuksen kilpailunjärjestäjien edustajien kokouksessa 20.9.2023 suunniteltiin vuoden 2024 kilpailukalenteria. Kilpailut sijoittuvat helmi- ja syyskuun väliselle ajalle.  ”Kilpailijoita on lukumäärällisesti paljon nykyisin eikä valitettavasti kaikki halukkaat ole viime vuosina mahtuneet kilpailuihin mukaan. Kilpailunjärjestäjät pyrkivät vastaamaan tarpeeseen ja kalenteri onkin täyttynyt yli 30:sta eri tason kilpailusta eri puolilla Suomea”, kertoo SIHY:n urheiluvaliokunnan puheenjohtaja Julia Wejberg. ”WR-tason kilpailuja on suunniteltu pidettäväksi viisi ja SM-kilpailut.”

”Ypäjän Hevosopisto käsittelee kaikkien kilpailujärjestäjien esittämiä suunnitelmia lokakuun aikana, joten voimme vasta tämän käsittelyn jälkeen vahvistaa päivät ja Ypäjälle suunnitellut kilpailut. Voi siis olla vielä mahdollista, että tulee muutoksia kilpailukalenteriin, josta kilpailunjärjestäjät ovat tietoisia.”

Kilpailunjärjestäjien kokoukseen oli tuotu pohdittavaksi myös WR-kilpailujen ns. Ruotsin malli, jossa peräkkäisinä päivinä olisi kahdet eri WR-kilpailut ilman finaaleja kilpailijaruuhkan purkamiseksi. Mallia tullaan testaamaan, kerätään kokemuksia ja tuodaan ne ensi vuoden paikalliskerhokokoukseen.

Muita keskusteltuja aiheita olivat:

  • Ratojen ja kilpailualueiden minimikriteeristä toivottiin yhtenäistä ohjeistusta kilpailujen järjestäjille.
  • GK-kilpailuja voidaan järjestää myös lyhyemmällä radalla. A-flokkur voidaan järjestää, mikäli kilpailualueella on siihen sopiva passisuora. A-flokkur voidaan järjestää myös ilman passisuoraa ovaalilla, mutta silloin passista on mahdollisuus saada maksimissaan 7,5 pisteet. Virallisia GK-kilpailuja voidaan järjestää myös 250 m pitkällä ja 4 m leveällä radalla.
  • Jäsenistöltä tulleen ehdotuksen ja toiveen mukaan suosituille T8 ja V5 -luokille suunnitellaan omia mestaruuskilpailuja, koska ensi kaudesta alkaen ne eivät enää ole SM-kilpailuluokkia. Urheiluvaliokunta haluaa tukea tämän tason kilpailijoita ja toivoo, että niihin saadaan lisää uusia innokkaita kilpailijoita. Tarja Nordman kokoaa suunnittelutyöryhmän. Tavoitteena on pitää järjestäytymiskokous loka-marraskuun aikana.
  • Paikalliskerhojen välisiin mestaruuskilpailujen osallistujamäärä on laskussa. Ehdotettiin, että perustetaan työryhmä tarkastelemaan tilannetta ja mahdollisesti muuttamaan ko. kilpailun kriteereitä.
  • SIHY:n puheenjohtaja Silvia Ufer muistutti jäsenkyselystä 20.9.-8.10.2023 sekä SIHY:n syyskokouksesta, joka pidetään Vihdissä 28.10.2023. Syyskokouksen virallinen kutsu julkaistaan pian yhdistyksen sivuilla. Suomen Ratsastajainliiton urheilufoorumi järjestetään 25.11.2023 ja liiton syyskokous 26.11.2023.

Kokouksessa olivat mukana edustajat Drómista, Stormurista, Hestneististä, Jálkurista, Aldavinurista, Snöggurista, Heppnistä, Alsaelasta, Krafturista sekä SIHY:n urheiluvaliokunnasta ja johtokunnasta.