FEIF Youth Cup 2014

Tänä vuonna järjestetään taas Feif Youth Cup, tällä kertaa Islannin Hólarissa. Leiriin osallistuu melkein 80 nuorta 15 eri maasta. Pohjoismaitten lisäksi osallistujia tulee Saksasta, Ranskasta, Alankomaista, Belgiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Sloveniasta, Sveitsistä ja USA:sta. Feif Youth Cup pidetään 11-20.7. Leirin alkuosa muodostuu 5 päivän kovasta treenistä, jonka aikana osallistujat saavat tutustua lainahevosiinsa. Viimeiset päivät ovat kisapainotteisia. Enemmän infoa löytyy FEIF Youth Cupin nettisivuilta: http://www.lhhestar.is/is/youth-cup-2014/

 

Suomea edustaa kolme nuorta ratsastajaa: Sanni Kosonen, Satu Hynninen sekä Rauha Hirvonen. Country Leaderinä toimii Sandra Wickholm. Suomen edustajia sponsoroi SIHY, Kaakkola ja Icelandair. Suurkiitos sponsoreille ja kiitos myös Minna Paananen, joka suunnitteli tiimiläisten paitaan kauniin Suomi-tunnuksen!

 

Kuvat Sandra Wickholm (ellei toisin mainita)

14.7.2014

Terveisiä taas FEIF Youth Cupista! Kahden tutustumispäivän jälkeen on tytöillä alkanut kolmen päivän intensiivinen valmennus - kolmen päivän aikana niillä on seitsemän ratsastustuntia viidellä eri valmentajalla.

http://www.hestafrettir.is/category/frettir/almennar-frettir/
www.feiffengur.com/documents/FYCup%202014%20logbook%282%29.pdf

 

15.7.2014

Tänään käynnistyy viimeinen treenipäivä ennen itse kisoja. Edellisinä päivinä olemme kokeilleet kaikkea mahdollista passijuoksusta kouluratsastukseen, ja nyt täksi päiväksi saimme itse valita kaksi lajia, joita treenaamme valmentajien kanssa. Huomenna hevosilla on vapaapäivä, ja me leiriläiset lähdemme koko päiväksi muualle retkeilemään. Torstaina alkaa itse kilpailu, joka kestää aina lauantain finaaleihin asti.

 

17.7.2014

Eilen hevoset viettivät vapaapäivää, kun me kävimme vierailemassa Varmilækurissa ja Hofissa, joissa tutustuimme hienoihin talleihin ja hevosiin. Tallivierailuiden jälkeen kävimme vielä uimassa ulkouimalassa. Hólariin palattuamme pääsimme seuraamaan ratsastuksen maistereiden Mette Mansethin ja þórarinn Eymundssonin loistavia klinikoita, jotka olivat todella opettavaisia. Omien klinikoidensa jäälkeen Mette ja Tóti esittelivät meille kilpailumuodon nimeltä Gædingafimi, joka on kouluratsastuksen omainen laji, jossa esitetään kaikki askellajit ratsastajan itse suunnittelemassa ohjelmassa kouluratsastuskentällä. Tänään ohjelmassa on eläinlääkärintarkastukset ja joukkueiden väliset teoriakokeet, joiden jälkeen on kauan odotettujen kipailuiden avajaiset. Kilpailtavina luokkina tänään tulee olemaan F2, jossa näemme Satun ja Rausnin, sekä nelikäynti V4, jossa kilpailevat Rauha ja Bassi. Lisäksi tänään ratsastetaan myös nelikäynti V2-luokan karsinnat.

 

18.7.2014

Eilen Satu ja Rausn starttasivat viisikäynnissä. Rauha ja Bassi taas kisasivat nelikäynnissa. Sadulla meni oikein hienosti kaikki muut askellajit, mutta passi jäi puuttumaan, joten finaalipaikka jäi sivu suun. Rauha kisasi V4-luokassa. Siinä mennään lisätyn töltin sijaan käynnistä tölttiin siirtymisiä. Rauhan ja Bassin suoritus meni nätisti ja he saavuttivat finaalipaikan. Sanni ja Drift pääsee radalle vasta tänään. Hän aikoo ratsastaa luokat T7, FS2(kouluratsastus) ja PP2 (tyylipassi). Satu kipailee luokissa T7, CR1 (maastoratsastus) sekä PP2. Rauha starttaa luokissa T7, CR1 ja TR1 (trail).

 

19.7.2014

Eilen kaikki tytöt ratsastivat töltti T7, joka meni odotusten mukaisesti, mutta yhtään finaalipaikkaa emme saaneet. Sanni ja Drift ratsastivat hienot juoksut PP2-luokassa ja passin laadusta tuli useita 7, mutta tuloslistat ja kokonaispisteet selviävät vasta tänä iltana. Satu ja Rausn passasivat myös hyvin ja saivat kolme tasaista juoksua, mutta vauhti jäi vähän hiipumaan hevosen kyttäillessä yleisöä.

Illan vesisateessa ratsastettiin Rauhan ja Bassin trail, joka sujui hienosti portin sulkeisongelmista huolimatta. Sanni ja Drift starttasivat myös kouluradalla ja suoriutuivat siitä kohtuullisesti. Viimeisenä illalla ratsastettiin maastorata, johon osallistuivat Satu ja Rausn sekä Rauha ja Bassi. Molemmat tytöt suoriutuivat radasta hienosti, eikä kukaan pudonnut selästä, vaikka hevoset olivat innoissaan.

Eilisen tulokset selviävät vasta tänään illalla, kun on palkintojenjakoseremonia.

Tänään luvassa vielä Rauhan ja Bassin nelikäynti V4 A-finaali, sekä Sannin ja Driftin Speedpassi.