Tuomarit 2020

Tänä vuonna Islanninhevosten askellajimestaruuskilpailuissa tuomaroivat:

FEIF-tuomarit:
Laura Pihkala-Posti

Kansalliset tuomarit:

Nicola Bergman

Hanna Koskinen

Anu Siivonen

Linda Åberg (la-su)

Paikalliskerhotuomari:

Tanja Ufer (pe)

Laura Pihkala-Posti

Laura Pihkala-Posti

Suomalainen Laura Pihkala-Posti kuuluu maailman kokeneimpiin tällä hetkellä (edelleen) aktiivisiin FEIF-tuomareihin. Kuluva kausi on hänen 29. tuomarointikautensa. Lukuisien kotimaisten pikku- ja arvokisojen ohella hän on arvostellut tähän mennessä 9 MM-kisoissa, 12 PM-kisoissa, 2 Islannin-mestaruuksissa, 3 Ruotsin-mestaruuksissa, 1 Tanskan-mestaruuksissa ja useissa isoissa kansallisissa kilpailuissa Norjassa. Laura on vieraillut säännöllisesti Ruotsissa niin kansallisissa kuin aluetason kisoissa. Hän on tuomaroinut myös Saksassa, Sveitsissä, Hollannissa ja Ranskassa.

Laura on ollut FEIFin "uuden" urheilutuomariryhmän perustaja ja jäsen 2007-2008. Hän on toiminut FEIF:in urheilusääntöjen ja Guidelines-kysymysten asiantuntijana FEIF:issa useassa yhteydessä ja ollut suunnittelemassa FEIF-tuomariseminaarien sisältöjä ja toimintamuotoja.

Laura on toiminut kaksi vuosikymmentä Suomen urheilutuomarien kouluttajana. Lisäksi hän on toiminut pitkään Suomen urheilutuomarivastaavana ja ollut viime vuosina tuomariryhmässä jäsenenä erityisosaamisalueenaan kansainväliset asiat ja säännöt. 

Laura on FEIF 1-tason ohjaaja ja valmentaa ajan salliessa eritasoisia ratsukoita aloittelijoista maajoukkuetason ratsastajiin. Laura on järjestänyt lukuisia ulkomaisten huippuopettajien kursseja ja seminaareja Suomessa.

Hanna Koskinen

Hanna Koskinen

Hanna aloitti ratsastamisen 10-vuotiaana Kilon tallilla Espoossa. Muutaman vuoden hevosharrastustauon jälkeen Hanna aloitti ratsastusharrastuksen jälleen vuosituhanteen vaihteen tienoilla. Tällä kertaa islanninhevosilla. Hanna valmistui tuomariksi vuonna 2007 ja hän läpäisi kansallisen tuomarin kokeen siitä muutaman vuoden päästä. Kotona Hannalla on kymmenkunta hevosta ja hän harrastaa pienimuotoisesti islanninhevosten kasvatusta. Hannalla on yksi jo aikuinen tytär ja kolme bonustytärtä.

Anu Siivonen

Anu Siivonen 

Anu tutustui 15-vuotiaana ensimmäisen kerran islanninhevosiin Inkoon talli Lillebossa, joka oli Anita ja Nicola Bergmanin talli. Siitä lähtien islanninhevoset ovat olleet hänelle rotuna tärkeässä asemassa, vaikka ratsastusta on tullut harjoiteltua myös isoilla hevosilla satunnaisesti siinä sivussa. Tuomarina Anu on toiminut reilun 10 vuotta, joista muutaman ensimmäisen vuoden paikalliskerhotuomarina, jonka jälkeen hän suoritti kansallisen tuomarin kokeen. Anu on opettanut islanninhevosratsukoita niin yksityistunneilla kuin ratsastuskouluissakin parisenkymmentä vuotta. Lisäksi hän on toiminut maajoukkueen johtajana neljänä vuonna vuosina 2013-16.

Linda Åberg

Linda Åberg

Linda on toiminut aktiivisesti tuomarina n. 10 vuotta. Tuomaroinnin lisäksi hän ohjaa ja valmentaa askellajiratsukoita, sekä hieroo hevosia. Linda treenaa ahkerasti oman hevosensa kanssa ja toivoo pääsevänsä itsekin takaisin kisaradoille, tuomaroinnin lisäksi. Linda on kansallinen tuomari ja haluaa kehittää itseään jatkuvasti eteenpäin tässä työssä.

Tanja Ufer

Tanja Ufer

Tanja tuomaroi neljättä kauttaan ja kuuluu ahkerimmin tuomaroiviin paikalliskerhotuomareihin. Tanja on kuulunut mestaruuskilpailujen vakiokalustoon vuodesta 2004, ensin kilpailijana voittaen lukuisia suomenmestaruusmitaleita, ja myöhempinä vuosina kilpailujen johtajana, sport-johtajana ja kuuluttajana. Tanja on myös FT nuorten hevosten kouluttaja ja on kuulunut mm. SIHYn johtokuntaan, urheiluvaliokuntaan ja passitoimikuntaan.

Niki Bergman

Nicola Bergman