FEIF Youth Cup 2010

Suomesta lähti kolme tyttöä FEIF Youth Cup:iin 2010. Nämä Suomea edustavat nuoret ovat Freja Väyrynen, Veera Sirén ja Jenny Öster. Suomen Countryleader oli Anki Väyrynen. Tämän vuoden Cup järjestettiin Tanskan Kalössa. 72 osallistujaa 12 eri maasta jaettiin 12 teamiin jossa oli noin kuusi osallistujaa per joukkue.

 

Leiri kesti kahdeksan päivää jonka aikana tytöt treenasivat vuokratuilla hevosillaan, osalla oli myös omat hevoset mukanaan. Leirillä he pääsivät kokkeilemaan paljon erilaisia lajeja maastoesteratsastuksesta kouluratsastukseen.

 

Valmentajat olivat Yoni Blom (kouluratsastus), Johannes Hoyos (askellajit), Rikke Nielsen (flagrace ja passit), Anette Lohrke (trail ja maastoeste) ja Thórdis Anna Gylfadóttir (töltti).

 

Ahkeran treenaamisen jälkeen oli ansaittu vapaapäivä huvipuistossa Sommerland. Siellä sekä asikuiset että nuoret viettivät hauskan, aurinkoisen päivän. Tämän jälkeen seurasi kolmen päivän kilpailut. Luokat olivat nuorille suunnattuja ja lajeja oli kuten valmennuksessakin laidasta laitaan.

 

Veera hevosellaan Aesa frá Oren osallistui maastoeste kilpailuun, V4 nelikäyntiin ja töltti T7. Ratsukko sijoittui töltissä juuri finaalipaikan ulkopuolelle ja maastoesteissä 8/22.

 

”Aesa oli ennen kaikkea energinen ja hauska 15-vuotias 5-käynti tamma. Vauhtia ei puuttunut ja pienen treenin jälkeen heppa tuntui jo omalta. Viikon jälkeen oli haikea sanoa hyvästit”, Veera toteaa.

 

Jenny hevosellaan Styrjöld frá Brautarholti osallistui tyylipassiin PP2, speedpassiin P2 ja töltti T5. Ratsukko sijoittui speedpassissa neljänneksi kuten myös töltin A-finaalissa.

 

”Styrjöld oli ihanan pirteä ja vauhdikas 12-vuotias viisikäyntitamma. Tammalla oli puhtia vaikka muille jakaa ja oli aina valmis menemään. Ihastuin järkevän oloiseen tammaan ja viikossa ehdin jo kiintyä siihen niin paljon että sitä tulee todellakin ikävä”, Jenny pohtii.

 

Viimeisenä iltana järjestettiin juhlaillallinen jonka jälkeen seurasi palkintojenjako ja hauskanpitoa sekä tanssia.

 

”Leiri oli mahtava kokemus, opimme uusia asioita, saimme hauskoja muistoja ja uusia ystäviä eri puolilta maailmaa”, tytöt miettivät levein hymyin.

 

 

 

Teksti: Jenny Öster, Freja Väyrynen ja Veera Sirén