Nuortenpäivä 2010

 

Islanninhevosyhdistyksen perinteinen nuortenpäivä vietettiin Ankin tallilla aurinkoisessa säässä Kirkkonummella. Mukana oli innokkaita osallistujia ja ohjaajia. Päivän aloitimme Pollux-hevostaitokisalla jossa oli kaksi luokkaa: yksi alle 12-vuotiaille ja toinen yli 12-vuotiaille. Tässä kisassa ratkaistiin myös vuoden issikkataiturin titteli. Kisa sisälsi teoriaosuuden, hevosmiestaitoa, varustetietoa ja ravintotuntemusta. Nuorten mielestä kisa oli kiinnostava ja opettavainen. Nuoret saivat myös askarrella taidokkaita islanninhevosaiheisia jääkaappimagneetteja.

 

Lounaan jälkeen jatkoimme vauhdikkailla hevosleikeillä. Hevosleikeissä oli kolme joukkuetta. Ohjaajien joukkue tuli kolmannelle sijalle. Ohjaajien hevosella oli kaasu vähän hukassa. Päivän päätteeksi ryhmät saivat suorittaa tietovisapolun, jossa ratkottiin ajankohtaisia hevoskysymyksiä. Tämän vuoden issikkataiturin tittelit saivat alle 12-vuotiaiden ryhmässä Ingrid Väyrynen ja alle 18-vuotiaiden ryhmässä Siiri Reinikka.

 

Nuortenpäivän mahtavat palkinnot olivat lahjoittaneet: Anita Kaakkola, Marina Kokluschin, Hipposport, Annika Kyrklund, Kartanon Ratsu ja Pollux. Koko päivän sponsoroi Ankin Talli. Iloinen tapahtuma toistuu Ankin Tallilla seuraavanakin vuonna.

 

Freja Väyrynen