Suomen maajoukkue 2011

MM-kilpailut 2011 käydään Itävallassa 1.-7.8.2011

 

http://www.islandpferde-wm.at/

 

Suomen maajoukkue 2011


Seniorit:

Juha Kontio - Rödull frá Hóltsmula 1: T1  ja V1

Liisa Leppanen ja Lísa frá Eystri-Hól : F1, PP1, P1 ja P2

AnnikaKyrklund ja Freyja frá Terriniemi: PP1, P1 ja P2

Nuoret:

Katie Brumpton - Bjartur frá Mosfellsbae: T1 ja V1

Arnella Nyman - Skardi frá Kvistum: T2 ja V

Freja Väyrynen ja Ylur frá Akranesi: T1 ja V1


Jalostus:

ori Byr fra Midgård FI2005122005
 

Joukkueenjohto:

Anneli Tiihonen

Hanna Koskinen


Valmennus:

Páll B. Hólmarsson


Kuvat: Jaana Ikonen

 

Annika Kyrklund / Freyja frá Terriniemi

 

 

Annika Kyrklund tutustui islanninhevosmaailmaan ja kilparatsastukseen Satu Paulin tallilla 1986 Sadun ja Sadun hevosten Eitillin ja Gledin opastuksella. Oman yrityksen Annika perusti vuonna 2003, jonka nimissä hän yhä edelleen kouluttaa hevosia ja ratsastajia. Intohimonaan Annika pitää kilparatsastusta ja ennen kaikkea passiluokkia sekä nuorten hevosten kouluttamista. Vuoden 2002 jälkeen Annika on voittanut lukuisia mestaruuksia passilajeissa, joissa hän lähtee nytkin edustamaan Suomea ratsunaan Freyja frá Terriniemi.

 

 

Juha Kontio / Röðull frá Holtsmula 1

 

Juha Kontio nurmijärveläinen hevosalan ammattilainen, joka pitää yksityishevos- ja valmennustallia yhdessä puolisonsa Saija Kontion kanssa. Menestyksekkään kilpauransa Juha aloitti vuonna 2001. Tällä hetkellä hänen ykköshevosena on Röðull frá Holtsmula 1, jonka kanssa hän on voittanut jo 10 mestaruutta vuoden 2007 jälkeen. Toisena menestyksekkäänä kilpakumppanina hänellä on Álfur frá Rettarholti, nuori Suomessa syntynyt ori, jonka kanssa Juha oli Tanskan Istöltin orishown A-finaalissa. Vuoden 2011 islanninhevosten mestaruuskisoissa Juha voitti Röðullilla T1:n  ja nelikäynnin kombinaation kultaa ja Álfurilla F1:n, T2:n ja viisikäynnin kombinaation kultaa. Röðull ja Juha starttaavat MM-kilpailuissa luokissa T.1 ja V.1
Liisa Leppänen / Lísa frá Eystri-Hól

 

Liisa Leppänen on -77 syntynyt hevosalan yrittäjä. Hän toimii yritysten Islanninhevostalli Viljarin sekä hevosvarustemyymälä Viljar Shopin takana.  Kansainvälisellä tasolla Liisa on kilpaillut vuodesta -99. Takana on kolmet PM kisat sekä yhdet MM kisat. Korkeimmat saavutukset ovat PM hopea (-99) ja pronssi (-01) T.2. luokassa. Lísa frá Eystri-Hól eli "Lissu" on rauhallinen persoona josta kuoriutuu kuitenkin tulinen tykki kisabaanalla ja erityisesti passiradalla. Starttaa MM-kilpailuissa luokissa F1, PP1, P1 ja P2.

Katie Brumpton / Bjartur frá Mosfellsbae

 

Katie Brumpton on vuonna 1990 syntynyt hevosalan yrittäjä, joka asuu ja työskentelee Uppsalan lähellä Etelä-Ruotsissa. Omien sanojensa mukaan Katie aloitti ratsastuksen jo ennenkuin hän osasi kävelläkään. Katie on kokenut kansainvälisen tason kilparatsastaja ja hänen saavutuksiinsa kuuluvat muun muassa MM-kulta nuorten viisikäynnin kombinaatiossa ja PM-hopea töltti T2:ssa. Katien nykyinen ratsu Bjartur frá Mosfellsbæ on 11-vuotias ruuna. Parin yhteisiin saavutuksiin kuuluu vuoden 2009 MM-kilpailujen nelikäynnin neljäs sija. Itävallassa pari starttaa lajeissa T1 ja V1.
 

