Hae askellajiratsastuksen aluevalmennukseen!

10.8.2023

Aluevalmennuksen tarkoituksena on tarjota kilpaileville ratsukoille mahdollisuus valmentautumiseen ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa, kohtuullisella hinnalla. Tavoitteena on järjestää valmennusryhmiä eri puolilla Suomea, jotta mahdollisimman moni ratsukko pääsee valmennukseen. Valmennus järjestetään SIHY:n ja SRL:n yhteistyönä.

Aluevalmennuksen haku on avoinna 20.8.2023 asti ja hakeminen tapahtuu SRL:n lomakkeella. Aluevalmentajina kaudella 23-24 toimivat Leila Salovaara, Laura Pihkala-Posti ja Mari Väyrynen-Kunnas. Hakulomakkeella ilmoitetaan valmentaja, jolle haluaa hakea. Valmennusryhmät muodostetaan haun päätyttyä, ja hakijoihin ollaan yhteydessä silloin.

Aluevalmentajat esittäytyvät:

Leila Salovaara
Leila Salovaara on koulutukseltaan SRL lajivalmentaja 2, FEIF 2-ohjaaja ja kansallinen sport-tuomari. Hän on pitänyt tunteja ja valmentanut yli 30 vuotta harrastajista SM-tasolle. Leila haluaa auttaa ratsukoita löytämään oman potentiaalin sekä auttaa heitä vahvistamaan yhteistyötä hevosen kanssa koko ratsukon hyvinvointi huomioiden. Rehellisyys, avoimuus ja kannustavuus ovat Leilan valmennuksen kulmakivet.

Laura Pihkala-Posti
Laura Pihkala-Posti on pitkäaikainen FEIF 1-ohjaaja, FEIF-tuomari, kilpaillut nuorena SM- ja PM- tasolla, kouluttanut myös kilpailu-uralla menestyneitä hevosia. Erityisosaamista myös liitopassin ratsastukseen. Ohjannut ratsukoita MM-tasolla asti, pitänyt vuosien varrella ratavalmennuksia kisasuoritusten hiomiseen, ollut monien ulkomaisten huippuvalmentajien opissa osallistuen laajoihin FEIFin ratsastuksenohjauskursseihin, tuomarien täydennyskoulutuksiin ja myös toiminut FEIFin tuomarikomiteassa. Yli 30 vuoden arvostelu-ura eri puolilla islanninhevosmaailmaa (9 MM-, 12 PM- kisat, 2 Islannimestaruudet, 3 Ruotsinmestaruudet 1 Tanskan- ja Norjanmestaruudet, ja monia muita WR-arvokilpailuja eri maissa) on tuonut merkittävän osaamisen ja syvällisen käsityksen siitä, mikä johtaa onnistuneeseen suoritukseen. Hevosen ja ratsastajan harmoninen yhteistyö yksilöllisesti ohjattuna, askel askeleelta kehittyen on opettamiseen ammatikseen erikoistuneen Lauran pääpainopiste.

Mari Väyrynen-Kunnas
Mari on SRL-valmentaja tasolla 4 ja suorittanut valmentajan erikoisammattitutkinnon. Mari on myös ratsastuksenohjaaja FEIF 2. Mari kilpailee myös itse aktiivisesti ja on edustanut maajoukkueessa PM- ja MM- kilpailuissa eri hevosilla ja on mukana maajoukkuevalmennusringissä. Marille tärkeää on laadukas ja siisti ratsastus, johdonmukainen harjoittelu sekä välitavoitteiden asettaminen ratsukolle sopivaksi jotka vievät kohti päätavoitteita. Mari valmentaa säännöllisesti ratsukoita kotitallilla Sipoossa sekä muilla talleilla.