Hae mukaan SIHY:n hevosen hyvinvointityöryhmään!

22.10.2023

Kuva Jónas Thor Björnsson Pixabaystä

Hevosen käyttö urheilussa ja harrastuksessa puhuttaa maailmalla ja yhteiskunta suhtautuu epäluuloisesti eläinten perinteiseen käyttöön. Yhteisön odotukset ovat muuttuneet ja sosiaalista toimilupaa, eli toiminnan laajaa yhteisöllistä hyväksyntää, ei anneta enää perinteiden tai kulttuurin perusteella. Vaikka keskustelu painottuu hevosurheiluun, koskee sosiaalinen toimilupa kaikkia hevosharrastajia ja hevosalan osapuolia. Palaute on otettava vakavasti ja mietittävä, mitä voimme tehdä paremmin ja miten. Sosiaalisen toimiluvan perustana on hevosen hyvinvointi, jonka on oltava etusijalla kaikessa toiminnassa. 

Suomen Islanninhevosyhdistys on perustamassa oman hevosen hyvinvointityöryhmän. Hyvinvointityöryhmän tehtävänä on edistää hevosen hyvinvointia SIHY:ssä ja askellajiratsastuksessa. Ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä johtokunnan ja valiokuntien kanssa ja toimii niiden tukena ja neuvonantajana. Työryhmä kokoontuu vähintään neljä kertaa vuodessa, seuraa viimeisempiä alan tutkimuksia ja tuo nämä johtokunnan ja valiokuntien tietoon. Näin varmistetaan, että SIHY:n sekä sen alaisten tallien ja paikalliskerhojen toiminta on hevoslähtöistä ja kestävää.

Työryhmään voi hakea kuka tahansa kiinnostunut asiantuntija tai harrastaja, joka haluaa olla omalla kokemuksellaan ja osaamisellaan mukana edistämässä islanninhevosten hyvinvointia. Ryhmään toivotaan hakemuksia esimerkiksi hevosen käyttäytymisen, fysiikan, ruokinnan tai kouluttamisen asiantuntijoilta, valmentajilta, tuomareilta ja muilta lajiosaajilta. Työryhmä tulee koostumaan johtokunnan valitsemasta 5–10 jäsenestä ja ryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajansa. Hyvinvointityöryhmän toimikausi on 1.1.-31.12.2024.

Haku on auki 19.11.2023 asti.