Freja Väyrynen / Ylur frá Akranesi

 

Freja Väyrynen on vuonna 1995 syntynyt kirkkonummelalainen lukiolainen. Ratsuna Frejalla on 11-vuotias ori Ylur frá Akranesi, joka on tullut Islannista vuonna 2008. Freja ja Ylur ovat voittaneet useita suomenmestaruuksia ja he edustivat Suomea myös  vuoden 2010 PM-kilpailuissa. Ratsukon MM-lajeina ovat T.1 ja V.1

Arnella Nyman / Skarði frá Kvistum

 

Arnella Nyman on vuonna 1993 syntynyt sipoolainen nuori ratsastaja. Opiskelujen ohessa suurin osa vapaa-ajasta kuluu hevosten ja ystävien seurassa. Skardi on vuonna 2003 syntynyt nelikäyntiruuna, joka on tullut Islannista vuonna 2009. Aiempina vuosina Arnella kilpaili Mónös frá Hemlu -tammalla voittaen lukuisia Suomen mestaruuksia. Ura Skardin kanssa alkoi hienosti PM-edustuksella 2010 ja jatkuu nyt kansainvälisillä kilpakentillä. MM-radalla Nella ja Skardi nähdään luokissa V.1 ja T.2.

Byr frá Midgård

 

Byr frá Midgård on Tove Pahlmanin omistama ja kasvattama ahvenanmaalaisori. Se osallistuu MM-kilpailun jalostusnäyttelyyn 6-vuotiaiden oriiden luokassa. Ori näytettiin toukokuussa Ruotsissa: rakenteestaan se sai 8,14 ja ratsastusominaisuuksistaan 8,45 saaden yhteensä 8,33. Mustankirjava ori on kohtutuonti Islannista ja sen isä on Víðir frá Prestsbakka (i. Keilir frá Miðsitju, e. Gleði frá Prestsbakka). Byr on emänsä Brá frá Þverholtumin ensimmäinen jälkeläinen. Byrin esittää Vignir Jónasson.

 

 

 

Joukkueen sport-johtajana toimiva Hanna Koskinen on espoolainen paikalliskerho- ja gæðingakeppni-tuomari, joka harjoittaa pienimuotoisesti myös islanninhevosten kasvatusta. Hanna on toiminut aikaisemmin Norjassa järjestettyjen PM-kilpailujen apulaisjoukkueenjohtajana sekä viime vuonna Suomessa järjestettyjen PM-kilpailujen sport-johtajana. Siviiliammatiltaan Hanna on tutkija.
 

Hanna Koskinen, Sport -johtaja

 

Maajoukkueen valmentajana toimiva Páll Bragi Hólmarsson on islantilainen hevosalan ammattilainen, joka pyörittää vaimonsa kanssa hevostilaa Selfossissa, Etelä-Islannissa. Páll on menestynyt kilparatsastaja, ja hänellä on pitkä kokemus sekä hevosten treenaajana että ratsukoiden valmentajana. Hän on myös toiminut 2000-luvun alussa Suomen maajoukkuevalmentajana sekä viime vuonna pidetyissä PM-kilpailuissa Islannin joukkueenjohtajana.
 

Páll Hólmarsson, valmentaja

 

Joukkueen jalostusjohtajana toimiva Anneli Tiihonen on keväällä aloittanut SIHY:n jalostusvaliokunnan puheenjohtajana. Anneli on nähty usein jalostusnäyttelyjen toimihenkilönä ja kilpailujen tulospalvelussa sekä harrastamassa omien koirien ja hevostensa kanssa.

 

Anneli Tiihonen, Jalostus -joukkueenjohtaja