Urheiluvaliokunta tiedottaa: Tarkistuslista kilpailukauden alkuun

18.2.2024

Hei kilpailija!

Näin kauden alkupuolella haluamme muistuttaa muutamista käytännön asioista kilpailemiseen liittyen.

Rokotukset

FEI on muuttanut vuoden alusta rokotussääntöjään. Muutokset koskevat ainoastaan hevosia joiden rokotukset alkavat 1.1.2024 eteenpäin. Hevosille, jotka ovat saaneet kaksi perusrokotetta ja ensimmäisen tehosteen aiemmin voimassa olleiden sääntöjen mukaan, ei tarvitse aloittaa rokotusketjua alusta. Lisätietoja rokotuksista.

Kilpailuluvat

Virallisissa sport-kilpailuissa tarvittavat kilpailuluvat ja hevosen vuosimaksut maksetaan KIPA:ssa. SRL:n ja SIHY:n tai muun seuran jäsenmaksun tulee olla maksettuna ennen kilpailuluvan ostoa. Kirjaudu KIPA:an omilla tunnuksillasi ja klikkaa profiilisivulta ”Osta kilpailulupa”. Huomioithan, että SM-kilpailut ovat kansalliset kilpailut, joten kaikilla niihin osallistuvilla ratsastajilla tulee olla kansallinen B-lupa. Aluetasolta ylöspäin tarvittava hevosen vuosimaksu maksetaan etsimällä hevonen KIPA:n Hevoset-välilehdeltä ja klikkaamalla ”Maksa vuosimaksu”. KIPA:n käyttöön saa tarvittaessa apua sivuston vasemman alakulman Kysy apua-painikkeesta.

Kilpailusäännöt

Askellajiratsastuksen lajisäännöt ja kilpailujärjestelmä vuodelle 2024 on hyväksytty SRL:n hallituksessa. Lisäksi alkuvuodesta LH on julkaissut gæðingakeppnisääntöjen uuden englanninkielisen käännöksen. FEIF:n sääntömuutokset tulevat voimaan 1.4. ja tiedotamme erikseen kun ne julkistetaan. Sääntölinkit ja -dokumentit löytyvät Kilpailusäännöt-sivulta.

SM-kilpailut

SM-kilpailut käydään tänä vuonna Ypäjällä heinäkuun toisena viikonloppuna. Suomenmestaruusluokkina kilpaillaan T1, T2, V1, F1, P1, P2, PP1 ja lajimestaruusluokkina T5, T6, V3, F3 ja P3. Lisätietoja kvaalautumisesta.

Urheiluvaliokunta on myös hyväksynyt kalenteriin uusina kilpailuina Drómit aluekisat 1.6., sekä uudet päivämäärät Nattfarin kesäkilpailuille 8.6. ja Drómin iltakisoille 19.6. Ajantasainen kilpailukalenteri löytyy KIPAsta.

Kilpailemiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla koska vain yhteydessä SIHY:n Urheiluvaliokuntaan. Yhteystiedot eri alueiden vastuuhenkilöille.

Onnea kilparadoille!