Tiedote: SM-kilpailuiden ajankohta 7.-10.7.2022

2.2.2022

Urheiluvaliokunta on saanut muutamia yhteydenottoja koskien SM-kilpailuiden ajankohtaa. SM-kilpailut on suunniteltu järjestettäväksi tänä vuonna 7.-10.7.2022. Samana viikonloppuna järjestetään Islannissa Landsmót kilpailut.

Kuva Henna Metz Photography

Olemme huomioineet pyynnöt SM-kilpailuiden siirrosta. Mikäli kilpailuja siirrettäisiin viikkoa aiemmaksi, Jálkurin WR-kilpailuiden ja SM-kilpailuiden väliin jäisi alle kaksi viikkoa. SM-kilpailut alkavat torstaina ja useimmat ratsukot saapuvat kilpailupaikalle treenaamaan jo keskiviikkona. SM-kilpailut ovat suurimmalle osalle Suomen aktiivisista kilpailijoista kauden päätavoite. WR-kilpailuiden jälkeen pitää olla aikaa valmistautua ennen kauden tärkeintä tavoitetta. Kilpailijoille ei riitä alle kaksi viikkoa WR-kilpailuiden jälkeen SM-kilpailuihin valmistautumiseen. Hevonen ei voi olla palautunut WR-kilpailuista ja lisäksi valmistautunut SM-kilpailuihin niin nopeassa aikataulussa. Hevosen hyvinvointinäkökulma pitää ottaa huomioon tässäkin asiassa.


Kilpailuiden aikaistaminen viikolla tarkoittaisi lisäksi, että ilmoittautuminen SM-kilpailuihin pitäisi olla ennen Jálkurin WR-kilpailuja. SM-kilpailuiden aikataulujen ja lähtölistojen tekeminen on aikaa vievä ja suuritöinen asia. Ilmoittautuminen ei kuitenkaan voi olla ennen WR-kilpailuja, koska siellä pitää pystyä vielä ylittämään SM-rajoja. Käytännössä siis SM-kilpailuiden aikaistaminen viikolla tarkoittaisi Jálkurin WR-kilpailuiden sekä jalostusnäyttelyn siirtämistä toiseen ajankohtaan, jotta turvataan ratsastajille tarvittavat olosuhteet. Näiden tapahtumien siirto tulisi järjestäjille kohtuuttomaksi.

Näistä edellä mainituista syistä urheiluvaliokunta päätyi yksimielisesti SM-kilpailuiden ajankohdan pitämiseen ennallaan. Johtokunta on hyväksynyt urheiluvaliokunnan kannan kokouksessaan 18.1.2022. Urheiluvaliokunta toteaa, että tulevina vuosina pyritään huomioimaan kokonaisuutta entistä paremmin.